Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mi a helyes tanács?

Ilyen esetben mi a helyes tanács?

Figyelt kérdés

A férjem anyukája néhány napja "robbant", hogy ő válni akar, elköltözik a férjétől. Az utolsó csepp az volt, hogy apósom alapvetően önző ember, de most olyanba szúrt, amibe nem kellett volna: anyósom édesanyjától sajnált pénzt.

Anyósom sírva/dühöngve felhívta a férjemet, aki mondta neki, hogy egyet aludjon rá és beszéljenek újra.

Letelt a "ráalvás", após leígérte a csillagokat az égről, anyósom kissé megenyhült, de szkeptikusan mondta, hogy ja, persze, ez a csoda is két napig fog tartani.

A férjem most tanácstalan, hogy leüljön-e az anyjával beszélgetni, vagy mit csináljon.

Annyit javasoltam neki, hogy ne foglaljon állást, hanem inkább segítsen az anyjának átgondolni a helyzetet, kérdezzen sokat, úgymond "kényszerítse rá", hogy kimondja a pro és kontra érveket.

De elbizonytalanodtam, hogy ezzel most rossz tanácsot adtam-e vagy ilyen esetben mi a legjobb hozzáállás egy felnőtt gyerek részéről.

Teljesen saját magánvéleményem, hogy apósom tényleg rettenetesen garasoskodó és önző ember, még a családtagjaival szemben is, férjem sincs róla túl jó véleménnyel. Nem is értem, hogy anyósomat mi tartja mellette, de ezt a meglátásomat megtartottam magamnak, a férjemnek sem említettem, mégis a szülei.

2012. aug. 17. 15:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem anyósod ismeri apósodat, nem most lett hirtelen garasos, hanem ezelőtt is az volt, anyósodnak nem is kellett volna ezen annyira meglepődnie. Viszont ennyi év házasság után ugye minden közös, vagy apósodnak külön kasszája van? És az anyósodnak meg kellene tudnia beszélni apósoddal, hogy na figyelj csak, tudom hogy sajnálod a pénzed, de az anyámnak segítened kell, ennyi szivességet megtehetsz ennyi év után. És apósodnak pedig, még ha duzzogva is, de hajlania kellene anyósod szavára, mármint adnia kellene pénzt az anyósának. A férjed is beszélhetne az apjával, hogy legalább az évek miatt és anyukád miatt legyen tekintettel, és ne szítson családi háborút emiatt. Javasold a férjednek, hogy beszéljen az apjával.
2012. aug. 17. 15:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Maradj csendben és a férjednek is mondd hogy fenőtt emberek a szülei,majd megoldják ketten,ő házasságuk,ne ő/ti legyetek akik válásra biztatjátok,mert utána hallgathatjátok hogy ti voltatok a felbujtók.
2012. aug. 17. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!