Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van kedvetek segíteni egy...

Van kedvetek segíteni egy picit? Jó tanács?

Figyelt kérdés

megpróbálom nagyon röviden:

spórolási tanácsokat szeretnék kérni,

hihetetlen mennyire nehéz helyzetbe kerültünk és most minden ft-ot meg kell fognunk.

2 pici gyerek van, az egyik gyermek beteg sajnos, egész napos ápolást igényel.

emiatt nem tudok munkába menni, ráadásul a fejlesztése kezelése elvisz rengeteg pénzt.

mivel csak a gyes és a csp van az szinte mind rá megy.

a párom keres havi 80ezret.

ebből rezsit kell fizetni ami télen nehéz mert a fűtés 35ezer ft :(

és a többi viz 8000ft, villany 11000ft (erre kapunk 4ezer ft lakásfenntartásit így az 6800ft, közös költség 10000ft.

tv 700ft (ebbe van a tv+telefon+internet)

sajnos vannak hiteleink is amit januártól nem is tudunk fizetni (decemberbe még kaptam munkanélkülit) de már lejárt az önkormányzatnál nem vagyunk jogosultak a 22ezer ft-os segélyre a gyes miatt.

így kell kijönnünk egész hónapba ebből a bevételből.

amit a gyerekekre kapunk abból spórolni nem tudok mert a fejlesztés kell, Úszás, tornák... persze kapunk heti kettő tornát ingyen is de az édes kevés a fejlődéshez. a pelenka kell,

marad a gyesből kb 15-18ezer ft még ami mehet a kiadásokhoz.

olyan tanácsokat szeretnék, hogy pl. mi az amit főzhetnénk itthon kiadós de olcsó és a beteg gyerek is ehesse, sajnos nem tud mindent megenni még nem tud nagyon rágni :(

emiatt is nehéz a helyzet.

gondoltam adok el ruhákat amit kinőnek, abból veszek nekik másikat, persze használtan mert az jóval olcsóbb.

minden jó ötletet szívesen fogadok hogy mit hogy csináljunk, mert nem bírom idegileg :(

most a rossz kommenteket nem szeretném olvasgatni,

köszönöm :)

2013. jan. 11. 14:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Azért írtam például, hogy ha egy ételből kihagyod a tejfölt azzal spóroltál egy százast és az már a másnapi kiló krumpli ára, mert a spórolás lényege a "sok kicsi". Nem tudom, hogy a férjed milyen munkát végez, de azt is figyelembe kell venned. És igenis ne félj segítséget kérni. Vöröskereszt, alapítványok. Egy kis használt ruha, tartós élelmiszer, de ezt is írta már egy kedves válaszoló. És ahogy már írtam tanulj meg gyúrni, dagasztani és látni fogod az eredményét.
2013. jan. 12. 04:48
 22/24 anonim ***** válasza:
Amiket otthon tudnál dolgozni: pl. gyerekfelügyelet úgy, hogy elviszik hozzád (egy kétgyerekes anyukára én jobban rá merném bízni a gyerekemet, mint egy tini lányra), vagy kereskedés a Vaterán (eBay-ről megveszed és itt eladod drágábban, pl. ruhákat). Feltűnt a "pelenka kell", szerintem vegyél moshatót, a mosószer kevésbé drága (ezen rengeteg spóroló család elcsúszik, annyira az jön a reklámokból, hogy csak az eldobható a jó). Nem írtad, mi a gyermek betegsége és mennyi idős, így nehéz táplálkozási tanácsokat adni.
2013. jan. 12. 16:34
 23/24 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

megfogadom a tanácsokat!

bár nálunk a fűtést nem lehet sajnos állítani :(

de a többivel próbálunk spórolni.

a gyerekfelügyelettel az a baj, hogy délelőtt járunk fejlesztésekre mindennap és heti 3 alkalommal napi 2szer viszem a picit és nagyon nem tudom vállalni mert nem vagyunk otthon...

sajnos arra nincs pénzem hogy megvegyem ebay-ről a dolgokat és eladjam, ahhoz tőkémnek kéne lenni :(

már alig várom a tavaszt hogy csökkentsék a fűtést mert az a nagyon sok, nyáron "csak" 14ezer ft..

a pici 2 éves és születésekor oxigénhiányosan született (agyvérzéssel párosulva)

nagyon nehéz így...

a legrosszabb álmomban sem gondoltam volna hogy beteg lesz a babám :( sajnos emiatt lettünk ennyire rossz helyzetbe....

köszönöm a jó tanácsokat!

ha valakinek lenne még ötlete szívesen várom :)

2013. jan. 12. 16:50
 24/24 anonim ***** válasza:

NEhéz helyzet, remélem történik valami csoda, hogy könnyebb legyen Nektek! Ameddig nem, addig pár ötlet: (nem olvastam az előzményeket, csak a kérdést)

Amennyiben a gyerek(ek) tartós beteg(ek), úgy emelt szintű csp-re vagytok jogosultak. Ezzel egyidőben suliban/oviban/bölcsiben kedvezményes étkeztetésre is, illetve több szervezet van, akik tartós beteg gyermekeknek és családjuknak nyújtanak anyagi- vagy egyéb segítséget nyújtani (pl: szociális étkeztetés). Érdemes felkeresni egyéb segélyszervezeteket (vöröskereszt, máltai szsz., különböző alapítványok, pl BOROSTYÁN LOVAGREND HUMANITÁRIUS EGYESÜLET. Sok a lehetőség, remélem tudtok élni vele! A picinek jobbulást, Nektek pedig kitartás! Remélem tudtam segíteni!

32/F

2013. jan. 12. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!