élnétek együtt olyan pasival aki szerint otthon a helyed?
Van több ismerősöm is, aki nyugdíj körül van és szív, mint az állat, mert nem dolgozott eleget a normális nyugdíjhoz...
Amúgy ez nem az én világom. Én szeretnék legalább annyit keresni és olyan sikeres lenni, mint akivel együtt élek. Ha otthon vagy és mellette tanulsz, akkor oké. Ha csak otthon vagy, elvégzed a házimunkát, de semmi más, akkor később keményen megszívhatod. Pl. szakítotok/elváltok és munkát kell vállalnod, de sem tapasztalat, sem elegendő munkaviszony...
Amúgy meg én azt tapasztaltam, hogy a férfiak szeretnek visszaélni ezzel és valamiféle felsőbbrendűségi érzésük van azért, mert ők tartanak el, amikor gyakorlatilag ez ugyanolyan munka, csak nem fizetnek érte effektív pénzt.
Ha ezt a párod kedvességből akarja, nem pedig másért, akkor attól még élhetek vele együtt, de ha ezt szorgalmazza is, hogy így tegyél, az már kérdéses.
Soha, semmi szín alatt nem állnék össze olyan fickóval, aki ilyen elavult, hímsoviniszta elveket vall.
Ezek tipikus férfiak, akiknek bűzlik elmosogatni, majd az asszony megcsinálja.
Csak úgy szólok, hogy manapság a munkahelyeken senkiért nem kapkodnak, ha téged Kérdező kirúgnak valahonnan és pont akkor -idézlek téged- "ha a férj félrekufircol, elhagy, megver, akármi, miből tartja el magát egy htb+ a gyereket/keket?"
Akkor ugyanabban a helyzetben vagy. Ne legyen már olyan biztos, hogy a kis 90-120 ezer forintodból egyáltalán fent tudnád tartani magatokat.
"Akkor ugyanabban a helyzetben vagy. Ne legyen már olyan biztos, hogy a kis 90-120 ezer forintodból egyáltalán fent tudnád tartani magatokat."
Nincs ugyanabban a helyzetben.
Gyermekes, soha nem dolgozott/hosszú ideig nem dolgozó nőt csak LEGUTOLJÁRA vesznek fel, még Tesco pénztárosnak is. MIndenhova előbb vesznek fel egy épp visszatérő kisgyermekest vagy egy most érettségizett diákot is.
Az ok: az ilyen nőkről minden munkaadónak megvan a véleménye: büdös nekik a munka. És igazuk is van.
Magyarán a kérdező legalább kapná azt a bizonyos 90-120-as kerestet, egy HTB meg ha földhözveri magát, akkor is nagyon nehéz elhelyezkednie, még minimálbérért is.
Nem. Nem az én műfajom ez az életstílus (és ha így fejezi ki magát, akkor az a férfi sem), ráadásul szvsz több hátránya van a htb-ségnek, mint előnye. Azon túl, amiket az előttem szólók felsoroltak (munka, megélhetés) úgy érezném, mintha csak a fél lábamat használnám, amellyel egyrészt csak úgy tudnék közlekedni, ha a másikba (aki szintén csak a fél lábát használja) kapaszkodnék, tehát ha ő kidől alólam (vagy én őalóla), bukik az egész, másrészt ha ez nem történik meg, akkor is hamar begörcsölnék, ha folyton csak az egyik lábamon állok.
Jobb, ha mindketten mindkét lábunkat használjuk, gyorsabban jutunk előre és kiegyensúlyozottabbak is maradhatnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!