Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség, mit tegyek? Nagyon...

Segítség, mit tegyek? Nagyon elegem van már belőle!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A szüleim elváltak, apa külföldön dolgozik és itthon élek anyámmal meg a nevelőapámmal. Nevelőapámmal nagyon rossz a viszonyunk, folyton csak a harc megy, és anyám mindig mellette áll ki. :( Már nagyon elegem van, már nem bírom idegileg, hogy mindenért én vagyok a sz*r, mindenért engem okolnak. Van egy kisebb öcsém ő a gyereke, de persze ő az angyalka. Nagyon szeretem az öcsémet, de ő sokkal több szeretetet kap mindegyiktől, mint én. Sokszor sírok emiatt, és elakarok költözni. Mit tegyek most? :( Ma a hó miatt lekéstem a buszt, és ezért hazajöttem, ezért is le lettem osztva. Én se vagyok egy angyal, ez tény, de én próbálok változtatni, ellenben vele.

Ő csak oktatni tud, és anyám folyton mellette áll. Mit tegyek? :( Bocsi a regényért. 15/L

2013. jan. 14. 09:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Keress fel egy iskolapszichológust. Van nálatok, vagy ha nincs egy megbízható tanárod segítségét kérd ezügyben, hogy kihez fordulhatnál.

Sajnos mást nem tudok mondani, nem tudsz elköltözni, max 18 éves korodban, addig kitartást.

2013. jan. 14. 09:15
 2/17 anonim ***** válasza:

Én ezt 10 és 18 éves korom között éltem át. Igazából semmit sem lehet ellene tenni. Öcsémnek több esze volt, mert vidékrev ment középsuliba, így már 14 éves korában elhúzott otthonról.

Én a passzív agresszív magatartás választottam. Egyszerűen igyekeztem negligálni mindent, ami a mostohámmal volt kapcsolatos. Nem könnyű.

Egyébként meg hová költöznél? Van nagyszülő, aki vállalná? Ha valami jó helyre el tudsz költözni az jó lenne, de ne hidd, hogy máshol fenékig tejfel lesz az élet. A nagyszülők, rokonok is másképp viselkednek, ha csak látogatóban vagy náluk vagy ha életvitelszerűen ott élsz.

2013. jan. 14. 09:25
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket. Hát..mamámhoz mennék, ők befogadnának, vagy ki apukámhoz külföldre, de az már macerásabb lenne..=/ muszáj lesz bírnom ezek szerint..=/
2013. jan. 14. 09:35
 4/17 anonim ***** válasza:
Ismerős szituáció. Nem fog változni! Várjunk csak; neked lehetőséged van külföldön elindulni ingyen és nem élsz vele..? Alapból ignorálod, macerásságra fogod, holott te is tudod mi itt a jó megoldás. Anyád vissza fog sírni még - persze csak, ha elmész. Jelen állapotodban nem értékelnek és ha nem változtatsz egyvalakinek lesz egyre rosszabb és rosszabb: ez pedig te leszel. Nekik így megfelel, amint látjuk.. Melyik országról lenne szó?
2013. jan. 14. 09:48
 5/17 anonim ***** válasza:

Üljetek le végre sok év után és beszéljétek meg, kinek mi baja egymással, mit vár, mit változtasson a másik! Hiszti, dili nélkül, értelmes emberek módjára!

Anyukádnak is megmondhatnád akkor, hogy jó lenne, ha melletted is kiállna, ha úgy igazságos.

El se hinnéd, mennyire sok a működésképtelen család - csak a kommunikáció hiánya miatt. Szerintem nálatok is elég a fejeket rendbe tenni, egyébként nem lenne gond. Te meg tini vagy, sokszor szerintem olyanon is felfújod magad, amin nem kéne.

Beszéljétek meg, ne itt puffogj magadban, mert attól még otthon semmi nem változik. Főleg, ha azt sem tudják, mi a problémád, attól, hogy kamasz vagy, és most lázadozol, még nem látnak a fejedbe és nem tudják, ha nem mondod el.

Csak szépen, higgadtan.

2013. jan. 14. 09:48
 6/17 A kérdező kommentje:

Már számtalanszor próbáltam megbeszélni velük, akkor pár hétig működött is, de utána megint kezdődött minden elölről..mikor nincs itthon a nevelőapám, meg az öcsém se, akkor sokat beszélgetek anyával, és tök megértő. De mikor itthon van a nevelőapám akkor minden a feje tetejére áll. =/

Hollandiáról lenne szó. Angolul meg spanyolul tudok, vagy is suliba azt tanulok (angol), és még magántanárnál is(angol, spanyol), úgy hogy az megy, de hollandul nem tudok. :S Pedig szívesen megtanulnám, imádom a nyelveket.

2013. jan. 14. 10:17
 7/17 anonim ***** válasza:

Én is abszolut kommunikáció-párti vagyok, de van, amikor ez nem megy. Tudod, már majdnem 40 vagyok, de ha hazamegyek, akkor még mindig ugyanazokat az igazságtalan dolgokat kapom a fejemhez, mint gyerekkoromban, sőt most már a férjemnek is kijut belőle. Sajnos ezen semmiféle kommunikációval nem tudunk segíteni.

Ha van lehetőséged elköltözni, akkor költözz. Csak szépen beszéld meg előtte azzal, akihez menni akarsz, hogy tényleg be tudna-e téged fogadni, és csak azután mondd ezt meg anyukádnak.

2013. jan. 14. 10:38
 8/17 anonim ***** válasza:
Na, gondoltam, hogy lesz egy leülést javasló - persze nem működik, sokkal mélyebben húzódnak azok a bizonyos érdekek. Anyádat nem tisztem jellemezni, így nem is teszem, finoman annyit jelzek csak, hogy nincs ez így jól: ilyen szinten gyerek elé helyezni a párkapcsolatot, ilyen szinten részrehajlani. Dehát ez már ilyen. Kellene most egy nagy lökés neked, hogy lépni merj. Persze suliszempontból is mérlegelni kell, én megbeszélném a szüleimmel a gyámság átadását apádnak és odakint folytatnám az életem. Pontosabban hát: odakint kezdődhetne el igazán. Jobb lehetőségek + feltehetőleg egészségesebb bánásmód veled. Nem bánnád meg. De mivel nem elég sz@r a helyzet ahhoz, hogy ezt meglépd, így maradni fogsz.:(
2013. jan. 14. 10:40
 9/17 anonim ***** válasza:
7-es: erről van szó! Sajnos.
2013. jan. 14. 10:41
 10/17 A kérdező kommentje:
Nagyon jó lenne kimenni apukámhoz, de nem hiszem, hogy anyukám elengedne. Azért mégis szeret, tudom, hogy szeret, de mikor itt a nevelőfaterom teljesen más emberré változik.=/ Volt már h fogtam magam, és elmentem, akkor is utánam jött.
2013. jan. 14. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!