Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudom, hogy el kellene hagynom...

Tudom, hogy el kellene hagynom, mert hosszú távon nem leszek boldog vele. De képtelen vagyok rá, mert szeretem. A szívemre vagy az eszemre hallgassak?

Figyelt kérdés

Szívem szerint kitartanék mellette, de az eszem azt súgja hogy el kell hagynom. Ha iszik rettentően rondán beszél velem, kezet nem emelt rám, de kitudja mi lesz később. A családom jól kijön vele, de sokat veszekszünk, mert a munkahelyi stresszt rajtam vezeti le. Betegesen féltékeny, sokat melózik, alig vannak közös programjaink. :(

De szeretem, és ő is, csak ő ilyen, nem fog megváltozni. Mellesleg apukám is ilyen, anyuval már lassan 20 éve vannak együtt. Tehát nem lehetetlen küldetés lenne ha kitartanék mellette. Ő már a közös jövőnkről beszél, én azt érzem, nem lesz belőle semmi. :(

2009. aug. 29. 10:10
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
58%
És anyukád boldog apukád mellett? Mert csak azt írtad, hogy 20 éve együtt vannak és apukád is iszik. Régen bármi volt, nem volt "divat" válni. Szerintem az alkoholizmus (nem tudom, hogy konkrétan erről beszélünk-e itt, de könnyen ezzé fajulhat, ha még itt nem tart) az egyik olyan dolog, ami miatt fontolóra kell venni a szakítást. Ti még nem éltek házasságban, könnyebben lehetne változtatni. Tudom, hogy szereted, de aki agresszív részeg, az előbb-utóbb nem "csak" szavakkal bánt. Ilyenkor nem azt kell nézni, hogy józanul milyen, hanem, hogy ittasan milyen és hogy Te sem látod a jövőtöket, ami már gond.
2009. aug. 29. 10:34
 12/39 anonim ***** válasza:
51%
Szar melóhelye lehet, de ne fogd arra a viselkedését! Egy ember jellemét nem határozza meg az aktuális munkahelye (szerencsére). Mióta vagytok együtt? Hány évesek vagytok?
2009. aug. 29. 10:37
 13/39 A kérdező kommentje:

Már odáig eljutottam, beismeri hogy ha iszik akkor bunkó. Reggel mindig bocsánatot kér az előző estéért, hogy miket mondott. Biztos vagyok benne, hogy szeret, de a hülye főnöke nincs tekintettel rá, hogy neki barátnője van. Hétköznap ide-oda elküldi autóval, hogy a heti munkájával ne végezzen, és hétvégén is be kelljen mennie.

Tavaly, a párom születésnapján a főnöke elküldte őt Pestre (300 km-re van tőlünk Pest), délután 2kor, mert valami papírt el kell hoznia (olyan papír amiről kiderült hogy nem fontos, és a postán is feladható lett volna).

Amikor meg a párom visz sütit vagy palacsintát a melóhelyére, a főnök persze kér, és megdicséri hogy finomat sütöttem, és kioktatja a páromat, hogy egy ilyen lányra mint én, vigyáznia kell.

2009. aug. 29. 10:37
 14/39 A kérdező kommentje:

Igen, boldogok.

Apu képes volt munkahelyet váltani, jobban keres, kevesebbet iszik. (Csak hétvégén). Pedig volt már hogy annyira berúgott, hogy neki esett az üvegajtónak, ami betört, és elvágta a fülét.

2009. aug. 29. 10:38
 15/39 A kérdező kommentje:

8 hónapja vagyunk együtt. (Nem értem, a kor kérdés hogy jön ide. Én tanulok még, ő már dolgozik)

És igenis a munkahely befolyásolhatja az embert. Szerencsés vagy, hogy neked nem egy f*sz a főnököd. És nem kell attól rettegned hogy kirúgnak ha nem engedelmeskedsz.

2009. aug. 29. 10:40
 16/39 anonim ***** válasza:
4%
Kösz a lepontozást, segíteni próbáltam, de mindegy. Amikor majd pár év múlva (esetleg gyerekkel) ott tartasz már, h a párod minden nap ver titeket és részegen támolyog haza, gondolj a tanácsaimra! Szia
2009. aug. 29. 10:44
 17/39 anonim ***** válasza:
32%

Na, azzal nem értek egyet, aki azt írja, hogy a munka nem befolyásol. Dehogyisnem. Egy stresszes melóhely nagyon is kihat a közérzetre és a viselkedésre. Ezt konkrétan anyukámon látom, aki több, mint 25 éve tanítónő, és az utóbbi években nagyon megviselte, főleg, hogy egy rakás olyan változást vezettek be központilag, ami egyáltalán nem segíti a munkájukat, és úgy néz ki év végén, mint a mosott rongy, amibe még párszor belerúgtak, plusz még meg se fizetik...

Szerintem a párodnak mindenképpen munkahelyváltás kéne, mindegy, hogy valamivel kevesebbet keresne, de a nyugalom és a pszichés egészség megér ennyit, hát még ha itt ki se fizetik a túlóráit, ezt akár még munkaügyi bíróságra is vihetné. Ha a munkában kikészülnek az idegei, a kezelés drágább...

2009. aug. 29. 10:45
 18/39 anonim ***** válasza:
5%

"régen nem volt divat válni"....

Te atya ég,20-év az neked rég volt?? Az egyáltalán nem rég! Nem tudom hány éves a válasz írója,de 20-nál biztos nem több.

Régi a nagyanyám házassága aki 25-éve halt meg és előtte 50 évvel ment férjhez!! Na az volt rég,és akkor tényleg nem volt divat válni!!

2009. aug. 29. 10:48
 19/39 anonim ***** válasza:
31%
Azt írtam, h a jellemét nem határozza meg. Persze, h baromi stresszes tud lenni! Ez igaz. De ettől még anyukád gondolom nem kezdett inni, nem akart öngyilkos lenni, nem veri a családtagjait.
2009. aug. 29. 10:49
 20/39 A kérdező kommentje:

Nem tudja bizonyítani hogy túlórázik.

Mert ő 8tól fél5ig van hivatalosan a m.helyén. Egyébként "rugalmas" a munkaideje. Télen amikor semmit sem dolgoznak, ugyanúgy megkapja a teljes fizetését, ezért nem akar eljönni. Amúgy irodában dolgozik, papírmunkát végez. Nagy rajta a felelősség.

2009. aug. 29. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!