Terhes vagyok, hogyan mondjam el a szüleimnek?
Biztos, hogy megtartjuk. A párom dolgozik, saját lakása van, havi 300.000 ft-ot keres, amúgy 2,5 éve együtt vagyunk.
Anyám már évek óta mondja, hogyha terhes leszek azonnal pakoljak és többet hallani sem akar rólam. Ezek után eléggé félek elmondani neki...
Azt sem tudom, hogyan hozzam szóba, sosem volt közöttünk bizalmi kapcsolat, sosem beszélgettünk még komolyan.
Mit tanácsoltok?
17/L
Beszéld meg a pároddal, cuccolj össze, menjen oda a párod érted, mond meg, hogy terhes vagy, és már indulhattok is az új otthonodba.
Oké, hogy a párodnak saját lakása, és jó fizetése van, de ez még nem jelenti egyértelműen azt, hogy így tervezi az életét.
Itt kicsit lemaradtam, tehát akkor még mindig csak Nuvaring van.
Nos, ha minden papírod és egyebek megvannak, akkor szerintem a pároddal együtt mondjátok el mi a helyzet.
Azért konzultálj a dokival, mert védekezés mellet nem mindig sikerül egészséges baba...és tényleg úgy tartsd meg ha komolyan gondolja az apa is, mert a kezdeti "boldogság" mellett gyorsan jön a lejtő főleg ilyen fiatalon.
Amúgy annál többet tényleg nem tehetsz, hogy összecsomagolsz és elköltözöl, mert amint írtad ezt mondták anyudék. Mondjuk tudjuk, hogy össze vissza beszélnek szülők ilyenkor, így én megkérdezném, hogy anya tényleg pakoljak ha terhes vagyok? ha azt mondja igen akkor ennyi. Aztán mondanám neki, hogy akkor köszönöd, hogy 17 évig nevelt, ennyi volt, az unokára ne tartson igényt.
Ő beszélt rá, hogy tartsuk meg. Már az elejétől fogva komoly kapcsolatot akart, nem az a tipikus huszonéves. Nagyon régimódi :)
Mármint hát nem rábeszélt, csak én elég bizonytalan voltam.
De úgy írod, mintha nem lehetne leérettségizni, szakmát szerezni egy gyerek mellett.
Ráadásul csak 2 tárgyból kell érettségiznem, az OKJ képzésem meg lerövidül 2 félévvel.
Apám egy kétajtós szekrényt, a páromat is leterítené :P
Nem szeretném, hogy ott legyen, amikor elmondom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!