Miért ilyen a családom?
Már 9 éves korom körül azt akartam, hogy ha felnövök akkor segítek valahogy az afrikai embereken. Dolgokat akartam nekik küldeni de később rájöttem, hogy nem érne el hozzájuk. Mostanában eszembe jutott, hogy majd ha lehet és megtehetem örökbe fogadok egy afrikai gyereket. Mielőtt izélnétek hogy úgyse, nem fogsz örökbe fogadni stb szólok, hogy egyáltalán nem biztos, de nem lehet tudni. Azért szeretném mert nagyon sajnálom szegényeket és szeretnék segíteni, megszakad a szívem amikor ilyen filmeket, képeket látok. Ettől sokkal jobban érezném magam mert boldoggá tenne ha segíthetnék egy ilyen gyereken. Az előbb anyám meg nagyanyám beszélgettek, kimentem hozzájuk és valahogy szóba jött és mondtam, hogy egyszer majd örökbe fogadok egy frikait. Erre anyám: azt mááár.. akkor inkább valami normális vérűt! Nagyanyám: pfff inkább szüljél ha eljön az ideje! A nővérem azt gondolja a feketékről, hogy undorítóak. Apámnak inkább nem is beszélek róluk. Régebben nekem is volt egy kis rasszista beütésem de szerencsére elmúlt, csak a cigányokkal szemben nem. Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy miért (főleg hogy borsodi vagyok). De mégis miért kell így viselkedni? Szegények nem tehetnek semmiről, nem bántottak senkit.
15/L
A neveletlen ismerőseidnek nem az a baja, hogy elfelejtette, honnan jött, hanem, egyrészt zűrös volt a gyerekkoruk, amiről nem ők tehetnek, esetleg a környezetük rosszul kezelte ezt a zűrös gyerekkort, amiről szintén nem ők tehetnek, harmadrészt tinik, vagyis veled egykorúak, ami életkori sajátosságokkal jár (pl. lázadás, x-edik dackorszak, csakazértsem-kihanemém életérzések, stb.), és erről megint csak nem tehetnek. Lehet megtanulni viselkedni, de az kamaszoknak is nehezen megy, hiszen a felnőttek nagy részén is azt látják, meg sem próbálnak pl. önkontrollt gyakorolni.
Egy afrikai kicsi gyerek, ha itt nő fel, ugyanezeket fogja produkálni, nem fog már emlékezni, honnan jött, de ugye, az sem megoldás, hogy folyton az orra alá dörgölöd esetleg, hogy milyen jót tettél vele??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!