Hogyan győzzem meg a férjemet hogy ne mondjon fel? Kisgyermekünk van.
Figyelt kérdés
Ma reggel közölte villám csapásként hogy lassan fel is kéne mondania a munkahelyén, ugyanis, épp egy internetes vállalkozáson dolgozik ami beindulóban van. Azt mondta hogy munka mellett nem tud ezen is dolgozni (7től 18ig dolgozik). Szerintem ez óriási felelőtlenség, 4 hónapos kisfiúnk van, akinek nem mondhatom azt hogy most nincs pénzünk pelenkára, ruhára, ételre mert apukád jobbnak látta hogy felmond?! Semmi garancia hogy beindul ez az egész... Mit mondjak neki ha nem képes megérteni hogy ilyet nem lehet tenni a mai világban, ráadásul pici baba mellett?2013. jan. 7. 09:00
11/28 anonim válasza:
Élet egy kockázat, ha ott marad az idegbeteg főnőkével, lehet, hogy lesz pénzetek, de mellé lehet, hogy szintén idegbeteg férjet kapsz. Ha az a vágya, és szerinted is működni fog, akkor ne akadályozd, hanem segítsd az ötleteiddel! Ha meg bejön, akkor meg nagyon boldog leszel. Megértelek én, hogy ez egy kockázat, a gyerekekről gondoskodnod kell, de biz a férjed meglátásaiba, és legyél mögötte 120%-osan. Persze előbb le kell ülnötök, és leírni, az előnyeit, hátrányait, megbeszélni minden kis részletet. Kockázat nélkül nincsen szerencse.
12/28 anonim válasza:
Hm, az én férjem is olyat talált ki, ami itthon nincs, de pl az usában alap. És itthon is nagy szükség lenne rá. Szintén netes dolog. Mégis becsődölt a cég, pedig nem voltak benne 12-en. És nem azért, mert nem kéne itthon, hanem mert 8 év alatt nem lett meg a jogszabályi háttere, holott elég magas körökben lobbiznak érte. Nekünk a házunk ment rá.
13/28 anonim válasza:
Szerintem ez sok mindentől függ. Hogyan éltek, van e megtakarításotok, ha vállalkozást akar indítani, akkor gondolom azért van mire alapoznotok. A férjem 5 éve váltott, 2 éves volt a kisfiunk. Igaz én akkor mentem vissza dolgozni. Azt mondta megpróbálja, hisz benne, ha nem jön össze akkor keres egy munkahelyet. Bejött neki. Nem kell mindig félni a változástól.
14/28 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy ha felmond, és még be is csődöl, odaköltöztök az anyósához. :-D
Brr, nem komplett a párod! Elvakította a könnyűnek tűnő pénzszerzés lehetősége.
Tudatosítsd benne, hogy anélkül, hogy könyvelővel beszélt volna, és biztos lenne abban, hogy hosszútávon nyereséges, nem szabad felmondania.
Egy vállalkozás kezdetben csak nyeli a pénzt, ahhoz szükséges lesz egy biztos fizetés.
Győzd meg arról is, hogy tudsz segíteni neki. Vagy kérjen meg erre mást, akiben megbízik, eleinte.
15/28 anonim válasza:
És: egyezzetek meg legalább 3 hónapban, addig meglátja, hogy alakul-e.
16/28 A kérdező kommentje:
Már most is az anyósánál lakunk! :D Ezért akar minél előbb elmenekülni innen, és azért sietteti... Borzasztó makacs a férjem, sokszor meg sem fordul a fejében a döntéseinek a következményei. Remélem belátja hogy igazam van. :( Beszélt már könyvelővel de szerintem az anyagiakról még nem. Semmi megtakarításunk, igaz nem vagyunk szegények, nem kell nélkülöznünk de az hogy pár hónapig csak itthon legyen, és intézkedjen ahhoz nincs elég pénzünk.
2013. jan. 7. 10:20
17/28 anonim válasza:
Beszélt már a könyvelővel, de pénzről (bevételek-kiadások) nem? Hát akkor miről beszéltek? :)) Ennek pont ez lenne a lényege, hogy a könyvelő tudjon társasági formát ajánlani a vállalkozás elindításához.
18/28 anonim válasza:
Amúgy meg a másik 10 tulajdonos mit csinál?
19/28 anonim válasza:
Ja, a többi tuljadonos miért nem segít? Milyen jellegű cégről van szó, mivel foglalkoznának?
20/28 anonim válasza:
egy vállalkozás örüljön, ha nem mínuszban jön ki első évben, nem fog hatalmas profitot termelni azonnal. Ha annyira utálja a munkahelyét, akkor várja meg, míg kirúgják, kap végkielégítést, szabadságpénzt, és keressen másik munkát, mert tényleg felelőtlenség egy lapra feltenni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!