Miért nem ért meg a családom, barátnőm? (hosszú)
Eljött meglátogatni a barátnőm. Én a párommal kinn lakunk az erdő közepén. Azt hittem jól érzi magát nálunk, de mikor nem volt otthon a férjem ,akkor teljesen el volt borzadva, hogy én milyen nomád életet élek! Sehol egy tv, (internet pl. van, de mindegy), sehol a közelben egy teremtet lélek, a párom nem keress sokat, a keze mindig érdes. És az sem tetszett neki, hogy én "alárendelem" a magam a páromnak. (értsd: olyan munkám van amivel jobban keresek, és azért ezt választottam, mert így meg tudunk élni)
De a barátnőm azt nem látja, hogy emberséges, hogy kedves, hogy a saját életénél is jobban szeret, hogy az erejéből ami telik, azt mind nekem adja. Igaz a párom kovács, de nagyon szereti ezt csinálni. Ezek nem számítanak? Én anno menekültem a városból ahol éltem. Mindenhol csak a képmutatás, az ember nem számított, csak az ,hogy elég szépen nézzek ki, elég csinos legyek, és hogy fel tudjak mutatni dolgokat. De hogy boldog vagyok-e az még a szüleimet sem érdekelte.
Mikor rátaláltam a páromra, ő teljesen más ember volt. Őt én érdekeltem, és nem az, ami mindenki mást. Fél évig udvarolt, majd összeköltöztem vele. És már 6 éve boldogan élünk.
Mikor anyám is beállított ő is elborzadt. De én így érzem magam boldognak. Mondjuk anyámat megértem. Ő mindig is kispolgári életet akart nekem. Egy jól kereső férjet, egy kertes házat a város legjobb külkerületében, gyereket, kutyát, autót, és évente egy egyiptomi nyaralást.
Azért nem ért meg a barátnőd,családod mert ők teljesen más értékrendet látnak vonzónak és elfogadhatónak mint amit te-ti éltek. De szerintem a kérdésedben benne van a válasz.
Nem látnak olyan dolgokat a párodban amit te meglátsz és értékelsz.Amúgy nekik csak annyi dolguk lenne,hogy elfogadják ezt a helyzetet,a párodat és kész.Talán nem ismerik elég jól? Habár ezt kétlem mert elég régóta vagytok együtt, valószínű ez nem fog változni ,sajnálom.
De ha boldogok vagytok és szeretitek egymást mindkettőtöknek jó az ahol laktok akkor szerintem nem kell ennél több.
:)
Az emberek legtöbbje így gondolkodik, mert a mai világban az a normális (nekik), h minimum egy összkomfortos házban (mind1, h családi vagy társasház)-ban élnek. Én barátnőmék is nomádon élnek az apjával. Illetve éltek, most nem tudom, hogy hogyan vannak, mert férjhez ment a lány, gondolom az apja maradt nomád. Én ezt teljesen elfogadtam, ha nekik így jó, legyen. Nektek is ezt mondom. Ha nektek így jó, akkor ebbe senkinek semmi beleszólása nincs! De ha már ezt választottátok, el kel magyarázni nekik, h ez így jó, ha nem értik meg azt is el kell fogadni. Nektek ez a normális! Én is szeretnék, majd 1x kicsit nomádabban élni egy kieső részen családi házba, kúttal állatokkal és hasonlókkal.
Kicsit mesélhetnél bővebben is, h érted a nomád életmódot? Sátorban alszotok és a patakban fürödtök? Vagy inkább a régi tanyasi életmódot követitek? Azon én is megrökönyödnék elég rendesen, ha hajléktalanhoz hasonlóan élnének olyan emberek akik megtehetnék, h rendesen éljenek. De én ezt is elfogadom. Ha meg mások nem tudják, oda se neki. Nem kell velük foglalkozni. Ti életetek, azt csináltok amit akartok.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!