Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a bunkó,...

Tényleg én vagyok a bunkó, amiért az ilyen családokat nem tudom sajnálni?

Figyelt kérdés

Nemrég volt egy műsorban, hogy adományokat adtak egy családnak, mert 2 és fél éve képtelenek visszafizetni azt a rengeteg hitelt és kölcsönt amit felvettek, és kéregettek az ismerősi körből.

Egészen addig sajnáltam őket, amíg meg nem említették, hogy 4 gyerekük van, a legkisebb 1 éves, és most jön az ötödik baba.

Miért én voltam a bunkó apám szemében, amikor kijelentettem, hogy én az ilyeneket nem tudom sajnálni, mert NAGYON JÓL tudták, hogy nem tudják a hiteleket fizetni, erre még csináltak 2 gyereket? (mert a legkisebb 1 éves, és 2 és fél éve nem fizetnek vissza semmit)

Egyes szülők hogyan tudnak ilyen felelőtlenek lenni?

(nem voltak romák)

És nem csak 1 ilyen családot láttam.

Rokonomék dettó ugyan ilyenek. 3 gyerekük van, most jön a 4., de mennek a mamájukhoz lakni, mert 2-3 hónapon belül viszik a házat.

Csak én nem értem ezeket?

Tényleg én voltam a bunkó?

20/L

2013. jan. 13. 16:30
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy szar ember vagyok, de nekem fontosabb, hogy nekem milyen az életem, mint egy vadidegennek az én rovásomra.

És nem értek egyet, a gyerekvállalás nem közügy. A "legmagánabb" ügy a világon. Nő tőle a népesség. Na és? Ha közügy lenne, engedjék meg, hogy beleszólhassak a nevelésbe.

2013. jan. 13. 23:54
 32/59 anonim ***** válasza:
15%

Érdekes, én már tizenévesen is azt nem bírtam a leginkább a saját szüleimbe se, hogy azt hiszik, a pénzükért beleszólási joguk is van, és hát itt is van egy tonna kérdés, ami ezt firtatja, hogy a szülő mennyire szólhat bele a nagykorúvá vált gyereke életébe, ha ott lakik, stb.

A "Na és"-re meg megadtam a választ, "na és" az nincs, összefüggések vannak. A népességtől függ, hogy fenntarthatóak-e a nagy szociális ellátó rendszerek, tehát a saját jövőnk is, meg a sajátjaink jövője is.

2013. jan. 14. 00:41
 33/59 anonim ***** válasza:
82%
Igazad van! Pár héttel ezelőtt volt egy 17 gyerekes család is a TV ben, a 18. babát várta a nő, a legidősebb gyereke 21 éves volt.és egy kétszobás kecóba laktak.
2013. jan. 14. 06:18
 34/59 anonim ***** válasza:
94%
Csak a gyerekekért kár, mert ők is ezt a áldatlan állapotot szokják meg, és tartják majd természetesnek felnőtt korban.
2013. jan. 14. 08:46
 35/59 anonim ***** válasza:
69%
Teljes mértékben egyetértek veled. És csak abban az egyben reménykedem, hogy aki a 25-30-as választ adta azokból egyre kevesebb lesz.
2013. jan. 14. 09:23
 36/59 anonim ***** válasza:
69%

Hogyne, persze a gyerekvállalás közügy, sokasodjunk, szüljön mindenki amennyit csak bír, a többi dolgozó ember, meg majd eltartja a gyerekhordát. Csak tudod az értelmesebbje már nem így gondolkozik. Nincs már kiutalt tanácsi lakás lakás, szocpol(tudom, hogy az van, de ugyan ki tudja igénybe venni, az akinek amúgy is van), munkahelyi kölcsön, meg ki tudja mi volt még egy generációval feljebb.

A 25-30 évesek már abba nőttek bele, hogy bizony semmi sincs ingyen. Nem igaz, hogy majd csak lesz valahogy, meg az Isten megsegít, meg miegymás.

Hát nehogy már sajnálni kelljen említett családot. Annyit szüljön mindenki, amennyit el tud tartani. Mindenki tudja, mennyi a családi, gyed, gyes. Igen természetesen azzal is számoljon, mert ami jár, az jár, de nehogy már más fizesse vissza a hiteleiket, meg újítsa fel a házukat, támogassa őket, meg mit tudom én miket várnak el az ilyenek. Ja, hogy vessek magamra? Én is élhetnék így? Kösz , nem.

2013. jan. 14. 10:05
 37/59 A kérdező kommentje:

A hiteles dolognál nagy szemétségnek tartom, hogy a felelőtlen szülők felhalmoznak 200 hitelt, nem fizetik, aztán majd kamatostul átöröklődik a gyerekeikre....undorítónak tartom ezt.

Azt nem értem, hogy ha nincs pénzük, akkor hogy lehet hogy hülyeségekre (cigi, pia, stb) MINDÍG van? Pedig 1 doboz cigi árából óvszert is lehetne venni....

2013. jan. 14. 14:30
 38/59 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező, azért ez a felvetésed az átörökített hitelről szerencsére nem jácc, mindenki maga dönt, hogy elfogadja-e az örökséget vagy nem. Namost, ha az örökségnek minusz az egyenlege, egyszerűen nem kell elfogadni, és kész, ez esetben az államra száll.
2013. jan. 14. 16:21
 39/59 anonim ***** válasza:
86%

Ha van fizetése az örökösnek, szépen tiltogatják lefele belőle a tartozást.

Elég durva, hogy cigire, piára van pénz, de a gyereknek ruhára nincsen.

2013. jan. 15. 21:36
 40/59 anonim ***** válasza:
84%

#35 "...csalfa vak remény, Kit teremt magának a boldogtalan, s mint védangyalának, Bókol untalan":)))

Igaz, én meg abban szoktam reménykedni, hogy a sok ilyen "öngondoskodás és egyéni felelősség"-vitéz úgyis elhúz innen, és végül azok maradnak, akik közösen, együtt akarnak egy élhető országot csinálni, ahol az egyén és a közösség újra felelősséget vállal egymásért, pro-kontra...

#39, lehet elolvasni a #38-as választ, és visszautasítani a negatív végösszegű örökséget, vagy lehet lepontozni, és buzgón fizetni az ősök adósságát, ez egy szabad ország, itt mindenki úgy szívatja meg önmagát, ahogy akarja...:)

Ptk:

Az örökség visszautasítása

674. § (1) Az örökös az öröklés megnyílta után az örökséget visszautasíthatja. Az államot mint törvényes örököst az örökség visszautasításának joga nem illeti meg.

2013. jan. 15. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!