Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a családom?

Miért ilyen a családom?

Figyelt kérdés

Már 9 éves korom körül azt akartam, hogy ha felnövök akkor segítek valahogy az afrikai embereken. Dolgokat akartam nekik küldeni de később rájöttem, hogy nem érne el hozzájuk. Mostanában eszembe jutott, hogy majd ha lehet és megtehetem örökbe fogadok egy afrikai gyereket. Mielőtt izélnétek hogy úgyse, nem fogsz örökbe fogadni stb szólok, hogy egyáltalán nem biztos, de nem lehet tudni. Azért szeretném mert nagyon sajnálom szegényeket és szeretnék segíteni, megszakad a szívem amikor ilyen filmeket, képeket látok. Ettől sokkal jobban érezném magam mert boldoggá tenne ha segíthetnék egy ilyen gyereken. Az előbb anyám meg nagyanyám beszélgettek, kimentem hozzájuk és valahogy szóba jött és mondtam, hogy egyszer majd örökbe fogadok egy frikait. Erre anyám: azt mááár.. akkor inkább valami normális vérűt! Nagyanyám: pfff inkább szüljél ha eljön az ideje! A nővérem azt gondolja a feketékről, hogy undorítóak. Apámnak inkább nem is beszélek róluk. Régebben nekem is volt egy kis rasszista beütésem de szerencsére elmúlt, csak a cigányokkal szemben nem. Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy miért (főleg hogy borsodi vagyok). De mégis miért kell így viselkedni? Szegények nem tehetnek semmiről, nem bántottak senkit.

15/L

2013. jan. 6. 11:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező! Nem bántásból mondom, de jogtalanul vagy kiakadva a családod előítéletességén, ha te magad is az vagy (idős emberek)

Szerintem még hanyagold a témát, hiszen még ha biztos is vagy benne, hogy ezt szeretnéd, a család még nem fogja elhinni, hogy tudsz hosszútávra tervezni. Fölöslegesen borzoljátok ezzel egymás idegeit, amíg nem aktuális a dolog.

Egyébként én is azt mondom, hogy ott segíts, ahol a legközeleb vagy hozzá.

2013. jan. 6. 12:22
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen, felek a szulestol. Rohadtul nem birom a fajdalmat, ha faj a torkom vagy valamim mar haldoklom. Egy szules meg sokkal durvabb. Mwg ahhoz kell egy ferfi is es em tudom ki az aki elviselne engem. Eddig meg nem volt olyan. De nem a felelem miatt akarok orokbefogadni.
2013. jan. 6. 12:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Sose fogjak ki ilyen bolond barátnőt mint a kérdező!

22F

2013. jan. 6. 12:25
 14/21 A kérdező kommentje:
Most miert? Nem is ismresz :D
2013. jan. 6. 12:34
 15/21 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a kommenteket, lehet, hogy valaki már írt hasonlót.

Nagyon szép gondolat, hogy örökbe fogadsz egy afrikai kisgyermeket. Én viszont úgy vagyok vele, hogy van még egyelőre (sajnos) sok magyar gyermek is, akinek rendezetlen a sorsa. Aztán, ha majd ők rendben, foglalkozzunk a külföldiekkel.

2013. jan. 6. 12:56
 16/21 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a magyar orokbe fogadott gyerekek egy resze (tehat nem az osszes) elkezd bunkozni meg hogy milyen szar az elete stb es nem tudja felfogni hogy jo helyzetben van. Van par orokbe fogadott ismerosom, jol bannak veluk, normalis a csalad es megis lazad meg ilyenek. Az osztalytarsam kezelhetetlen volt, intezetbe akartak visszakuldeni, a tobbi fogadott tesoja valamivel normalisabb. Ugyanez van egy masikkal is. Szidjak a szuleiket akik normalisak veluk, aaaa.. mindegy. Szoval mas az egesz.
2013. jan. 6. 13:07
 17/21 A kérdező kommentje:
De ha mondjuk egy 4-5 eves afrikai gyereket orokbe fogadok, o nagyjabol tudni fogja hogy milyen volt es most milyen az elete.
2013. jan. 6. 13:08
 18/21 anonim ***** válasza:

szóval azért akarsz afrikait mert azzal kevesebb a gond, 'befogja a száját'... nemes gondolat.

amúgy megsúgok egy dolgot: a nevelésen is sok múlik ;) attól, hogy egy gyereknek megadnak minden 'jó' dolgot (jó telefon, számítógép, drága ruhák stb) még egyáltalán nem biztos, hogy érzelmi téren megkap mindent...

egy afrikai gyereket is felnevelhetsz úgy, hogy utáljon, elégedetlen legyen, lázadjon. gyerek vagy még...

2013. jan. 6. 13:26
 19/21 A kérdező kommentje:
Kedves tizennyolcas. Ha nem tudnal szoveget ertelmezni, azt irtam hogy azert szeretnem mert ezzel ugy ereznem hogy tettem valamit az eletben es segiteni szeretnek.
2013. jan. 6. 13:57
 20/21 anonim ***** válasza:

én tudok szöveget értelmezni, te hazudtolod meg önmagad :)

"Az a baj, hogy a magyar orokbe fogadott gyerekek egy resze (tehat nem az osszes) elkezd bunkozni meg hogy milyen szar az elete stb es nem tudja felfogni.hogy jo helyzetben van.De ha mondjuk egy 4-5 eves afrikai gyereket orokbe fogadok, o nagyjabol tudni fogja hogy milyen volt es most milyen az elete"

2013. jan. 6. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!