Van olyan, hogy egy nő szülés után "megőrül", megváltozik? Meddig tart?
A feleségem mióta megszületett a kislányunk féltékenykedik. Más változást nem észleltem, de ez szörnyen bosszantó. Felhív, hogy mit csinálok, megkérdezi miért késtem stb. Eleinte megértő voltam, gondoltam a bezártság meg ilyenek miatt ilyen, de most kezd elegem lenni abból, hogy állandóan az órát nézem, időközönként "bejelentkezek" de ha ez elmarad akkor rögtön hív.. Szülés előtt nem volt ilyen. Most elmentem a barátaimmal sörözni, nem szól hozzám. Miközben ő is elmegy néha a barátnőivel. Már másfél éves a kislányunk, nincs annyira bezárva, szokott elmenni, együtt is elmegyünk, szóval nem az a gond amire először gondoltam.
Kezd elegem lenne ebből, ha így fogadom el, és belemegyek egy ilyen ellenőrzésdis kapcsolatba akkor azt mondom így jártam, de nem így indultunk. Szeretem, nem tervezek válást vagy ilyenek, csak nem tudom mit kellene csináljak.
Beszélni már próbáltam vele.
Nálunk is ez volt, de én megértettem a párom, mert otthon lenni és gőgicsélni a négy fal között nem túl izgalmas. Este hétre értem haza, amikor a gyerek már aludt, majd reggel hatkor indultam el, amikor még nem kelt fel. Kizárólag vasárnap tudtam a gyerekkel lenni és besegíteni, tudtam, hogy nagy a feszültség emiatt.
Ez nálunk addig tartott, ameddig át nem szerveztem a munkaidőmet, hogy több részt tudjak vállalni hétköznaponként is a gyereknevelésből. A párom is elkezdett dolgozni, ekkor minden helyrejött.
Csak linkelni tudom, mert nem engedte át a káromkodásszűrő.
Én inkább azt mondanám, hogy próbáld meg biztosítani róla, hogy baba után is bombanő, és neked ő a legszebb. Nem árt, ha megemlíted, hogy semerre sincs senki, aki jobban bejönne. Meg egyébként is szereted és ott a csodálatos családotok. Én soha nem szoktam féltékeny lenni, csak ha nem érzem jól magam a bőrömben. Ilyenkor jól jön a megerősítés. Lehet, hogy a te párodnál ez nem használ, vagy már próbáltad, de lehet, hogy bejön.:)
Sok sikert és kitartást:)
Az 5-sel értek egyet. A gyermek születése után annak ellátása a legfőbb cél egy anya életébe.
Vajon nem-e azért változott meg a nejed mert a bezártság érzése kihozta belőle? Hiába mehet,ha nem annyit mint korábban vagy kevés neki az az idő amit távol lehet?
Nem tudom mennyire a saját érzéseit vetíti rám. Én bízok benne, hogy nem lépne félre. Lehet önbizalom hiány amit többen írtatok, hogy változott a teste, bár nem sokat, engem tényleg nem zavar. Vagy érezheti úgy hogy nem elég jó, fogalmam sincs, tényleg jól csinál mindent a kicsi körül, csak ezzel az egy dologgal van gond.
Egyébként ne akarjátok már ezt is rámkenni :) Ne léptem félre, nem is tervezem, akkor minek vállaltam volna gyereket ha 1,5 év múlva már kapálózok kifelé. Az a fő gondom egyébként, hogy ide írhatnék bármit senki nem ismer, de elvileg ő igen, úgyhogy tudhatná, hogy nem vagyok az a típus aki félrelépéssel oldja meg a problémákat ha adódnának, vagy a családosdit csak játszani akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!