Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség, megkattanok! Külföld...

Segítség, megkattanok! Külföldről hazajövök szabira, és nem bírok ennyi felé szakadni! Vm jó tanács?

Figyelt kérdés

Angliában élek, és most végre kaptam 2 hét szabit. Jönnék haza, de kezdődnek a bonyodalmak:

Szüleim elváltak, és velük csak külön-külön tudok találkozni. Anyának tudom, h rosszul esik, ha csak 4-5 teljes napot töltök vele, nagyon hiányoztam neki az elmúlt hónapokban, apa meg megsértődik, ha nem megyek el vele a nyaralóba IS segédkezni levélsöprés, tatarozás stb. Nagyon szeretnék a barátaimmal találkozni, bulizni, szórakozni végre, nagyokat beszélgetni, de mindenki persze csak hétvégén vagy este érne rá. (különböző baráti körök). Van a barátom, aki szintén azt szertné, h minden lehetséges szabad percem vele töltsem, és persze ott az anyósjelölték, akik lehet meg is sértődnek, ha nem alszok ott (ehhez persze SEMMI DE SEMMI kedvem). És van az exem, akivel a legszívesebben tölteném ezt az időt, és elmondanám neki, h mennyire hiányzik, de neki meg sem írtam, hogy hazamegyek - talán a kudarctól félek, h ő nem így érez.

Ja, és rengetek ügyintézés, amivel még kénytelen vagyok lefoglalni magam.

Tudom, h ez összevissza zagyvaság, de annyira kiborultam ma, h miért nem lehetnek egyszerűek a dogok. Aki hasonló helyzetben vagy, hogy oldja meg? Hogy kezeli a szituációt?

köszönöm.

24N

2012. nov. 27. 02:13
1 2
 1/15 sippara ***** válasza:
85%
Amikor anno én hazajöttem, 1-2 etekre külföldi munka közben, már eleve úgy szóltam mindenkinek, hogy "az országban leszek két hétig". Aztán nyilván hétköznap délelőtt ügyintézés, délután szülők, este barátok, hétvégén buli. Sajnos nem tudsz ezer felé szakadni, anyukádnak, apukádnak, barátodnak, mindenkinek fel kell fognia, hogy nem személyesen HOZZÁ jöttél. Akihez meg nincs kedved/időd elmenni, azt meg felhívod telefonon, hogy ez van, nem nagy kunszt. Aki számít, az úgysem sértődik meg, aki megsértődik, az meg úgysem számít.
2012. nov. 27. 06:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem magadban kellene rangsorolni először. Mi a legfontosabb? A szülők természetesen fontosak, velük is lehet világosan de kedvesen közölni, hogy szeretnél velük lenni de nincs időd és más dolgod is van.

Nem kell kész terveket állítani csak egy elképzelést magadban letisztázni...

Amúgy meg ha még az exedet szereted minek randizgatsz másokkal? Szerintem senkinek sem szabadna új kapcsolatba kezdenie amíg az exén nincs túl.

Úgy látszik az érzelmeidben is káosz lehet nem csak a határidőnaplódban.

2012. nov. 27. 06:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Maradj ott, ahol vagy és küldj egy repjegyet az exednek.
2012. nov. 27. 06:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha az exed után vágysz, akkor a mostani barátoddal szakíts, ez így tisztességes és bár csúnyán hangzik, de egy gonddal kevesebb. Mindenki más pedig értse meg, hogy nem tudsz ezerfelé szakadni, hívd meg te magadhoz anyukádat, apukádat, a barátaidat, csinálhatsz házibulit is, mond el mindenkinek, hogy utazgattál, rohangáltál eleget, most jöjjenek ők hozzád. A két hétbe pedig két nagy buli simán belefér és talán elég is. Ilyenkor érdemesebb összehozni egy napra azokat a barátokat, akikkel találkozni szeretnél, hogy ne minden napra jusson egy-egy. Semmi olyat ne csinálj udvariasságból, amihez se kedved, se időd nincs, mert úgyis bánni fogod az elpazarolt időt. Minek kéne egy olyan anyósnál jópofizni, meg ottaldni, akinek a fiát nem is igazán szereted? Keresd fel az exed és ne félj az elutasítástól, mert ha nem teszed meg, belül mindig őrlődni fogsz, hogy valamit elmulasztottál.
2012. nov. 27. 07:30
 5/15 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem két palit tartanál, kapásból egyszerűbb lenne.
2012. nov. 27. 07:59
 6/15 anonim ***** válasza:

Most nem a két pasi a lényeg, az az ő dolga. Vannak még így egy páran.

Kedves kérdező, én is Angliában élek, pontosan tudom, hogy mi a problémád. Sajnos ez mindig így lesz. Én a párommal élek kint, mi úgy csináljuk, hogy mikor hazamegyünk, akkor az első és az utolsó este külön alszunk, én a szüleimnél, ő az anyukájánál. Az ő szülei is elváltak, de az apukájával nem túl jó a kapcsolata, szóval őt csak egyszer szoktuk meglátogatni. A többi napon hol az én szüleimnél alszunk, hol az anyukájánál. Így már biztos, hogy velük nincs gond, mert a legtöbb estét együtt töltjük. A barátok az nehéz kérdés, attól függ, ki mikor ér rá. Két oldalú dolog, neked figyelembe kell venned, hogy te vagy szabadságon és nem ők, nekik pedig azt, hogy neked ez a két heted van, úgyhogy ha látni akarnak akkor rugalmasnak kell lenni, és lehet hogy bevállalni egy hétköznap estét egy beülős - beszélgetős találkozásra, és aznap este kicsit kevesebbet aludni. A hétvégi buli az nekünk mindig olyan, hogy vagy összejön, vagy nem. De nekem igazából mindegy, már nem hiányzik annyira a tombolás.

A barát és az ex az más kérdés, azt neked kell eldönteni. Nem tudok tanácsot adni, nem voltam ilyen helyzetben soha.

Mennyi ideig tervezel Angliában élni? Merre laksz? Mit dolgozol?

2012. nov. 27. 09:07
 7/15 anonim ***** válasza:
68%
Lehet én vagyok helikopter és nem voltak túl szorosak sose az otthoni barátságaim, de ha kint tervezed az életed érdemesebb lenne ott kapcsolatokat kialakítani, akkor az otthon töltött szabadságodat tölthetnéd a családoddal, nem arról szólna, hogy össze-vissza rohangálsz olyan emberek miatt, akiket évente kétszer látsz pár órára. Mert kb. úgy is hiába erőlködsz, hosszútávon egy baráti kör így úgysem fenntartható, te is kimaradsz az ő életükből, ők is a tiédből, és pár év után a nosztalgia már kevés.
2012. nov. 27. 09:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt nő vagy, tedd azt amihez kedved van. Ne akarj másoknak megfelelni. Ha a barátod nem hiányzik, akkor csak empátiából ne legyél vele. Bulizz ha ahhoz van kedved, keresd az exed, ha ahhoz.

Gondolom, hogy ha Angliában élsz akkor mostanában a családi nyaralóban nem nyaralsz heteket, békesség kedvéért egy napot azért segíthetsz apádnak.

36F

2012. nov. 27. 09:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Nemtom mit kell ezen rágódni :D 14 nap b*sszus.A barátaid,ha nem érnek rá,amikor mondod nekik,akkor nem vagy számukra annyira fontos. Nem igaz, hogy 1órája senkinek nincs rád a baráti körödből.Tarthatnál velük egyszerre egy nagy öszejövetelt is.Írsz egy emailes meghívót nekik aztán csókolom.Legyenek ott ekkor meg akkor az adott kocsmában/étteremben és kész.

Elhívod rá a volt f*szidat is.Ott alszol az anyósnál,az anyukádnál gondolom meg mindennap ott alhatnál.

Szervezés....Nem érdemes előre f*sni ilyen piti dolgoktól.Ne akarjál már mindenkinek megfelelni.

2012. nov. 27. 10:01
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, aranyosak vagyok :)

Biztosan megoldom, túlélem, csak tegnap extra kiborultam ezen, hogy mindenki azt hiszi, hogy "csak erre" fog jutni "pont akkor" idő, és még a gyerekek is nagyon nagyon lefárasztottak (baby sitter vagyok). Nem szeretnék örökre itt élni, csak nyelvet tanulni.

És tévedés. nem "két pasit tartok", csak úgy érzem, hogy nem tettem túl magam az előzőn. A gyik-os kérdések alapján sokat értik, hogy mi ez.

Szép napot mindenkinek!

2012. nov. 27. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!