Testvérem vagy a családom? Ti mit tennétek? Hosszú, de kérlek olvassatok el!
Egy kicsit talán zavaros lesz ezért előre is elnézést.És előre kérem ne lekezelo és bunkó válaszokat irjatok!kaptam már elég rosszat így is.
A történet sok éves.3an vagyunk testvérek,az anyánk és az apank meghalt 10 évvel ezelőtt.
Anyu sokat ivott,én gondoztam,a nővérem elfordult tőle a bátyám többször bántotta.miután a szüleink meghaltak a nővérem lemonott a saját részéről így a batyammal 2-en maradtunk én 2/3-ad ő 1/3-ad arányban.sokáig és most is ment megy a huza vona mi legyen vele.
Vok időszak amikor megvették volna,ő meghátrált.aztán ő ki akart fizetni.ennek kapcsán csinált hülyeséget ami végig kíséri az életét.
A hülyesége miatt atirtuk a nevéről az én nevemre a tul.jogot,nehogy elvegyék a házat.évekig azt hittem haszon élvezeti jogot kapott akkor,amiről kiderült nem igaz.a tul.lapon nem szerepel.
Évekig ezzel tartott vissza attól hogy eladjam.nekem volt egy ferjem akivel elvaltunk már ő akkor hónapokig nem fizetett semmit,csak a csaladim és a gyesem volt.folyamatosan fenyegetett és bántott a nagymamankkal együtt hogy mikor fizetem már a számlákat,fizessek már stb....szóval segítséget tőlük sem mástól nem kaptam,az önkormányzattól szintén nem :/
Alapjába véve igazuk volt hogy fizessek,de amikor a bátyám nem dolgozott majdnem egy évig mi fizettük helyette is a számlákat,mostam,foztem takaritottam utána......
A sógornőm is állandóan cseszegetett legtobbszor ahh hogy adjam el magam....sokáig hallgattam mígnem azt mondtam megteszem csak hagyjanak már békén.pár hónap eltelt így és nem bírtam tovább,elköltöztem messzire.de gondok voltak így a jelenlegi parommal haza jöttünk.erre pont akkor kapcsoltak ki az áramot a Tesomnál a hazamban.rám fogtak hogy miattam,pedig nem,mert én tudom hogy abból amit tettem mindig oda adtam a rám eső részt,kiderült hiába volt minden akkor sem fizettek be a számlákat.az áramot kikapcsolták és azt kaptam mindenkitől hogy ha villanyt akarok akkor kifizetem én az elmaradast és a vissza kapcsolast.azóta is próbálom eladni a házat,de tesomnak semmi nem tetszik....most nagyon áron alul el tudnám adni,de talán bele sem megy,mert nincs hová menniük,abból a pénzből ő akarna többet.nekem szinte semmi nem maradna,viszont a ház hideg,le van élve mert felújítani sem hagyja és nem bírunk már velük élni.mit tegyek ebben a helyzetben????valaki adjon tanácsot,segítségre van szükségem,nem tudom mit tehetnék!tippek,ötletek,tanácsok????köszönöm előre is!!!!
Utolsónak:
Az igen,jó testvér betör a másik házába.... :(
Én sajnos nem hiszem hogy ki tudom tenni,mert itt a lányuk,gondolom miatta nem lehet....meg félek is tőle :(
Többieknek köszönöm a választ és azoknak is akik még írnak! :)
Az egész ház a tied. A te neveden van. Hirdesd meg a házat, áron alul, s ha megkérdik hogy mért áron alul, akkor megmondod hogy van benn egy hivatlan lakó.
Ha meg fenyegetne a tesod, akkor meg fordulhatsz a rendőrségre is.
Az is a bajom,hogy félek,igazat mond amikor azt mondja lakhatási joga vagy haszonélvezeti joga van....ha igazat mond és nem fenyeget gondolom akkor a vevő feljelentést tehet....vagy nem tudom.
A tulajdoni lapon nem látszik más csak az hogy megvettem tőle az 1/3-ad részét.
Félek a testveremtol és a párom is csak azt hajtogatja hogy mi van ha megkeres és bánt minket,mi van ha pont akkor amikor ő nincs ott hogy megvédjen.....félek és nem tudom mit tegyek,de már itt se bírom tovább :-(
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!