Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hagyjam, hogy a párom eljárjon...

Hagyjam, hogy a párom eljárjon sörözgetni napi 1-1,5 órát?

Figyelt kérdés
Sokat dolgozik, keveset vagyunk együtt. Szüleinkkel lakunk mindketten, de szinte "itt lakik". Csak fürdeni és tiszta ruháért megy haza. Szóval,tegnap fél 8 után ért ide hozzánk, és ő még el akart menni sörözni. Mondtam neki, hogy nem, én nem megyek sehova. (Épp neki csináltam vacsorát, rántott tököt. Aztán magamnak valami mást) Láttam, hogy megsértődött, de igazából nem érdekelt. (Ha megérkezik, kb 2 órát beszélgetünk, ebben a vacsi is benne van, meg tv, és már alszik is.) Rám förmedt, miért nem vittem ki a szemetet. Megkértem, hogy vigye le. Levitte, de azzal a feltétellel, hogy elmegyünk egy "kocsmaszerűségbe", hogy megigyon 1 sört. Én nem mentem, ő viszont ment. Közben elkészült a vacsorája, így írtam neki sms-t, de csak ennyit: "Kész a tök!". 1 órát lent volt, megvacsizott és pár perc múlva aludt is (Persze később felkeltettem...) Rosszul esett, hogy nélkülem is simán lelép, azt hangoztatja, hogy egész nap hiányzom neik, mégis elmegy sörözni. Megértem, kell neki a kikapcsolódás, és a héten tegnap volt az első ilyen alkalom, de azt mondta nem az utolsó. Nem akarok házisárkány lenni, nem veszekedtem vele emiatt, de rosszul esett. Mit tehetnék? Lassan 5 hónapja járunk, máskor is előfordult, hogy sörözött a munkatársaival, és egy ideig minden nap együtt jártunk el valahova, hogy megigyon 1-2 sört. Néha nekem is szükségem lenne kikapcsolódásra, de inkább vele lennék kettesben, minthogy elmenjek kocsmázni.
2009. aug. 27. 09:59
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
86%
Sajnálom,de semmi jó nem fog kisülni abból,ha már most nem bírja ki a napi kocsmázás nélkül. Most még csak napi 1-2 sör,de aztán...? Én a helyedben tisztáznám vele. Azt megértem,hogy mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra,de egy családcenttikus ember,a párjával kettesben lazít munka után otthon és mondjuk havonta 1-szer vagy 2-szer megy el a haverokkal. Mi lesz,ha babátok lesz? Te legyél a gyerekkel ő meg megy kocsmázni? És mi az,hogy azt mondta,hogy nem ez volt az utolsó? Valmiért nagyon az a gyanum,hogy ebből könnyen lehet,hogy kocsmázós-alkoholista élet lesz.
2009. aug. 27. 10:30
 2/34 A kérdező kommentje:

Szüleim 3 hétre elmentek, és megbeszéltük hogy addig csak kettesben leszünk, nem járunk el sehova. Azt mondta, a héten még el fog menni.

Soha nem iszik annyit, hogy berúgjon, egy nap max 2-t. Ezt itthon is meg tudná tenni, úgy hogy együtt vagyunk.

2009. aug. 27. 10:33
 3/34 A kérdező kommentje:

Még nagyon fiatal vagyok a gyerekszüléshez, talán ha 3 év múlva összeköltözünk, akkor máshogy fog állni a dolgokhoz.

(Nemrég halt meg egy közeli barátja, ezért is próbáltam nem veszekedni vele)

2009. aug. 27. 10:35
 4/34 anonim ***** válasza:
87%

Egyetértek az első válaszolóval teljes mértékben

Amit még én látok a srácnak van hol aludni,eléteszik az ételt,kalap kabát kényelmes élet azt csinál amit akar.Én biza nem tűrném el.Amúgy ad nektek pénzt a rezsibe és az ételbe ha nap mint nap ott lakik?

2009. aug. 27. 10:38
 5/34 anonim ***** válasza:
53%
Ez így elég egyoldalú, de szerintem ennyi belefér.. Nem hinném, hogy alkoholista válna a férjedből.. :)Ha sokat dolgozik, megérdemel egy kis kikapcsolódást. Esetleg szervezz te is programokat, vagy menj le vele néha te is. Nem olyan rossz helyek ám ezek a kocsmák..
2009. aug. 27. 10:39
 6/34 anonim ***** válasza:
72%
*párodból. Elnézést.
2009. aug. 27. 10:40
 7/34 A kérdező kommentje:

Csak aludni jár ide, kaja meg van elég. (Egyébként a tegnapi tököt is ő vette). Pénzt nem ad, de sokszor vesz pl. húst, kenyeret, üdítőt, apunak és magának sört, már 2x főzött nekünk bográcsban.

Eddig közösen eljártunk, de megkértem, hogy bírja ki ezt a 3 hete, amíg a szüleim haza nem érnek. Nem akarom a lakást itt hagyni üresen estére.

2009. aug. 27. 10:43
 8/34 A kérdező kommentje:

Igazából nem rendes kocsma, hanem falatozó. Tehát lehet hambit enni, üdítőket inni, van jégkrém stb.

Attól nem félek, hogy becsajozik, mert tudom, hogy szeret és bízom benne 100%ig. Csak rosszul esik, hogy nem akar velem lenni... :S

2009. aug. 27. 10:44
 9/34 anonim ***** válasza:
79%

Én azt gondolom a saját tapasztalataim alapján, hogyha ilyen volumenű kérdéseken is összevesztek, akkor ez a kapcsolat nem lesz túl tartós. Ha összeköltöztök, sokkal több és súlyosabb problémával kell szembenéznetek, mint hogy ő elmegy sörözni egy órára, te meg vele akarsz lenni.

Egyrészt nem sajátíthatod ki őt magadnak, bármennyire is szeretnéd. A külön töltött idő fontos. Nem szabad egymás nyakára mászni, mert valakinek egy idő után elege lesz.

Másrészt tekintettel kellene lenned arra, hogy amikor az ember ledolgozott egy napot, nem biztos, hogy örül annak, ha nem hagyják aludni, pihenni, illetve a barátnő állandóan azért sír, mert nem foglalkozik vele...

Persze a szerelem öl, butít és nyomorba dönt - amint elmúlik, látni fogod, hogy ez az állapot nem tartható sokáig.

2009. aug. 27. 10:44
 10/34 anonim válasza:
75%

Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, csak mindenki más és más személyiség ennél fogva más más dolgok érdeklik az embereket. Egyiknek az a kikapcsolódás,hogy elmegy sörözni, másik elmegy futni, harmadik tv-zik, negyedik olvas.

Amúgy hány évesek vagytok? Mert ha fiatalok vagytok hát had menjen jobb ha most emgy, mint mikor már családja lesz gyerekek meg felelősség. Tarts vele, ha nem szeretsz "kocsmázni" mond nekih inkább mennél egy parkba sétálni vagy piknikezni. Mindenre lehet időt szakítani csak akarni kell, és leülni és megbeszélni. Amúgy megsúgom, hogy a beszélgetés az alapja a párkapcsolatoknak.

2009. aug. 27. 10:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!