Segítség, mit tegyek? Nagyon elegem van már belőle!
Sziasztok.
A szüleim elváltak, apa külföldön dolgozik és itthon élek anyámmal meg a nevelőapámmal. Nevelőapámmal nagyon rossz a viszonyunk, folyton csak a harc megy, és anyám mindig mellette áll ki. :( Már nagyon elegem van, már nem bírom idegileg, hogy mindenért én vagyok a sz*r, mindenért engem okolnak. Van egy kisebb öcsém ő a gyereke, de persze ő az angyalka. Nagyon szeretem az öcsémet, de ő sokkal több szeretetet kap mindegyiktől, mint én. Sokszor sírok emiatt, és elakarok költözni. Mit tegyek most? :( Ma a hó miatt lekéstem a buszt, és ezért hazajöttem, ezért is le lettem osztva. Én se vagyok egy angyal, ez tény, de én próbálok változtatni, ellenben vele.
Ő csak oktatni tud, és anyám folyton mellette áll. Mit tegyek? :( Bocsi a regényért. 15/L
SZia!
Ha édesapád külföldön él, jogod van kiköltözni, amennyiben ő vállalja a nevelésedet.
Hollandiában egészen biztosan járhatnál angol nyelvű gimibe, de hidd el, 1 év alatt a hollandot is bőven fogod beszélni.
Indulás kifelé:)
Nem akkora macera az, mint hiszed.
Apukádtól először minden konkrétum nélkül kérdezd meg, hogy hajlandó/képes-e téged magához venni ott kinn. Ha a válasz igen, akkor beszélj anyuddal. Mondd el neki (mint tényeket, nem ilyen "mit szólnál, ha?" stílusban), hogy te mindenképpen ki szeretnél költözni Édesapádhoz. Hangsúlyozd, hogy nbem azért, mert őt nem szereted. Hanem azért, mert a nevelőapáddal nem jössz ki jól. Tőle nem kérheted, hogy a kedvedért kidobja őt (mármint a nevelőapát), hiszen örülhet, hogy talált párt. Ezért inkább kiköltözöl. Hollandia talán élhetőbb ország, mint Mo., jobbak a lehetőségeid. Ez a másodrendű ok.
Anyukád megbékél majd remélhetőleg. Miután ezt megbeszélted vele, kérd meg Édesapádat, hogy indítsa el jogi úton az elhelyezésed felülvizsgálatát. De előtte Édesanyáddal ígértesd meg, hogy ő le fog mondani a felügyeletről (így könnyebb lesz kiköltöznöd). Téged is meg fognak hallgatni, te is elmondod majd a bíróságon, hogy inkább kinn szeretnél élni. Ha szerencséd van, következő szeptembertől már Hollandiában fogod kezdeni a tanévet.
apunak van nője, és őt nagyon bírom, és rendesen bánik velem :)
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Megértem a helyzetedet nekem most sikerült kikeverednem egy ugyanilyen szituból. Nem akarok vészmadárkodni, de én is nagyon jóban voltam apu nőjével amíg össze nem költöztünk és össze nem házasodtak. Utánna már mindig mindenért én voltam a hibás, és mindent megtett, hogy a lehető legszarabbul érezzem magam otthon. Azóta gyűlöljük egymást. De apu végül engem választott és most ketten lakunk. Látta, hogy teljesen kikészültem idegileg. Szerintem a saját gyermeke egészségénél azért ne legyen fontosabb egyik szülőnek se az új r.banca vagy palija. Mert párja az embernek lehet akárhány, de Gyereke nem! Az sokkal erősebb kapocs! Te is mindig a lánya maradsz anyudnak, ez a pali viszont korántsem biztos, hogy mindig mellette lesz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!