Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a helyemben...

Mit csinálnátok a helyemben tanulnátok vagy dolgoznátok? Nagy "szánalmas" hogy a párom szülei tartanak minket, ha gyerekünk is van?

Figyelt kérdés

18 évesen lettem terhes, becsúszott baba, megtartottuk. Így nem tanultam tovább, csak érettségim van. A párom egyetemista. Emellett az apjának dolgozgat, de nem túl komolyan, inkább csak ott is tanul (jogra jár). Kap pénzt, abból élünk, a szüleinél lakunk. Tudom, hogy nem a legideálisabb, és nem így kellene gyereket nevelni, de most ez van. Párom nem hagyja azért abba az egyetemet, mert itt a gyerek és megy el dolgozni, ha nem muszáj.

1,5 éves a kicsi. A szüleim folyton szekálnak, a páromra is azt mondják, hogy szánalmas, rám pedig hogy tudtam helyezkedni. Nagyon bánt, hogy ilyeneket mondanak. Lehet hogy a semmire tényleg nem tartottam volna meg a gyereket, de így nem láttam nagy akadályát, kettőnk döntése volt. Anyukám azt mondja menjek dolgozni, ne tartassam magam, mert nem erre neveltek. "Anyósom" meg azt, hogy legyek nyugodtan a gyerekkel, és lassan kezdjek el tanulni valamit, legalább valami két évest, ne foglalkozzak a szüleim véleményével. De ha nagyon akarom a testvére felvesz majd, de inkább tanuljak valamit.

2013. jan. 7. 10:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%

Ne foglalkozz a szüleid véleményével, leendő anyósodra hallgass! A legjobb az lenne, ha levelezőn elvégeznél egy fősulit vagy akár egyetemet, és ebben a szüleid anyagilag támogatnának.

Ha szüleid nem tudnak/akarnak ebben anyagilag, erkölcsileg támogatni, akkor fogadd el párod szüleinek támogatását.

Ne érezd úgy hogy ez élősködés lenne, elvégre szereted fiukat és adtál nekik egy unokát, ezért méltó vagy a megbecsülésükre.

36F

2013. jan. 7. 10:55
 12/23 anonim ***** válasza:
72%

tanulj egy PIACKÉPES szakmát, tehát nem műköröm meg hasonlót.

anyum anno úgy választott szakmát, h megnézte az álláshirdetéseket, és úgy gondolta, h ha ennyire keresik azt a típusú végzettséget, akkor nem lehet olyan rossz :)

előtte már csinált diplomát, más szakmákat is, de abban nem tudott elhelyezkedni. ő már akkor majdnem 30 éves volt, én meg 4 :) hasonló a szitu :)

20 éve dolgozik azon a területen amit akkor választott, és nagyon sikeres benne, büszke lehet magára, h a kudarcok után talpra tudott állni. a nagyimék őt is segítették az első időkben, szerencsére volt rá keret.

szóval amint bölcsibe megy a picúr, jelentkezz egy jó képzésre, utána jó eséllyel lesz melód, be tudsz szállni a költségekbe, építheted a karriert.

ameddig otthon vagy vele, addig nézelődj a neten, fórumozz, informálódj, h legyen képed arról, mit érdemes.

a szüleidnek majd megmutatod később, h nem vagy életképtelen. sztem az a baj, h ők szégyellik magukat az anyósodék előtt amiatt, h nem dolgozol.

2013. jan. 7. 11:03
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

"5. válaszoló, most miért döngölöd a fölbe a kérdezőt, aki ráadásul pont az ellenkezőjét írja. Tudja hogy nem jó igy ahogy van ezért kérdi, hogy inkább tanulással vagy munkával kezdje? 1,5 éves a gyereke, azért "megbocsátható" ha vele még otthon van."

A kérdező egy büdös szóval sem írta a kérdésében, hogy ez nem jó így. Az süt belőle, hogy az édesanyja cs*szegetése miatt valamint az anyósa tanulásra való buzdítása miatt gondolkodik a tanuláson/munkán. Egy szóval sem látjuk, hogy ez önálló gondolat lenne, sokkal inkább azt, hogy a környezete próbálja meg kizökkenteni az eltartott státuszból, és ő még gondolkodik is rajta, hogy engedjen-e a nyomásnak.

Ne haragudj, de egy normális ember legalább az alatt a 1.5 év alatt elvégzett volna egy levelező tanfolyamot láblógatás helyett, ha már nincs normális, piacképes végzettsége, képzettsége és ráadásul mások pénzén él.

2013. jan. 7. 11:16
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
Levelezős képzés és mellette munka, sok anyuka megoldja te is megfogod tudni, hisz van segítség is.
2013. jan. 7. 14:41
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

Ha van rá módod, akkor mindenképpen tanulj. Hosszútávon jobban jártok, ha most még pár évet kibírsz így, utána meg értékesebb leszel a munkaerőpiacon, azaz könnyebben kapsz munkát (gyerekes anyaként fontos szempont!), és jobban is keresel.

Anyukáddal meg próbálj meg beszélni, hogy a tanulással jobban jársz. És ő is, mert ha öreg és beteg lesz, sokkal többet tudsz neki segíteni, ha egy jó szakmában dolgozol jó pénzért 6-8 órában, mintha minimálbérért gürizel 12 órában.

2013. jan. 7. 14:54
 16/23 anonim ***** válasza:
45%

Párom nem hagyja azért abba az egyetemet, mert itt a gyerek és megy el dolgozni, ha nem muszáj.

Lehet hogy a semmire tényleg nem tartottam volna meg a gyereket, de így nem láttam nagy akadályát, kettőnk döntése volt.

lehet levelezőn is egyetemre járni,kettő meg,pontosan azt csinátlad: a semmire szültél gyereket.. mondjuk engem nem különösebben érdekel,amig nem rajtam éltek,de az szeirntem a pofátlanság netovábbja,hogy cseszegetésnek nevezed,amikor valaki végre megmondja neked,hogy valamit kéne csinálni dolgozni/tanulni ha már odapottyantottatok egy gyereket is anyóséknak ..

és igen,ez szégyen ,hogy semmi hajlandóságod nem lenne ha nem "csezstetne" senki,hogy kezdjetek magatokkal valamit. Ez a gyereknek minek gyerek esete. Vagy ti nem szégyenlitek magatokat,hogy a párod szülei már felneveltek x gyereket,nem véletlenül nem szülnek már többet,erre kaptak még +2 embert akit el kell tartanbi,ahelyett hogy élvezhetnékj ,hogy megint ketten vannak,és a babázás szép oldalát is élvezhetnék ,az unokázást,erre gürcölhetnek tovább,mert a fiúk ha NEM MUSZÁJ nem dolgozik.. kérdezem én,szerintetek mikor MUSZÁJ dolgozni,ha egy gyerek mellett nem az ?

2013. jan. 7. 17:18
 17/23 A kérdező kommentje:

Mint már leírtam akarok valamit csinálni. Tanulni vagy dolgozni, kisgyerek mellett inkább csak az egyiket választanám most, aztán majd ahogy alakul.

Én nem érzem pofátlanságnak hogy itt élünk. A nem muszáj dolgoznit pedig arra fel írtam, hogy nyilván annak semmi értelme nem lenne, ha abbahagyná a jogi egyetemet és elmenne egy gyárba. Hosszabb távon ez sokkal kifizetődőbb. Az apjához szokott bemenni, ott segít amennyit tud. De ezt akkor is megtenné ha nem lenne gyerek.

Köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 7. 21:31
 18/23 A kérdező kommentje:
Plusz nyilván ha nekik hátrányuk származna abból, hogy itt vagyunk, nem élősködnénk rajtuk, de nincs arról szó, hogy nekünk adnák az utolsó filléreket.
2013. jan. 7. 21:32
 19/23 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem hallgass az anyósodra, és keress valami jó szakmát, amit a baba mellett is meg tudsz csinálni. És tedd össze a két kezed, hogy ilyen rendes anyósod van! A szüleiddel pedig ne foglalkozz, elég szomorú, hogy így beszélnek veled.
2013. jan. 8. 00:01
 20/23 anonim ***** válasza:
Mi is hasonló cipőben járunk, majdnem szó szerint. Mi is a szüleimnél élünk(1 hasonlóság), igaz én dolgozom, mert az egyetemet már kijártam (jog, 2. hasonlóság) a felségem otthon van a 9 hónapos babával ( 3. hasonlóság) és a szülei állandóan cseszegetik, hogy miért nem költözünk külön, így csak koloncok vagyunk (4. hasonlóság). Főbb különbség, hogy engem utálnak a párom szülei, mert diplomás vagyok és van egy Magyarországi viszonylatban tűrhető állásom (hivatalnak vagyok a vezetője)
2013. jan. 8. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!