Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez nem igazságtala...

Szerintetek ez nem igazságtalanság?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyummal éltem kettesben már jó régóta,apukám elhagyott minket,még kiskoromban.

Aztán anyu megismerkedett a Péterrel,rövid idő után össze is költöztek,viszont Péternek van két fia,aki szintén ideköltözött hozzánk,ráadásul az egyiknek van egy barátnője,ő is jött.Családi házban élünk,4 szoba van,tehát nem ezzel van a gond.Anyu,illetve Péter,és csak az egyik fia dolgozik.

Én 6 hónapja megismerkedtem egy lánnyal,de havonta egyszer tudunk csak találkozni,illetve interneten kommunikálni,ezért szeretném ha ide költözhetne hozzánk,

de anyu szerint ez már sok lenne,viszont legjobban a Péternek nem tetszik az ötlet,holott neki még a fia barátnője is itt lakik.

2013. jan. 11. 09:06
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem irigyellek nem vagy a legfényesebb helyzetben! Az eddig leírtakból én úgy vettem észre, hogy jelenleg anyukád életében a központi szerepet a Péternek való megfelelés játsza. Mivel neki nagyon fontos ez a pali, ezért nyilván az lesz amit a pali akar. Ha ő nem akarja, hogy odamenjen a bnőd, akkor nem fog. Biztos kifog találni hihető érveket, anyukádnak, hogy ugyan a saját fia bnője miért nem jöhet lakni. Úgy látom, ebben az együttélési viszonyban az utolsó helyen helyezkedsz el te. Anyukádat nem érdekli, hogy mi a gondod, csak az a fontos, hogy a Péter kedves pereputtya jól érezze magát. Igazad van elég pofátlanság és igazságtalanság. Az is igaz, hogy te vagy otthon. De nem tudsz mit tenni, ha anyukád szava dönt. Egyébként meg, ha 100ezret adnál bele a rezsibe akkor is le lenne xarva a véleményed. Nem tudom miért írkálnak hülyeségeket egyesek. Ha meg már itt tartunk akkor az úgy fair, hogyha a kérdezőnek is bele kell adni akkor adjanak bele a kedves betolakodók is. Miért ti talán befogadnátok egy egész pereputtyot és másodállást vállalnátok miattuk a saját otthonotokban. Sejtem. Itt az egyetlen ésszerű és járható megoldás az az, hogyha elköltözöl a bnőddel. Tudom, hogy nem akarsz és a te otthonod, de neked otthon nincs szavad. Az van amit anyud mond, ő meg nem lát tovább a Péternél és az ő igényeinél. Anyud biztos nem fogja kirakni őket. Szóval. Ha tényleg szereted ezt a lányt, akkor próbáljatok ketten kitalálni egy megoldást, hosszú távón neked is jobb lesz, ha függetlenedtek ettől az új családtól. Hány éves a bnőd? És te? Az nem megoldható, hogy te menj a lányhoz? Ő mit csinál, tanul, dolgozik?
2013. jan. 11. 11:52
 32/40 anonim ***** válasza:
26%

elolvastam a kérdésedet, meg néhány hozzászólásodat, és te egy töketlen kisfiú egy sírós rinyagép vagy

állj már a sarkadra, aztán mond meg anyádnak először a frankót, aztán pedig ha nem tetszik anyádnak, hogy a csajod foglalja a helyet, akkor dobd ki anyád faszijának a gyerekét és kész

2013. jan. 11. 12:15
 33/40 A kérdező kommentje:

ma 12:15

:D

nevettem,sajnos nem ilyen egyszerű ez

szerelmes,mégpedig kőkeményen......én is,de az le van sz.rva

2013. jan. 11. 13:16
 34/40 anonim ***** válasza:
Sztem is próbáljátok meg a különköltözést, ha van miből... és persze mehet anyukádnak az is, hogyha te ennyire nem vagy fontos, akkor inkább lelépsz. Akkor majd rájönnek, hogy mennyire sokat segítettél nekik a beadott pénzzel, amikor Péterék bandájának a fele egy szalmaszálat sem tesz keresztbe a házban, nemhogy a közösben...
2013. jan. 11. 13:41
 35/40 A kérdező kommentje:

Figyelj csak utolsó!

Azért anyu is látja a dolgokat.

Meg én ott élek évek óta,szeretek anyuval élni,nem piszkálná a barátnőmet,amíg találnánk neki munkát,ha ideköltözne,én is elhelyezkednék.

Az a baj,hogy pont a jóindulatával élnek vissza.

Péter 6 órában dolgozik,a fia Tamás,8-ban,a csávó,meg a csaj egyáltalán nem,de a csóka még a mosogatástól,szemét kihordástól is fél,pedig ahoz nem kell se érettségi,se diploma.

2013. jan. 11. 13:45
 36/40 anonim ***** válasza:
72%
Hát szerintem: Részben igazad van. Viszont ha ők nem laknának ott, szerintem nem is akarnád odaköltöztetni a lányt. Eszedbe se jutna. Most csak azért gondolsz erre, mert a másik srác is odavitte a csaját. Elhiszem hogy szerelmes vagy, de tényleg korai lenne az összeköltözés, főleg ilyen fiatalon. Hiszen anyukádtól nem akarsz elmenni, nem a saját élet elindítása hajt, csak az hogy ha neki lehet, akkor neked miért nem. Ez pedig tényleg nem épp felnőttes hozzáállás. Sajnálom, de ez tényleg olyan, mint amit gyerekkoromban éreztem mikor a mostohatesóm húsvétkor az ÉN APÁMTÓL kapott pénzt, ha meglocsolt minket, lányokat, mi meg még csokitojást se kaptunk. Most ehhez tudom hasonlítani bocsi. Szóval de igazságtalan valahol, de érthető is, és szerintem ha öt éve lennél együtt a lánnyal akkor a családod is máshogy állna hozzá. De ez nálad inkább arról szól, hogy nem te vagy az első anyukád szemében.
2013. jan. 11. 15:55
 37/40 anonim ***** válasza:
Igen, igazságtalanság Veled szemben.
2013. jan. 11. 23:03
 38/40 anonim ***** válasza:

Szerintem is igazságtalanság, amit anyukád csinál veled, nyilvánvaló, hogy a te véleményed nem számít neki.

De én azt mondom, hogy inkább költözz külön egy albérletbe a barátnőddel, mert ha a barátnődet odaköltözteted, szerintem rengeteg konfliktus lehet belőle. Akár még az anyukáddal való jó kapcsolatod is megromolhat emiatt.

Én magamból indulok ki, mert én úgy jártam, hogy 2 évvel ezelőtt összejöttem egy sráccal, akit bemutattam a szüleimnek is, és anyukám nem akarta elfogadni, pedig egy normális, aranyos, kedves, dolgozó pasiról van szó. A srác miatt rohamosan elkezdett romlani az anyukámmal való viszonylag jó kapcsolatom. Én viszont kiálltam a srác mellett, és végül tavaly májusban anyukám keresett nekünk albérletet, hogy próbáljuk meg együtt (szerintem abban bízott, hogy ha összeköltözünk, rájövök, hogy nem ő számomra a tökéletes).

Összeköltöztünk, több, mint fél éve együtt lakunk, remekül megvagyunk, és anyukámmal azóta sokat javult a kapcsolatunk, apukámmal is, sőt még az ikertesómmal is, akit pedig mindig is imádtam, és jóban voltunk, de mióta nem minden nap találkozunk, azóta szokott hiányozni is (előtte sokáig egy szobában is voltunk, utána csak egy házban, de nap mint nap láttuk egymást).

Tudod, így, hogy külön vagyunk, nem találkozom velük sem olyan sűrűn, és ha még így is próbálnak beleszólni bármibe, egyszerűen leállítom őket azzal, hogy ez az én házam, itt én vagyok a főnök. Ebből szoktak érteni.

Remélem, tudtam segíteni, és bízom benne, hogy hamarosan megoldódik a problémád! 27/N

2013. jan. 12. 14:32
 39/40 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, de anyád helyében én se örülnék, ha összeköltöznél egy olyan lánnyal, akivel fél éve havonta egyszer találkozol és csak két hetet töltöttetek eddig együtt. Ez totál független mindenféle Pétertől meg ingyenélő mostohabátytól.
2013. jan. 12. 16:43
 40/40 anonim ***** válasza:
27%

#39-nek igaza van!

Egyébként próbáld valahogy titokban úgy intézni, hogy anyukád összevesszen azzal a Péterrel, és kidobja a lakásból az egész pereputtyával együtt! Felnőtt nőként lehetne ennyi esze, hogy ne engedjen még barát-fia-barátnőjét is oda! Képzelem hogy éltek...

Te is tanulhatnál az esetből, de ez alapján csak követed a példáját és tönkre teszed az életed.

2013. ápr. 26. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!