Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire szólhat bele a szülő...

Mennyire szólhat bele a szülő a huszonéves gyereke életébe?

Figyelt kérdés
A gyermek a szülőkkel él, de már dolgozik és saját keresete van.
2013. jan. 3. 16:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
81%

Abba nem kellene beleszólniuk, hogy házon kívül kivel találkozol, merre mész... de abba, hogy kit vihetsz föl magadhoz, minden további nélkül.

Az az ő otthonuk is.

Az együttlakásnak meg vannak a szabályai. Ha nem tetszik, elköltözöl.

2013. jan. 3. 17:15
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Ami őket is érinti, abba természetes, hogy beleszólhatnak. Tehát például joguk van eldönteni, hogy kit látnak szívesen a saját házukban. Ha azt mondják, hogy a barátod nem mehet oda, megtehetik, egész egyszerűen azért, mert az ő házuk.

Tény, hogy nem mindenre megoldás, de valóban adott a lehetőség, hogy ha nem tetszik, költözz el, 18 éves korod után nem vagy köteles náluk lakni, ha nem tetszenek a szabályaik. A saját házadban majd te döntöd el, hogy mit lehet és mit nem.

Én nagyon nem jöttem ki a szüleimmel (most se különösebben, csak százkilométerekről könnyebb), úgyhogy inkább albérletezem. Na az már az "én váram", és bizony volt olyan, amikor annyira kiborított anyukám egy látogatása alkalmával, hogy egész egyszerűen hazaküldtem. Nem szép dolog, de indokolt volt, és megtehettem, volt hozzá jogom. Ahogy neki is van joga ahhoz, hogy elküldjön a saját házából, ha nem tetszik, amit csinálok.

2013. jan. 3. 17:27
 13/30 A kérdező kommentje:

Tudom. Az ő házuk ezt nem kell engedniük.

De az zavar, hogy házon kívül sem tehetem azt amit akarok. Nem azzal találkozók akivel akarok. Ez zavar,mosst összeköltőzhetnek ezzel a férfivel. De megfenyegetett hogy rendőrséggel jön értem és hogy kiveri a hisztit a szomszédok előtt...

2013. jan. 3. 17:56
 14/30 anonim ***** válasza:
81%

Jaj, az ilyeneknek meg ne dőlj be. Felnőtt ember vagy, ha odamegy a rendőrségre, hogy haza akar vitetni, konkrétan szemberöhögik majd.

Ha meg tényleg odamegy a szomszédokhoz balhézni, csak magát járatja le.

Ezek miatt nyugodtan költözz össze a barátoddal, a szüleidnek nincs lehetősége ezt megakadályozni.

2013. jan. 3. 18:00
 15/30 anonim ***** válasza:
88%
Mégis mit csinálna a rendőrséggel? Mire hivatkozna? Szerintem költözz el sürgősen. Javítani fogja a szülőkkel való kapcsolatodat is, jobban tisztelnek majd, ha ritkábban vagy náluk.
2013. jan. 3. 18:18
 16/30 anonim ***** válasza:
90%
Jézusom, 24 éves vagy nem 16.. Ha velük laksz, valamilyen szinten bele tudnak szólni, mert ha nem is jogos, mondhatják, hogy akkor mész, ahova akarsz. Viszont ahhoz, hogy kivel költözöl össze semmi közük, azt csinálsz, amit akarsz. Szerinted a rendőrök hazavinnének? Vagy hogy képzelted el? És ha 40 évesen költözik el valaki és nem tetszik az anyjának, akkor is hazaviszik?:) Állj a sarkadra különben az egész életedet anyukád fogja irányítani.
2013. jan. 3. 18:22
 17/30 anonim ***** válasza:
85%

Jogilag te önálló cselekvőképes természetes személynek számítasz. Nem vagy már gyerek nem tudnak haza hozatni a rendőrséggel.

Akkor menne ki a rendőrség rögtön ha életveszélybe lennél.

Még ha fel is hívják őket h eltűntél 2 v 3 napnak eleve el kellene telni mire egyáltalán elindulnának megkeresni

2013. jan. 3. 19:46
 18/30 anonim válasza:
68%
21 eves vagyok, ferjemmel elek, sajat bevetelem van, eltartanam magam ha kellene lakasugyileg is, szuloknek egy nyikkja sincs az eletembe.
2013. jan. 10. 20:17
 19/30 sysyqueen ***** válasza:
100%
24 éves vagyok... 18 évesen költöztem össze életem nagy őjével. 19 éves voltam amikor anyámék beállítottak hozzánk és azt kérték hogy vegyünk együtt házat. egy udvart amelyben két lakás van. mondom hátha megjött az eszük... így bele mentünk... össze költöztünk, és megvettük a házat... egy házban laktunk tavaly előtt május közepéig amíg a kis házat fel nem újítottuk... minden pénzünket bele adtuk a házba (közös kassza) durván úgy havi 150-160 ezer forintról beszélek... mégis tavaly előtt a születés napom alkalmával az volt a legjobb szó amit tőlük kaptam , hogy "akkor legyen véleményed ha eltartod magad" mindez csak mert meg mertem anyámnak mondani hogy ne a használt olajjal csinálja a kaját, hanem a szűz olajjal... akkor álltam a sarkamra és álltam neki a kis ház felújításának... akkor elszakadtam anyagilag tőlük... felújítottam bele kötöztem... és a mai napig ők azok akik minket összekapartak... pedig ezt azért nem értem mert egy jövedelemből élünk a férjem és két gyermekem, és bankot fizetünk, számlákat még helyettük is mégis telik mindenre hozzájuk egy morzsa kenyérért nem mentem át soha... és a házvásár előtt sem kértem tőlük még egy por szemet sem... szóval... a férjemmel sem voltak kibékülve... :D minden évben apám kétszer jósolgatta hogy na majd húsvétra biztosan elmenekülsz mellőle... majd karácsonyra haza fogsz jönni... mégis boldogok vagyunk így együtt... próbáljuk egyre inkább kizárni őket úgy az anyagi,mint a magánéletünkből... és idén ha minden össze jön akkor talán sikerül egy saját külön tőlük messze házat is vennünk... ahol magamnak bezárom a kaput és azt engedek be rajta akit akarok... fel a fejjel... a szülők mindig is nehéz esetek... főleg a mi korosztályunk szülei... mi majd teszünk róla hogy ne zsarnok, hanem menő anyuk legyünk :D
2013. jan. 10. 21:05
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

23 éves vagyok, a szüleimmel élek.

Nálunk nem úgy működik, hogy engedélyt kérek, hogy valakit felhozhassak magamhoz, hanem megkérdezem, zavarja-e őket. Sőt, ezt ők is megkérdezik, ha esetleg több napra várnak vendéget, hogy esetleg probléma ez nekem, vagy nem. Nem azt nézik, hogy az ő házuk, hanem hogy együtt élünk, így alkalmazkodunk. Ők is, én is.

Adok haza, plusz a saját dolgaim mind én állom, segítek itthon, jó a kapcsolatunk. De nem kezelik úgy a helyzetet, hogy amíg az "ő házukban élek, addig kuss a nevem". Abba, hogy hova megyek, kivel, mikor, miért, egyáltalán nem szólnak bele, de azért el szoktam mesélni, plusz ha később érek haza, mint ahogy sejtettem, én rájuk csörgök, de csak hogy ne aggódjanak. Ők nem hívnának föl. Nálunk működik ez a rendszer.

2013. jan. 10. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!