Megbocsátható-e a megcsalás amikor hosszan beteg a másik?
Adott egy éves óta együtt élő pár.Az egyik súlyos beteg lesz,hosszú korházi kezelés,kétesélyes a túlélés.A másik fél látogatja,biztatja,közben küzd a fennmaradésért,mert egy fizetésből lakást kell fenntartani,élni,orvosoknak pénzt adni.
Aztán egy barát karjaiban vigasztalódik két korházi látogatás között.
De kitart a párja mellett,végig vele van míg meggyógyul végül.
Ha te lennél a beteg fél,megbocsátanád?
Nem saját történet,ismerős páré,30 alatt,még gyerek nélkül.
Nézd, nem tudom a pasas részéről (gondolom ő a megcsaló fél) mi a helyzet. Lehet hogy egyébként is ki akart volna lépni a kapcsolatból, amikor a nő beteg lett, és mivel látta hogy segítségre szorul, nem akarta kiborítani. Ezért úgy döntött, hogy amíg meg nem gyógyul, addig mellette áll, mert félt hogy rosszabbul lesz ha megmondja hogy nem akarja folytatni.
Én voltam ilyen helyzetben, én voltam a beteg fél, és közben jöttem rá, hogy a pasim már igazából kifelé kacsingat. Megkérdeztem hogy miért nem mondta meg. Ő azt válaszolta, hogy nem merte, nehogy rosszabbul legyek. Elfogadtam. És tulajdonképpen megbocsátottam, de természetesen szakítottunk. Azóta jóban vagyunk. ha kell valami mindig megtaláljuk egymást.
Azt viszont nem tartom elfogadhatónak, hogy ha meggyógyult a barátnője, akkor a pasi úgy tesz mintha mi se történt volna és folytatja a kapcsolatát.
A válaszokat nem olvastam végig.
Nem bocsátanám meg. Különösen ilyen helyzetben nem, amikor ennyire kiszolgáltatott az egyik fél. A "kitart a párja mellett" kifejezést valahogy nagyon másképp értelmezzük, kérdező.
Akkor legalább az én válaszaimat olvasd el utolsó,én se igy értelmezem azt hogy valaki kitart a párja mellett.
Egyébkét a megcsaló fél a nő,és nem akar szakitani,sőt,esküvőt,gyereket akar.
25
"Egyébkét a megcsaló fél a nő,és nem akar szakitani,sőt,esküvőt,gyereket akar."
Kérdező, a helyedben, mint macskát c.arni úgy kivágnám, hogy a lába nem éri a földet. Csak a lóvéd kell neki semmi több, és abszolút lúzernek néz téged, akit a végtelenségig kihasználhat.
Ember, te ettől a nőnek nem nevezhető egyedtől ezerszer jobbat érdemelsz, és fogsz kapni.
Én egyik fél sem vagyok,írtam már.
Csak egy közeli barátja a megcsalt félnek.
Ha az én párom lenne,már repült volna.
27
Én már most szólnék a srácnak, a helyedben, ha valóban a barátja vagy, akkor most lépsz.
Én is tőle tudok mindent,így nincs mit elmondanom (én nem tudtam semmiről amig beteg volt,szerencsére most már jól van,bár kiújulhat,de most minden eredménye jó).
Nagyon friss a dolog,múlt héten tudta el,mondta el nekem is,most elutazott,ha visszajön,akkor tudom meg mit gondolt ki.
A véleményemet kérdezte,én mondtam hogy ha az én barátnőm lenne repülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!