Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám nem tud leállni a...

Az anyám nem tud leállni a bulizással! Mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés
Az anyám egyszerűen nem tud leállni a pasizással és a bulizással...nem tudom h mit tehetnék h leállítsam hiába beszéltem vele. normálisan vagy csúnyábban...nem áll le..2x vált el van 3 gyereke én vagyok a legnagyobb..20 éves vagyok az anyám 42 éves...kis városban lakunk és ö minden áron feljárkál Pestre és több pasival is lefekszik...engem ez nagyon zavar..én nem csinálok ilyenek de ö igen..néha úgy érzem mintha én lennék az anya ö meg a lányom... kibírhatatlan néha..van vmi gyógyír rá..bunkók kerüljenek mert nem azért tettem fel.a kérdést h belekössenek!!
2013. jan. 5. 16:04
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Kedves Hajnali válaszoló! Maga se gondolja ezt komolyan ... amit mondana a gyermeke azt úgy csinálná hogy jó legyen neki vagy maga nem SZERETI a saját gyermekét ?
2013. jan. 6. 11:51
 22/28 anonim ***** válasza:

Teljesen komolyan gondolom. És de, ha valakit szeretek, azzal szemben pont úgy mutatom ki a szeretetemet, hogy tiszteletben tartom a saját világképét, a saját értékrendjét, a saját döntéseit, és nem úgy, hogy rá akarom kényszeríteni azt, amit én tartok jónak a saját életemben. Az utóbbi nem szeretet, hanem önzés.

Nem tudom, ismerős-e:

A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,

Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

2013. jan. 6. 12:08
 23/28 A kérdező kommentje:
most igazábol nem is arról van szó hogy bulizgat! Bulizgasson ninvs semmi bajom vele de az már elég nagy baj hogy nem.neveli a gyerekeit normálisan és a csekkekre forditható pénzt elbulizza..nem tudom h csak én látom ezt rosznak és maga is ilyen mint az édesanyám..
2013. jan. 6. 12:14
 24/28 anonim ***** válasza:

Én a "jusson is, meg maradjon is" elvet követném ebben a konkrét kérdésben, mint általában másban is, keresném a középutat, az ésszerű kompromisszumot... az mondjuk biztos, hogy a saját életemben én mindig is gyűlöltem a "rendpárti-konzervatív" dolgokat, és azok után, hogy a saját szüleim nem tudtak belekényszeríteni, a saját választott párom nyilván nem is akar, őrületes csalódást jelentene, ha pont a gyerekem akarná tönkretenni az életemet azzal, hogy a saját elveimmel ellentétes normarendszert akarna rám kényszeríteni. Valahogy nem tudnám ezt a dolgot a szeretet jeleként értelmezni, akit szeretek, azon nem akarok erőszakot tenni az általam vallott elvek mentén.

(és hát ja, pl. gyermeknevelési elvekben tuti, hogy mi is konfliktusba kerülnénk egymással, ez elég tisztán látszik)

2013. jan. 6. 12:48
 25/28 A kérdező kommentje:
maga más...nem is irok inkább semmit máshogy látja a dolgokat..sajnálom hogy az anyám ilyen..ennyi..a legguorsabban fogok innen elköltözni mert még a stilusa is kibirhatatlan..leszar mimdent semni se érdekli csak önmagával foglakozik..nem érdekli az se h a 13 éves lánya hajnalba járkál haza...nem tudnék ilyennel komprumiszumot kötni jobbnak látom ha elköltözök..sztem ö is ennek.örülne a legjobban!
2013. jan. 6. 13:11
 26/28 anonim ***** válasza:

Hát, végtelenül toleráns vagy te kérdező :)

Ha ez a nőszemély, mondom ezt nőként, az én kérdésemre adott volna ilyen választ töröltetném a fenébe és eszem ágában nem lenne magázni. Menjen és bomlassza ezzel a világképpel azokat, akik ezt megérdemlik, de én biztosan nem.

2013. jan. 6. 16:17
 27/28 anonim ***** válasza:

Szóval időnként nem könnyű dolog ez a generációk közötti együttélés... ezért én nagyon nem szívesen foglalok állást az ilyen "elhanyagolja a gyerekét" típusú kérdésekben, ha nem látom a dolgot több oldalról.

Ugye az előbb már idézett forrásban:), a Példabeszédek könyvében sajnos ilyesféle tanácsokat találunk: "Aki kíméli a pálcát, gyűlöli fiát, aki pedig szereti, szüntelen fenyíti." (13,24) "Ne sajnáld a fiútól a fenyítést. Nem hal meg, ha vesszővel sújtod." (22,13) "Vessző és korholás bölcsességet adnak, az ifjú pedig, akit szabadjára hagynak, szégyent hoz anyjára." (29,15)

Tehát, akkoriban, ha valaki "sajnálta a pálcát" a gyerekétől, arra azt mondta a közvélekedés, hogy elhanyagolja a gyerekét. Ma - szerencsére - azt csuknák le, aki nem sajnálja a pálcát...

De, hogy közelebbit mondjak, én 48 éves vagyok, és amikor én voltam mondjuk 20, akkor az volt a tök természetes, hogy az ember nyugodtan egyedül hagyta a gyerekeket a lakásban, amíg átment a szomszédba, vagy leugrott a boltba valamiért, vagy esetleg kint hagyta a bolt előtt a babakocsiban, amíg bevásárolt. Ma ezekért a dolgokért sokan egyből a gyámügyért rohannának szörnyű elhanyagolást emlegetve.

Na mindegy, szóval ez az "elhanyagolja a gyerekeit" ez azért egy szörnyen szubjektív kategória, és kb az ókortól fogva az megy, hogy minden kor "konziai" elhanyagolással vádolják a kor "libjeit", és minden kor "libjei" zsarnokoskodással a kor "konziait"... ez ilyen végtelen történet.

2013. jan. 6. 16:27
 28/28 A kérdező kommentje:
kedves elöttem.iró!!fogalmam sincs h miröl irt de nem.is érdekel..köszönöm
2013. jan. 6. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!