Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy egy nő szülés...

Van olyan, hogy egy nő szülés után "megőrül", megváltozik? Meddig tart?

Figyelt kérdés

A feleségem mióta megszületett a kislányunk féltékenykedik. Más változást nem észleltem, de ez szörnyen bosszantó. Felhív, hogy mit csinálok, megkérdezi miért késtem stb. Eleinte megértő voltam, gondoltam a bezártság meg ilyenek miatt ilyen, de most kezd elegem lenni abból, hogy állandóan az órát nézem, időközönként "bejelentkezek" de ha ez elmarad akkor rögtön hív.. Szülés előtt nem volt ilyen. Most elmentem a barátaimmal sörözni, nem szól hozzám. Miközben ő is elmegy néha a barátnőivel. Már másfél éves a kislányunk, nincs annyira bezárva, szokott elmenni, együtt is elmegyünk, szóval nem az a gond amire először gondoltam.

Kezd elegem lenne ebből, ha így fogadom el, és belemegyek egy ilyen ellenőrzésdis kapcsolatba akkor azt mondom így jártam, de nem így indultunk. Szeretem, nem tervezek válást vagy ilyenek, csak nem tudom mit kellene csináljak.

Beszélni már próbáltam vele.

2013. jan. 9. 12:44
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A bezártság és az elszigeteltség nagyon meg tudja viselni az embert.Nekem is volt ilyesmibe részem és elmondhatom,hogyha az ember túl sok időt tölt begubózva a négy fal között,abba tényleg bele lehet őrülni.Lehet,a feleségeddel is ez történt,kicsit megviselhette,hogy sokat volt otthon.Legyél vele türelmes és próbálj meg vele erről beszélni.Szerintem erre más taktika nincs.
2013. jan. 9. 15:03
 22/31 anonim ***** válasza:
ilyesmiben.
2013. jan. 9. 15:04
 23/31 anonim ***** válasza:

Nem értitek, hogy nincs bezárva?

Akkor lép le, amikor akar, most mondta a kérdező. Van segítsége. Akkor meg mi a gond?

Az, hogy nem mehet annyit, mint előtte egy dolog, nyilván ezzel mindenki tisztában van, aki gyerekszülésre adja a fejét.

2013. jan. 9. 15:24
 24/31 anonim ***** válasza:
Rondának érzi magát a szülés után,retteg és meg akarja akadályozni,hogy akár egy nála csinosabb nőre is ránézz.
2013. jan. 9. 16:16
 25/31 anonim ***** válasza:
41%

Háh! Aki azt hiszi, hogy egy nő nem érzi magát bezárva szülés után annak ellenére, hogy van segítsége és elmehet otthonról, az téved! Amit elmegy, azon kattog, hogy mi lehet a gyerekkel, így hiába van a barátnőivel... Az egyetlen téma, amiről egy kisgyerekes nő tud beszélni, az a gyerek... Erre, akinek nincs gyereke, hosszú távon nem vevő még akkor se, ha barátok. A segítség, legyen az anyós, vagy a saját anyja, mindent jobban tud nála és ha nem is veszekszenek, azért van feszültség. Vagy legyen egy idegen, aki takarít, úgyse úgy csinálja, ahogy azt ő csinálná. Egy kisgyerekes nőnek lelkiismeret furdalása van, ha nincs a babájával. Szülés után néhány büfivel a pólóján és lenyalt hajjal a legcsinosabb nő is rondának érzi magát, ellenben a férje változatlanul szép, elegáns, kívánatos és eljár olyan helyekre, ahol nők is vannak. Ha ebbe belegondol, kétségbe esik, hogy mi van, ha neki megtetszik valaki más? Mi van, ha nem tudja kielégíteni hulla fáradtan a férjét szexuálisan és ezért megcsalja? Ezek olyan dolgok, amit csak az él át, akinek van gyereke... Ebből a szemszögből kéne megközelíteni a problémát.

Ha te változatlanul is csinosnak és kívánatosnak találod a feleséged, tudasd vele! Legyél vele türelmes és legyél megbízható. Szólj neki, ha elmész a haverjaiddal.Esetleg hívd át a haverokat hozzátok, ha van olyan hely, ahol nem zavarjátok az alvó babát és a feleséged nem esik kétségbe a vendégektől. Tölts időt vele több kettesben, a gyerek nélkül! Nem kell napokra gondolni, egy szombat délután is fel lehet töltődni. És még több türelem, türelem, türelem...

És vissza fog változni, amint munkába áll és felveszi a napi ritmust és a gyereken kívül történik vele más is. Ha türelmes és megértő vagy vele, nagyban megkönnyítheted az életedet. A hisztiket próbáld meg valahogy kezelni, és tényleg legyél vele többet kettesben. Nagyjából ennyi.

2013. jan. 9. 17:18
 26/31 anonim ***** válasza:
ejjj
2013. jan. 9. 17:21
 27/31 anonim ***** válasza:

81%-os, ez így rendben van, de ez úgy hangzott, mintha a gyerekszülés valami borzalom lenne és tönkretenné az életet.

Örüljön a gyereknek és maradjon csendben. Örüljön, hogy van segítsége.

Nem lelki borzalomba került, csak családot vállalt.

Azért nem tragédia történt náluk, csak ő képtelen kezelni egy egyébként teljesen természetes helyzetet.

2013. jan. 9. 22:21
 28/31 anonim ***** válasza:
59%

Aki a linket bemásolta ide... ott az összes megfejtés. :D

Vicces, de igaz...

2013. jan. 10. 11:25
 29/31 anonim válasza:

Nagyon szuper a kérdésed, nekem csak azért tetszik ennyire, mert én 7 hónapos kismama vagyok, de én már meg vagyok őrülve a párom szerint, jó tudni, hogy ha nem figyelek oda erre, akkor ez lehet idővel még rosszabb lesz. Egyébként meg terhesnek sem olyan egyszerű lenni, mint ahogy azt egy férfi gondolná, csodálatos, csak tudd kezelni azt, hogy minden megváltozik rajtad...

A másik, én úgy éreztem még mindig én csinálok mindent, senki nem segít, soha egy pohár el nincs mosva csak ha én csinálom, soha egy leves nincs megfőzve csak ha én teszem oda főni. Még mindig dolgozni járok, ami egyre jobban ki is merít, ezenkívül vizsgaidőszakom van, ezért mikor hazajöttem és nem érdekelt van-e tiszta tányér, pohár, kanál, van-e mit enni. A párom két napig bírta és utána megcsinálta... ez jó volt arra, hogy ő is meglássa végre ezeket a dolgokat, meg arra is, hogy én is felismerjem, nem kell mindig mindent nekem megcsinálni, mert amíg szó nélkül megteszem addig kész p!{sa melegmálé. Nem biztos hogy olyan rossz ötlet ha kicsit azt csinálod vele, amit ő veled!

2013. jan. 11. 21:38
 30/31 anonim ***** válasza:
@27, erre szokták azt mondani, hogy majd megtudod, ha neked is lesz.
2013. jan. 15. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!