Van kedvetek segíteni egy picit? Jó tanács?
megpróbálom nagyon röviden:
spórolási tanácsokat szeretnék kérni,
hihetetlen mennyire nehéz helyzetbe kerültünk és most minden ft-ot meg kell fognunk.
2 pici gyerek van, az egyik gyermek beteg sajnos, egész napos ápolást igényel.
emiatt nem tudok munkába menni, ráadásul a fejlesztése kezelése elvisz rengeteg pénzt.
mivel csak a gyes és a csp van az szinte mind rá megy.
a párom keres havi 80ezret.
ebből rezsit kell fizetni ami télen nehéz mert a fűtés 35ezer ft :(
és a többi viz 8000ft, villany 11000ft (erre kapunk 4ezer ft lakásfenntartásit így az 6800ft, közös költség 10000ft.
tv 700ft (ebbe van a tv+telefon+internet)
sajnos vannak hiteleink is amit januártól nem is tudunk fizetni (decemberbe még kaptam munkanélkülit) de már lejárt az önkormányzatnál nem vagyunk jogosultak a 22ezer ft-os segélyre a gyes miatt.
így kell kijönnünk egész hónapba ebből a bevételből.
amit a gyerekekre kapunk abból spórolni nem tudok mert a fejlesztés kell, Úszás, tornák... persze kapunk heti kettő tornát ingyen is de az édes kevés a fejlődéshez. a pelenka kell,
marad a gyesből kb 15-18ezer ft még ami mehet a kiadásokhoz.
olyan tanácsokat szeretnék, hogy pl. mi az amit főzhetnénk itthon kiadós de olcsó és a beteg gyerek is ehesse, sajnos nem tud mindent megenni még nem tud nagyon rágni :(
emiatt is nehéz a helyzet.
gondoltam adok el ruhákat amit kinőnek, abból veszek nekik másikat, persze használtan mert az jóval olcsóbb.
minden jó ötletet szívesen fogadok hogy mit hogy csináljunk, mert nem bírom idegileg :(
most a rossz kommenteket nem szeretném olvasgatni,
köszönöm :)
köszönöm :)
megfogadom a tanácsokat!
bár nálunk a fűtést nem lehet sajnos állítani :(
de a többivel próbálunk spórolni.
a gyerekfelügyelettel az a baj, hogy délelőtt járunk fejlesztésekre mindennap és heti 3 alkalommal napi 2szer viszem a picit és nagyon nem tudom vállalni mert nem vagyunk otthon...
sajnos arra nincs pénzem hogy megvegyem ebay-ről a dolgokat és eladjam, ahhoz tőkémnek kéne lenni :(
már alig várom a tavaszt hogy csökkentsék a fűtést mert az a nagyon sok, nyáron "csak" 14ezer ft..
a pici 2 éves és születésekor oxigénhiányosan született (agyvérzéssel párosulva)
nagyon nehéz így...
a legrosszabb álmomban sem gondoltam volna hogy beteg lesz a babám :( sajnos emiatt lettünk ennyire rossz helyzetbe....
köszönöm a jó tanácsokat!
ha valakinek lenne még ötlete szívesen várom :)
NEhéz helyzet, remélem történik valami csoda, hogy könnyebb legyen Nektek! Ameddig nem, addig pár ötlet: (nem olvastam az előzményeket, csak a kérdést)
Amennyiben a gyerek(ek) tartós beteg(ek), úgy emelt szintű csp-re vagytok jogosultak. Ezzel egyidőben suliban/oviban/bölcsiben kedvezményes étkeztetésre is, illetve több szervezet van, akik tartós beteg gyermekeknek és családjuknak nyújtanak anyagi- vagy egyéb segítséget nyújtani (pl: szociális étkeztetés). Érdemes felkeresni egyéb segélyszervezeteket (vöröskereszt, máltai szsz., különböző alapítványok, pl BOROSTYÁN LOVAGREND HUMANITÁRIUS EGYESÜLET. Sok a lehetőség, remélem tudtok élni vele! A picinek jobbulást, Nektek pedig kitartás! Remélem tudtam segíteni!
32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!