Van kedvetek segíteni egy picit? Jó tanács?
megpróbálom nagyon röviden:
spórolási tanácsokat szeretnék kérni,
hihetetlen mennyire nehéz helyzetbe kerültünk és most minden ft-ot meg kell fognunk.
2 pici gyerek van, az egyik gyermek beteg sajnos, egész napos ápolást igényel.
emiatt nem tudok munkába menni, ráadásul a fejlesztése kezelése elvisz rengeteg pénzt.
mivel csak a gyes és a csp van az szinte mind rá megy.
a párom keres havi 80ezret.
ebből rezsit kell fizetni ami télen nehéz mert a fűtés 35ezer ft :(
és a többi viz 8000ft, villany 11000ft (erre kapunk 4ezer ft lakásfenntartásit így az 6800ft, közös költség 10000ft.
tv 700ft (ebbe van a tv+telefon+internet)
sajnos vannak hiteleink is amit januártól nem is tudunk fizetni (decemberbe még kaptam munkanélkülit) de már lejárt az önkormányzatnál nem vagyunk jogosultak a 22ezer ft-os segélyre a gyes miatt.
így kell kijönnünk egész hónapba ebből a bevételből.
amit a gyerekekre kapunk abból spórolni nem tudok mert a fejlesztés kell, Úszás, tornák... persze kapunk heti kettő tornát ingyen is de az édes kevés a fejlődéshez. a pelenka kell,
marad a gyesből kb 15-18ezer ft még ami mehet a kiadásokhoz.
olyan tanácsokat szeretnék, hogy pl. mi az amit főzhetnénk itthon kiadós de olcsó és a beteg gyerek is ehesse, sajnos nem tud mindent megenni még nem tud nagyon rágni :(
emiatt is nehéz a helyzet.
gondoltam adok el ruhákat amit kinőnek, abból veszek nekik másikat, persze használtan mert az jóval olcsóbb.
minden jó ötletet szívesen fogadok hogy mit hogy csináljunk, mert nem bírom idegileg :(
most a rossz kommenteket nem szeretném olvasgatni,
köszönöm :)
Vizen,villanyon spórolni,mert az sok.Közös költségbe nincs se viz,se fűtés és ennyi?
Nem lenne érdemes egy olcsóbb helyre költözni?
jaj, valamit nagyon ki kell eszelnünk....
eddig is épp hogy megéltünk de most kiesik közel 80ezer ft...
és így hogy nem tudok dolgozni menni...
nagyon félek mi lesz... segítségünk sajnos nincs :(
a picit meg nem fogom betenni semmilyen intézetbe, azt soha
nem nagyon tudunk költözni mert a lakás hitelből van, mióta lejárt a gyedem nyár óta nem tudtuk fizetni a törlesztőt,ami 110ezer ft lett 4 év alatt a 34ezres kezdőrészletből :( reménykedtem hogy a picire való tekintettel dűlőre jutunk a bankkal de semmi.... őket nem érdekli.
még egyszer nem kerestek meg hogy miért nem fizetjük...
albérletet most megint csak nem tudnánk fizetni....
jól lenne találni valami itthoni munkát, de mi?
hát hétvégi munka sem nagyon van, de nem adom fel keresgélek csak még nem tudom hol...
már gondoltam valami éjszakai műszakra is csak hát akkor ki viszi fejlesztésre a picit, meg napközbe ki van vele, mert aludni kell...
én tudok koplalni de a gyerekek ebből nem érezhetnek semmi, nekik mindent megpróbálunk megadni ami kell, most nem tízezres játékra gondolok hanem pl tej, gyümölcs ilyesmi, nekik enni kell.
de ha valki tud otthon végezhető munkát nagyon megköszönném ha meg mondaná hol találom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!