Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudom, hogy el kellene hagynom...

Tudom, hogy el kellene hagynom, mert hosszú távon nem leszek boldog vele. De képtelen vagyok rá, mert szeretem. A szívemre vagy az eszemre hallgassak?

Figyelt kérdés

Szívem szerint kitartanék mellette, de az eszem azt súgja hogy el kell hagynom. Ha iszik rettentően rondán beszél velem, kezet nem emelt rám, de kitudja mi lesz később. A családom jól kijön vele, de sokat veszekszünk, mert a munkahelyi stresszt rajtam vezeti le. Betegesen féltékeny, sokat melózik, alig vannak közös programjaink. :(

De szeretem, és ő is, csak ő ilyen, nem fog megváltozni. Mellesleg apukám is ilyen, anyuval már lassan 20 éve vannak együtt. Tehát nem lehetetlen küldetés lenne ha kitartanék mellette. Ő már a közös jövőnkről beszél, én azt érzem, nem lesz belőle semmi. :(

2009. aug. 29. 10:10
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Ő sem ver engem. Csak amikor iszik, szavakkal bánt. (Ha felidegesítenek, megy ez nekem pia nélkül is).

10:37es! Az, hogy megkérdezed a korom, meg hogy mióta vagyunk együtt, ebben mi a segítség?!

2009. aug. 29. 10:52
 22/39 anonim ***** válasza:

A válasz nagyon egyszerű. Mindig hallgass a szívedre! Az eszed sokszor becsap. A baj azzal van, hogy amit a szív igaz hangjának vélünk, az olykor nem is az. Ebből van a sok gubanc.

A leírásodból nekem az jött át, hogy Te újra akarod élni a szüleid életét, megjavítva azt, bebizonyítva, hogy lehet az jobb. "Mellesleg apukám is ilyen, anyuval már lassan 20 éve vannak együtt." Ezt biztosan nem véletlenül írtad le, ilyen "véletlenek" nincsenek. Ez a LÉNYEG az egészből. Akármi is lesz a döntésed eredménye, ezen gondolkozz el! Ezen kellene dolgoznod, mert ez lehet a kulcsprobléma. A többi ennek csak a tünete. Ha ezen nem lépsz túl, akkor lehet, hogy most a fentiek tanácsára elhagyod ezt az embert, majd keresel egy hasonlót, hiszen a problémát nem oldottad meg, a leckét nem tanultad meg. Ha innen nézem, ne hagyd el, mert még nem "végeztetek", van még közös dolgotok. Ha pedig azt is hozzáveszed, hogy most még nagy eséllyel egy másik ilyen embert eresnél a helyére, akkor az egész csak felesleges szenvedés. De TE döntesz, a TE életed.

Ui.: Esetleg olvasd el ezt a könyvet: [link]

2009. aug. 29. 10:52
 23/39 anonim ***** válasza:
Azért kérdeztem ezeket, mert ha 18 évesek vagytok és fél éve vagytok együtt, akkor más a helyzet, mint ha pl 26 és 5 éve vagytok együtt. Az előbbi esetben egyértelmű a válasz, a második esetben van értelme gondolkodni az együtt maradáson. Úgy értem, már elszállt a rózsaszín köd és tudod magadban összegezni az elmúlt 5 évet.
2009. aug. 29. 10:57
 24/39 anonim ***** válasza:
0%
a 10:37-es te voltál. :) a 10:34-es válasz írója viszont nagyon nincs otthon ezen a téren a 20 évével,igazatok van.
2009. aug. 29. 10:58
 25/39 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy azért kérdézték, mennyi idős vagy, mert ha a szüleid CSAK 20 éve vannak együtt, nem lehetsz több te sem ennél, azaz fiatal vagy, túl fiatal vagy még ahhoz, hogy egy olyan emberrel kösd össze az életed, akiben nem vagy biztos. Előtted az élet! Tapasztalatlan is vagy még, aki szeret, nem bántja meg a másikat szavakkal sem. Akkor tudod, hogy ő az igazi, ha amikor úgy érzed megbántott, meg tudod vele beszélni és ő az aki meg is vigasztal, nem másnál (és most nem egy másik pasira gondoltam ) kell keresni a vigasztalást. Ha már most nem vagy biztos a pasiban, fölösleges ilyen fiatalon bármin is elgondolkodnod! Lépj!
2009. aug. 29. 11:02
 26/39 anonim ***** válasza:
Ha feltetted magadnakezt a kérdést,akkor szerintem sejted,hogy mit kellene tenned.Te írtad,hogy:"nem fog megváltozni". Másoknak is vannak gondjaik a munkahelyükön meg rengeteget dolgoznak,de nem az a megoldás,hogy iszik. Ha pár alkoholista ember családját megkérdeznéd,hogy hogy kezdődött,akkor valami hasonló választ kapnál. Az én férjem napi 16 órát dolgozik(stresszes munka) és mégis mikor hazajön odabújik hozzám és örül,hogy velem lehet,bármilyen fáradt akkor is kedves és figyelmes velem. Mondjuk nekem Apukám is ilyen,nem véletlen,hogy Anyukkámmal 29 év után is odavannak egymásért és még egy hangos szó se volt közöttük. Gondolj abba is bele,hogy nekd gyerekként milyen érzés volt,amikor apud ugyanúgy viselkedett anyukáddal,mint most a párod veled. Fiatal vagy még,hogy ilyen kompromisszumokat köss az életben.
2009. aug. 29. 11:12
 27/39 A kérdező kommentje:
Az a probléma, hogy szeretem. Nem tudok nélküle aludni. :( Ha nem ragaszkodnék hozzá ennyire, nem lenne kérdés, hogy lelépjek. Anyukámék 20 éve házasok. (Amúgy igen, pont 20 leszek mindjárt).
2009. aug. 29. 11:16
 28/39 Srapnel ***** válasza:
41%
Szerintem szakíts. Igaza van a lepontozott válaszolónak, aki azt mondta, hogy később rosszabb lesz. Valószínűleg így lesz. Tipikus alkoholista játszma. Olvasd el Eric Berne 'Sorskönyv', vagy 'Emberi játszmák' c. könyveit.
2009. aug. 29. 11:18
 29/39 A kérdező kommentje:
Apu sem verte soha anyut, és engem sem. Csak hazajött részegen, mindig diszkóba akart vinni (5 évesen is) és amikor anyu nem engedte kocsiba ülni, kiabált vele. De hamar elaludt. Szóval azt mondom, rosszabb is lehetett volna.
2009. aug. 29. 11:19
 30/39 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem milyen választ vársz? Amikor minden szavaddal véded,te már eldöntötted hogy vele maradsz. Persze a munkahely,igen de lehet váltani főleg ha más adódik! Az én párom is 12órát dolgozik,szombaton is. De nem iszik,nem bunkó és mi már 6éve vagyunk együtt. Az én apám is ivott,elég durván,legtöbbször így indul aztán csak rosszabb lesz! Anyám tudna mit mesélni! Ne akarj mártír lenni,persze a te életed és kívánom hogy ettől rosszabb ne legyen!
2009. aug. 29. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!