A férjem iszik! Eddig nem tartottam alkoholistának, de
egyre jobban megijedek tőle (Nem bánt fizikailag, csak
lelkileg csinál ki a piálással) Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Még fiatalok vagyunk,épp gyerekvállalás előtt állunk és nagyon szeretem őt JÓZANUL!Akkor olyan mint egy kezesbárány,mindent megígér,mindenben a kedvemre tesz.De amint nem vagyunk együtt(dolgozok),estére mire hazaérek,ő már részeg,jobb esetben alszik,rosszabb esetben nem bírom megállni,hogy ne szóljak be neki és ilyenkor összeveszünk,külön is alszunk!Nem tudom mi tévő legyek?szeretnék segíteni segíteni neki,de nem tudom hogyan?Múlt vasárnap megígérte,h.nem fog inni,na azóta minden nap berúgott!Szerintetek van rá esély,hogy megváltozzon?Minek kell történnie ehhez?
Gyorsan szabadulj meg tőle. Lehet, h sajnálatraméltó, de mint egy szakpszichológus megjegyezte, 1000-ből csak egy alkoholista képes talpraállni, de ő is kemény melóval. Csak a saját életed mentsd meg, hacsak nem vagy áldozattípus.
2009. aug. 29. 09:33
12/22 A kérdező kommentje:
Látom mindenkinek ugyanaz a véleménye,csak elég nehéz elfogadni,h.nincs visszaút!Én mindig reménykedek,h.jobb lesz és nem érzem magam elég erősnek,h.elhagyjam!
2009. aug. 29. 09:38
13/22 anonim válasza:
Akkor, ha úgy tetszik neked, áldozd fel magad egy alkoholista kedvéért. Egyre mocskosabb lesz. Egyre hangosabb. Talán a verést sem úszod meg. És egyre több pénzt fog elkölteni a piára. Majd aztán a te pénzedet is el fogja venni mert őt nem fogják felvenni sehova dolgozni a pia miatt.
Én 22 éves voltam amikor ezért 2 gyerekkel a hátam mögött elváltam a férjemtől... Aki egy jóképű, józanul aranyos ember volt. Az elején.Gondold végig. Biztosan ezt akarod?????
2009. aug. 29. 10:21
14/22 Srapnel válasza:
Na, azért az alkoholizmusból ki lehet úgy jönni, hogy nem hat károsan az életedre az utána jövő időszak. Hiába mondják a mocskolódók. Nekem pl. az anyám ivott rendszeresen, igaz, senki kárára nem volt a dolog, mert dolgozott és foglalkozott a gyerekeivel is. Volt, amikor én ittam vele. Aztán rendbe jött az élete és nincs probléma. Viszont a lényeg ott van, hogy ehhez az adott embernek, magának, belül kell megváltoznia, nem pedig neked megváltoztatnod, ui. az nem ad tartást neki, hogy még ezt sem tudta önállóan megoldani, hanem te segítettél neki. Így mindig majd a régi, rossz időszakára fogod emlékeztetni a puszta jelenléteddel is. Nehéz ilyenkor eldönteni, hogy mit tegyél, de az biztos, hogy az agresszív alkoholista esetében sem mentség, ha bármilyen erőszakkal van a körülötte élőkre.
2009. aug. 29. 11:54
15/22 anonim válasza:
Szerintem keress fel egy addiktológust. A szakember meg tudja mondani, hogy milyen szakaszban van a férjed, mire számíthatsz, esetleg, hol kérhetsz segítséget. Mielőtt döntesz nagyon sok dolgot kell átgondolnod, ne hamarkodd el.
2009. aug. 29. 22:40
16/22 anonim válasza:
11:54-es, a férfiak nehezebben tudnak kiszállni a piálásból.(haverok, macsóság, "mi van félsz a feleségedtől?"dumák). Másrészt meg addig is míg a férje eljut odáig, h esetleg már minden kötél szakadna és meg akar majd változni, a feleség addigra éveket veszít el a saját életéből. És elfogy az energiája.
Én már soha többé nem fektetnék bele energiát egy férfi megváltoztatásába. Idegörlő!!!Megsemmisítő.
Annyi más férfi van a világon aki párt keres. Miért szenvedjek egy alkoholistával?
2009. szept. 4. 08:19
17/22 anonim válasza:
HOGYAN alakult az életed?
2011. dec. 7. 14:20
18/22 Srapnel válasza:
"Miért szenvedjek egy alkoholistával?"
Ha egyszer is:
- meddő leszel: "Minek szenvedjek egy meddővel?"
- kövér leszel: "Minek szenvedjek egy kövérrel?"
- hisztis leszel: "Minek szenvedjek egy hisztissel?"
- stb.
2011. dec. 7. 19:13
19/22 anonim válasza:
Srapnel ne hari,de nincs igazad!
Mert egy alkoholistával csak szenvedés az élet,az anyagai oldalárol nem is beszélve....
2011. dec. 7. 19:25
20/22 Srapnel válasza:
Egy rákossal is, vagy bármilyen más, tartós és életminőséget korlátozó betegséggel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!