Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Testvérem vagy a családom? Ti...

Testvérem vagy a családom? Ti mit tennétek? Hosszú, de kérlek olvassatok el!

Figyelt kérdés

Egy kicsit talán zavaros lesz ezért előre is elnézést.És előre kérem ne lekezelo és bunkó válaszokat irjatok!kaptam már elég rosszat így is.

A történet sok éves.3an vagyunk testvérek,az anyánk és az apank meghalt 10 évvel ezelőtt.

Anyu sokat ivott,én gondoztam,a nővérem elfordult tőle a bátyám többször bántotta.miután a szüleink meghaltak a nővérem lemonott a saját részéről így a batyammal 2-en maradtunk én 2/3-ad ő 1/3-ad arányban.sokáig és most is ment megy a huza vona mi legyen vele.

Vok időszak amikor megvették volna,ő meghátrált.aztán ő ki akart fizetni.ennek kapcsán csinált hülyeséget ami végig kíséri az életét.

A hülyesége miatt atirtuk a nevéről az én nevemre a tul.jogot,nehogy elvegyék a házat.évekig azt hittem haszon élvezeti jogot kapott akkor,amiről kiderült nem igaz.a tul.lapon nem szerepel.

Évekig ezzel tartott vissza attól hogy eladjam.nekem volt egy ferjem akivel elvaltunk már ő akkor hónapokig nem fizetett semmit,csak a csaladim és a gyesem volt.folyamatosan fenyegetett és bántott a nagymamankkal együtt hogy mikor fizetem már a számlákat,fizessek már stb....szóval segítséget tőlük sem mástól nem kaptam,az önkormányzattól szintén nem :/

Alapjába véve igazuk volt hogy fizessek,de amikor a bátyám nem dolgozott majdnem egy évig mi fizettük helyette is a számlákat,mostam,foztem takaritottam utána......

A sógornőm is állandóan cseszegetett legtobbszor ahh hogy adjam el magam....sokáig hallgattam mígnem azt mondtam megteszem csak hagyjanak már békén.pár hónap eltelt így és nem bírtam tovább,elköltöztem messzire.de gondok voltak így a jelenlegi parommal haza jöttünk.erre pont akkor kapcsoltak ki az áramot a Tesomnál a hazamban.rám fogtak hogy miattam,pedig nem,mert én tudom hogy abból amit tettem mindig oda adtam a rám eső részt,kiderült hiába volt minden akkor sem fizettek be a számlákat.az áramot kikapcsolták és azt kaptam mindenkitől hogy ha villanyt akarok akkor kifizetem én az elmaradast és a vissza kapcsolast.azóta is próbálom eladni a házat,de tesomnak semmi nem tetszik....most nagyon áron alul el tudnám adni,de talán bele sem megy,mert nincs hová menniük,abból a pénzből ő akarna többet.nekem szinte semmi nem maradna,viszont a ház hideg,le van élve mert felújítani sem hagyja és nem bírunk már velük élni.mit tegyek ebben a helyzetben????valaki adjon tanácsot,segítségre van szükségem,nem tudom mit tehetnék!tippek,ötletek,tanácsok????köszönöm előre is!!!!

2011. dec. 16. 11:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Az igen,jó testvér betör a másik házába.... :(

Én sajnos nem hiszem hogy ki tudom tenni,mert itt a lányuk,gondolom miatta nem lehet....meg félek is tőle :(

Többieknek köszönöm a választ és azoknak is akik még írnak! :)

2011. dec. 16. 12:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Az egész ház a tied. A te neveden van. Hirdesd meg a házat, áron alul, s ha megkérdik hogy mért áron alul, akkor megmondod hogy van benn egy hivatlan lakó.

Ha meg fenyegetne a tesod, akkor meg fordulhatsz a rendőrségre is.

2011. dec. 16. 13:39
 13/15 A kérdező kommentje:

Az is a bajom,hogy félek,igazat mond amikor azt mondja lakhatási joga vagy haszonélvezeti joga van....ha igazat mond és nem fenyeget gondolom akkor a vevő feljelentést tehet....vagy nem tudom.

A tulajdoni lapon nem látszik más csak az hogy megvettem tőle az 1/3-ad részét.

Félek a testveremtol és a párom is csak azt hajtogatja hogy mi van ha megkeres és bánt minket,mi van ha pont akkor amikor ő nincs ott hogy megvédjen.....félek és nem tudom mit tegyek,de már itt se bírom tovább :-(

Köszönöm a választ!

2011. dec. 16. 16:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Hogy keresne meg, ha nem mondod el neki az új lakhelyeteket? Akár másik városba is mehettek, ha tudtok.
2011. dec. 16. 17:42
 15/15 A kérdező kommentje:
Sok a közös ismerős és azok után hogy eladom a házat sok lesz a rossz akarom is,mert mindenki öt fogja sajnálni.mindig ez volt és van is.nekem itt egy szavam sem lehet :-(
2011. dec. 17. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!