Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van kedvetek segíteni egy...

Van kedvetek segíteni egy picit? Jó tanács?

Figyelt kérdés

megpróbálom nagyon röviden:

spórolási tanácsokat szeretnék kérni,

hihetetlen mennyire nehéz helyzetbe kerültünk és most minden ft-ot meg kell fognunk.

2 pici gyerek van, az egyik gyermek beteg sajnos, egész napos ápolást igényel.

emiatt nem tudok munkába menni, ráadásul a fejlesztése kezelése elvisz rengeteg pénzt.

mivel csak a gyes és a csp van az szinte mind rá megy.

a párom keres havi 80ezret.

ebből rezsit kell fizetni ami télen nehéz mert a fűtés 35ezer ft :(

és a többi viz 8000ft, villany 11000ft (erre kapunk 4ezer ft lakásfenntartásit így az 6800ft, közös költség 10000ft.

tv 700ft (ebbe van a tv+telefon+internet)

sajnos vannak hiteleink is amit januártól nem is tudunk fizetni (decemberbe még kaptam munkanélkülit) de már lejárt az önkormányzatnál nem vagyunk jogosultak a 22ezer ft-os segélyre a gyes miatt.

így kell kijönnünk egész hónapba ebből a bevételből.

amit a gyerekekre kapunk abból spórolni nem tudok mert a fejlesztés kell, Úszás, tornák... persze kapunk heti kettő tornát ingyen is de az édes kevés a fejlődéshez. a pelenka kell,

marad a gyesből kb 15-18ezer ft még ami mehet a kiadásokhoz.

olyan tanácsokat szeretnék, hogy pl. mi az amit főzhetnénk itthon kiadós de olcsó és a beteg gyerek is ehesse, sajnos nem tud mindent megenni még nem tud nagyon rágni :(

emiatt is nehéz a helyzet.

gondoltam adok el ruhákat amit kinőnek, abból veszek nekik másikat, persze használtan mert az jóval olcsóbb.

minden jó ötletet szívesen fogadok hogy mit hogy csináljunk, mert nem bírom idegileg :(

most a rossz kommenteket nem szeretném olvasgatni,

köszönöm :)

2013. jan. 11. 14:23
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

köszönöm ez tényleg hasznos volt :)

bár ha tésztát hogy gyurjak? nincs olyan gépem...

de tényleg jó

:?)

köszi

2013. jan. 11. 15:14
 12/24 A kérdező kommentje:

kb. 1 hónapja már fel is tettem egy hirdetést ez nekem is eszembe jutott, és olcsón 400ft/óra

de még nem kerestek :(

2013. jan. 11. 15:18
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
Miért kellene a tésztagyúráshoz gép? Ott a két kezed és a nyújtófa. Én is így csináltam gyerekkoromban.
2013. jan. 11. 15:52
 14/24 A kérdező kommentje:
de pl. hogy csinálok metéltet? olyan vékonyra hogy vágom?
2013. jan. 11. 16:00
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
Hát tényleg beosztással kell élnetek. Mindenképp hó elején listát készíteni, minden napra a kaját megírni, és sok,olcsó kaja közül választani. Én úgy vásárlok sokszor, hogy abból komplett menüket lehet főzni. Szoktam pl venni kacsa aprólékot levesnek. Lehet sokan felhördülnek, de kergetni kell az akciókat, és úgy annyira nem drága. Levágom róla a bőrt, hájat, kisütöm, ebből van zsír, főzéshez, vagy reggelire kenyérre, van pici tepertő. Megfőzöm a húslevest belőle,ez tuti2-3 napra egy adag kaja. Krumpli ételekből milliónyi variáció, krumplis tésztán, át a házi, nudli, stb.. Amin én rengeteget spórolok az a nyári befőzés. Ilyenkor télen előkapom a házi lecsót, ráütök két tojást, és kész az ebéd... Én nagyon sokat sütök házi sütit, tésztát stb... én vettem a vaterán 3200-ért egy tésztagépet, de tényleg meg lehet nyújtani kézzel is.. gyerekruhát most vettem a kisfiamnak ruhacsomagban 10 ezerért 150 db-ot.. mindenképp érdemes nézelődni, ha gondolod írj privit, írok recepteket!
2013. jan. 11. 16:06
 16/24 anonim ***** válasza:

Nagyon vékonyra és egyenletesre kell nyújtani. A kör formát elfelezni és a vágott oldal jobbra néz ha jobbkezes vagy és nyolcadrét hajtod. Késsel belülről kifelé a hajtásokat átvágod, lesz egy nyolc rétegű "téglalapod" a jobb oldala szabályos, bal fele íves és nem egyforma hosszúak a lapjai.

A vágott oldaltól kezded aprítani, a bal kezed körme előtt. Nagyon kell figyelni, mert eleinte az ember hajlamos a körmeit megfaragni. Amikor érzed, hogy elértél oda ahol kevesebb réteg van, elfelezed a maradékot, és egymásra pakolod őket, így megint 8-10 réteget vágsz egy metszésre. Közben a tészta másik fele is nyolcrét vár a metélésre, különben kiszárad. Öt- hat vágás után a picit lisztezett deszkán odébb kell dobni a levágottakat, ha pedig mindet felaprítottam egy tiszta abrosz teszek az ágyra és lazán szétrázogatva ráteszem a metéltet. Ha már szilárdul, egyszer óvatosan markonként átrázogatom, hogy a nedvesebb oldalakat vagy az egymáshoz érő szálakat is érje majd a levegő.

Legkönnyebb a lebbencs:alig kell vágni, sőt törve az igazi, meg a széles metélt. Idővel a cérna is megy. Sok sikert!

UI: A palócok még a tészta főzővizét se öntötték ki, a magalevi nevű ételükben az is benne van.

2013. jan. 11. 17:21
 17/24 anonim ***** válasza:

A fűtéssel lehet takarékoskodni sokat. Nem kell 25-6 fokot tartani a lakásban, elég 20 is végső soron, pulcsi, hosszúnadrág, vastag zokni mindenkire és abszolút jó.

A villannyal is lehet takarékoskodni. Lekapcsolni mindent magatok után, csak akkor felkapcsolni a lámpát, bekapcsolni a tv-t, ha használatban van. Érdemes úgy "bekötni" mindent egy-egy szobában, hogy a hosszabbítón keresztül áramtalanítható legyen minden, így egy kapcsolásra éjszakára lekapcsolsz mindent és a készenlét sem fogyasztja az áramot!

A vízzel úgy takarékoskodhatsz, hogy nem engeded feleslegesen. Fogmosás közben elzárni a vizet, amíg tusfürdőzés van, vagy hajmosás, addig szintén.

Tisztálkodási szerekről nem feltétlenül kell lemondani/szappanra váltani, olcsóbbat kell venni, egész jó áron lehet már kapni mindent, ha arról van szó!

Ami a kaját illeti... Idény zöldségeket, gyümölcsöket kell venni, mert azok olcsóbbak és finomabbak, mint az import avagy agyon kezelt termékek. Azokból is érdemes egy akció alkalmával nagyobb mennyiségben bevásárolni, akkor egy hétig mondjuk csak narancs van, ha következő héten a kivi az akciós, akkor azon a héten kivit kapnak a gyerekek és így tovább.

Barack, alma, meggy, cseresznye, eper szezonban érdemes kihasználni a szedd magad akciókat, vagy "fű alatt" nagyobb mennyiségű zöldséget gyümölcsöt venni, ebből rengeteg befőttet elrakni, lekvárt, lecsót, paradicsom levet. Főzhetsz szörpöt is (bodza, vagy bármilyen gyümölcs), így gyümölcslé, szörp sem kell és legalább nincs tele színezékkel.

Kaja ügyileg. Legyen otthon mindig zsír és egy kis hagyma. Ha megszorultok, akkor is tudjatok leülni a gyerekekkel vacsorázni. Mivel még picik, azt mondhatod, hogy "anyuéknak ez a kedvence azért eszik mindig ezt".

Nagyobb adagokban káposztás és krumplis ételeket javaslom. Ami hűtőben eláll, olcsó és én szeretem pl, az a frankfurti leves, kelkáposzta főzelék, paradicsomos káposzta egy kis krumplival, káposztás tészta, töltött káposzta, nagy adag pörkölt (akár csirke láb, nyak, far, ami olcsóbb, kicsi melle husi vagy comb a gyerekeknek), krumplis tészta, stb.

Ezek javarészét le is fagyaszthatod, hó végén kiengedheted, akkorra is jut főtt étel.

2013. jan. 11. 21:16
 18/24 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. Annyit még elfelejtettem, hogy gyerekkoromban az én szüleim is hasonló körülmények közé kerültek, amikor nem volt pénz szinte semmire. Ők azért éltek zsíros kenyéren, hogy nekünk jusson 1-1 szelet párizsi este a szendvicsbe. SOHA semmit nem vettünk ebből észre a tesómmal. Nem kaptunk mindig meg mindent, örökölt ruhákban jártunk sokáig és édesség is csak nagyon ritkán volt otthon, de azt mi a szabályoknak tudtuk be, nem annak, hogy nincs rá pénz. Huszonéves koromban mesélte el anyu, hogy anno honnan indultak, hogy mekkora segítség volt nekik az örökölt ruha és stb. Én akkor raktam össze a képet, így megnyugtatlak, lehet ezt úgy csinálni, hogy a gyerekek megfelelő értékrendben, normálisan nőjenek fel úgy, hogy semmit ne érezzenek a pénzhiányból! Miattuk ne aggódj! :)
2013. jan. 11. 21:22
 19/24 anonim ***** válasza:

tényleg hős vagy! nem szeretnék szívtelennek tűnni, de nincs olyan napközi jellegű otthon a környéken, ahol naponta 4-6 órát foglalkoznak a gyermekeddel és te addig el tudsz menni dolgozni? nem kell állandó otthonba tenned, csupán egy kis időre, h ne kelljen éheznetek.

önkormányzathoz mehetsz valami segítséget kérni ezügyben.

vannak segélyszervetek is, ahol elmondod a bajodat, és talán tartós élelmiszert tudnak adni minden hónapban, amíg egyenesbe nem jöttök.

szóval ne szégyellj segítséget kérni, ti vagytok azok, akik a legjobban megérdemlik, nem pedig az ész nélkül szülő putris népcsoport.

2013. jan. 11. 22:01
 20/24 anonim ***** válasza:
70%
Szárazbab, lencse, sárgaborsó, káposzta, mert nem muszáj mindig krumplit enni, ezek nem drágák, most amúgy is szezonjuk van. Bablevest két napra főzz.(tejföl kihagyható belőle)Sárgaborsópüré ha marad másnap kenyérre kenve elfogyasztható. A főzelékekre feltétnek egy kis hagymás paprikás zsír is megteszi(főleg felnőtteknek). A receptek különben is csak azt jelentik, hogy az illető recept írója hogyan készít egy bizonyos ételt, de az mindig módosítható a te ízlésed (vagy pénztárcád beltartalma)szerint.Rakott krumplit lehet 6 tojással, de lehet 3-mal is. Én kolbászt sem teszek bele, mert így szoktam meg gyerekkoromban. Azt akarom ezzel mondani, hogy kísérletezz te magad is. Egyébként a hagyományos ételekben is vannak gazdagabb változatok, meg szegényesebbek is. Nem kell mindent agyontejfölözni, agyoncukrozni. Ahogy írta egyik kedves válaszoló zsírod,sód,hagymád mindig legyen otthon. Nem szégyen a szegénység csak ki kell tapasztalni. Leleményessé teszi az embert.
2013. jan. 12. 04:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!