Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Testvérem vagy a családom? Ti...

Testvérem vagy a családom? Ti mit tennétek? Hosszú, de kérlek olvassatok el!

Figyelt kérdés

Egy kicsit talán zavaros lesz ezért előre is elnézést.És előre kérem ne lekezelo és bunkó válaszokat irjatok!kaptam már elég rosszat így is.

A történet sok éves.3an vagyunk testvérek,az anyánk és az apank meghalt 10 évvel ezelőtt.

Anyu sokat ivott,én gondoztam,a nővérem elfordult tőle a bátyám többször bántotta.miután a szüleink meghaltak a nővérem lemonott a saját részéről így a batyammal 2-en maradtunk én 2/3-ad ő 1/3-ad arányban.sokáig és most is ment megy a huza vona mi legyen vele.

Vok időszak amikor megvették volna,ő meghátrált.aztán ő ki akart fizetni.ennek kapcsán csinált hülyeséget ami végig kíséri az életét.

A hülyesége miatt atirtuk a nevéről az én nevemre a tul.jogot,nehogy elvegyék a házat.évekig azt hittem haszon élvezeti jogot kapott akkor,amiről kiderült nem igaz.a tul.lapon nem szerepel.

Évekig ezzel tartott vissza attól hogy eladjam.nekem volt egy ferjem akivel elvaltunk már ő akkor hónapokig nem fizetett semmit,csak a csaladim és a gyesem volt.folyamatosan fenyegetett és bántott a nagymamankkal együtt hogy mikor fizetem már a számlákat,fizessek már stb....szóval segítséget tőlük sem mástól nem kaptam,az önkormányzattól szintén nem :/

Alapjába véve igazuk volt hogy fizessek,de amikor a bátyám nem dolgozott majdnem egy évig mi fizettük helyette is a számlákat,mostam,foztem takaritottam utána......

A sógornőm is állandóan cseszegetett legtobbszor ahh hogy adjam el magam....sokáig hallgattam mígnem azt mondtam megteszem csak hagyjanak már békén.pár hónap eltelt így és nem bírtam tovább,elköltöztem messzire.de gondok voltak így a jelenlegi parommal haza jöttünk.erre pont akkor kapcsoltak ki az áramot a Tesomnál a hazamban.rám fogtak hogy miattam,pedig nem,mert én tudom hogy abból amit tettem mindig oda adtam a rám eső részt,kiderült hiába volt minden akkor sem fizettek be a számlákat.az áramot kikapcsolták és azt kaptam mindenkitől hogy ha villanyt akarok akkor kifizetem én az elmaradast és a vissza kapcsolast.azóta is próbálom eladni a házat,de tesomnak semmi nem tetszik....most nagyon áron alul el tudnám adni,de talán bele sem megy,mert nincs hová menniük,abból a pénzből ő akarna többet.nekem szinte semmi nem maradna,viszont a ház hideg,le van élve mert felújítani sem hagyja és nem bírunk már velük élni.mit tegyek ebben a helyzetben????valaki adjon tanácsot,segítségre van szükségem,nem tudom mit tehetnék!tippek,ötletek,tanácsok????köszönöm előre is!!!!

2011. dec. 16. 11:19
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Ja igen,az 5,5 éves fiam épp a napokban mondta amikor jottunk haza az ovibol és meglátott egy öreg,de üres vityillot,hogy:

Kell az a bácsinak?Mert ha nem akkor bekoltozhetnenk oda.....

Azt hittem menten elajulok,a sirogorcs kerülgetett.az egyetlen lehetséges menekülés innen ha eladom a házat,mindegy mennyiért,dea bátyám hozzá állása miatt egyszerűen lehetetlen......

Segítség :'(

2011. dec. 16. 11:26
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
tesódnak a házhoz semmi köze, hisz a te neveden van. Ha így viselkedik dobasd ki és add el a házat vagy újítsd fel és te és a párod lakjátok tovább
2011. dec. 16. 11:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de ahogy értem a te tulajdonod a ház? Akkor add el és ne érdekeljen a tesód, örülj, hogy van vevő. A pénz 1/3-ad részét ha nagyon jófej vagy átutalhatod neki, de látva, hogy te sokáig küldtél neki pénzt (mondjuk ez nekem nem világos, te miért fizettél neki, ha ő lakott ott? miért nem ő állta a költségeket?) amiből semmit nem a számlákra költöttek én megtartanám a teljes összeget, amit a házért kaptam. Az ilyen testvér meg dögöljön meg.
2011. dec. 16. 11:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem, hogy ez hogyan lehet kérdés. Első a gyerek meg a család. A testvérednek semmi keresnivalója nincs abban a lakásban, akár rendőrökkel is kidobathatod. Az ő életét nem neked kell megoldanod.
2011. dec. 16. 11:35
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Simán kidobhatod a tesód...
2011. dec. 16. 11:37
 6/15 anonim ***** válasza:

Utánnad írtam ki egy hasonló életvitelű testvérről kérdést ,szerintem a család legyen az első,tekintve ,hogy a testvéred magának is köszönheti a helyzetét amiben van.

Valószínű ők soha nem fognak felelősségteljesen gondolkozni ,nem áldozhatod fel magadat,a családodat!

2011. dec. 16. 11:46
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Igazság szerint attól félünk megkeresne és bantana,dühében talán képes lenne megölni is,(az apám is képes lett volna rá,hogy megölje a feleségét és a fiát is) :(((

A párom megvedene tőle,de mi van ha akkor talál meg amikor egyedül vagyok!?!??!

2011. dec. 16. 12:01
 8/15 anonim ***** válasza:
Az én tesóm is hasonlóan viselkedett! Én magára hagytam, nem foglalkoztam vele, nem segítettem neki! Akkor még nem volt gyerekem, csak férjem! Egy családi házban laktunk szülők+tesó+én+férjem! Elköltöztünk! Majd megszületett a kislányom! Azóta nagyon rendes lett, állandóan látogat, soha nem jön üres kézzel! A múltkor mondta, hogy számoljam össze, hogy mennyi pénzzel tartozik nekünk, és elkezdi törleszteni! Nem kérem vissza, mert többet ér az, hogy jóban vagyunk, és ha én megszorulok, akkor támaszkodhatok valakire(remélem!)! Szóval, egyetértek az előttem szólókkal, hagyd magára! Egyedül kell boldogulnia, add el a házad, lakoltasd ki (kérhetsz hozzá rendőrségi segítséget is)! Sok sikert!
2011. dec. 16. 12:03
 9/15 A kérdező kommentje:
Remélem jól gondolom hogy az új tulajnak kell majd a határidő után kitennie innen,mert engem bantana,az új tulajt talán nem merné és elmenne.az a baj,hogy felesége és gyereke van.sokáig néztem a kislányát is,de az a kislány is olyan mint Tesom.amit tud elvesz a gyerekeimtol,nem hallgat senkire és verekszik stb....
2011. dec. 16. 12:09
 10/15 anonim ***** válasza:

Van a rokonságunkban egy érdekes példa...évekig segítette az alkoholista testvérét a jól menő vállalkozó,aki luxuspalotában él a családjával a városunk egy gyönyörű környékén.

Egyszer betört hozzá a lecsúszott testvér,elvitt nagy értékű dolgokat,onnatól már nem segítette tovább,hajléktalan,a TESCÓ-nál szoktam láttni szakálasan,elhanyagoltan.

2011. dec. 16. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!