Mivel lehet rávenni az újdonsült anyákat hogy lazítsanak? Egy férj
Mivel úgy gondolom többségben nők vannak ezen az oldalon, lehetséges sok az anyuka is, itt kérdezném meg mit tehetek, mert a feleségem már kezd bedilizni, tőle én is :)
4 hónapos a kislányunk, állítólag jó baba amúgy (tapasztaltak szerint), de azért jó lenne mellette néha lazítani. A feleségemet azonban nehéz rávenni. Szeretném ha néha elmennék valahová gyerek nélkül (elég ha havonta 1-2szer). A nagyik is sorban állnának a kicsiért.
A másik rendmániája. Ha valamit nem tud megcsinálni, akkor addig van fent míg nem végez. Hiába mondom, hogy pihenjen, hagyja. Próbálok segíteni is, de az meg sosem jó, mindig "összecsapok mindent" Ez eddig is problémája volt, úgyhogy kényelmeskedtem, ráhagytam a házimunkát, csak mosogattam illetve porszívóztam, amit nem tudok elrontani... De most szeretnék többet segíteni.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább egy nyugodt, bájos feleség/anya mint csillogó ablakok, de ezt nem érti. Általában későn érek haza. (Most is mennék, de várnom kell valakit) Szóval nem tudom mindig azt mondani, hogy menjen sétálni vagy bárhová a barátnőkkel. De ha mondom, akkor sem megy.
Szerintem először azt kéne tisztázni, hogy milyen a szexuális életetek.
egyrészt milyen volt, másrészt a feleséged hogy van most. megosztotta veled a részleteket, hogy mennyire volt fájdalmas a szülése? mennyire van túl rajta, vannak-e fájdalmai? Alakult-e ki miatta frusztrációja? megfogadta-e magának, hogy ha ez ezzel jár, akkor többször nem enged maga köré férfit?
4 hónap nem sok!!!!
Sajnos, lehet, hogy az "aludj csak, nekem még vasalni kell" dumának itt a gyökere.
Ahhoz, hogy neki az lehessen a fejében, hogy "számíthatok a másikra, nem nekem kell mindent megoldanom", ahhoz neked
MINDIG, KITARTÓAN, MEGBÍZHATÓAN a rendelkezésére kellene állnod.
Ha még ma sem értél haza, akkor ez nem arra mutat.
Azt meg elhiheted, hogyha te nem is veszed észre, akkor is rengeteget dolgozik a pici körül is. Gondolom, éjszaka sem sokat alszik.
Egy férfi nem is nagyon bírná hónapokon keresztül ezt a fárasztó életmódot.
Ha neked azt mondanák, hogy 24 órázás után menj el táncolni, hogy kicsit szórakozz, elmennél ???? ugy-e, nem ...
Ülj le vele nyugiban beszélgetni. Kérdezd ki, hogy érzi magát. Mert azt nem írta, hogy ő mindehhez mit mond.
"Egy férfi nem is nagyon bírná hónapokon keresztül ezt a fárasztó életmódot."
Miért is nem?
én a családban láttam.
apuka őr. Nem mondom, hogy alhat állva, van is felelőssége, de nem csinál semmit.
Viszont külön hálószoba kellett, mert nem tudta kipihenni magát, ha anyuka éjszaka szoptatott.
más példa? anyuka a szent és az áldozat, és a gyerekhez sokszor a 10 órákat keményen dolgozó apuka kelt fel.
Úgyhogy van ilyen is, olyan is.
Ált, azért élnek tovább a nők, mert szívósabbak...
Hát eleinte nem sok mindennel. Azután ahogy telik az idő egyre több dolog tűnik lényegtelennek a "túlélés" érdekében, pl. a csili-vili ablak. Négy hónapos baba még nagyon pici, egész napos/hétvégés program korai szerintem, úgysem tudna az anyuka fejben odakoncentrálni ha ilyen maximalista típus. Sztem próbáljátok apránként, pl. kezdetben hétvégente nagyi átmegy hozzátok egy-egy órára, ti pedig leugrotok kettesben sétálni, sarki cukrászdába sütizni, stb., ilyen rövid progi, de szigorúan kikapcs., semmi heti nagybevásárlás (és fontos lenne hogy a nagyi házhoz menjen, mert ha ti viszitek a babát a nagyihoz a fárasztó készülődés, átcuccolás elveszi a kikapcsolódás ízét). Azután ahogy telnek a hónapok, nő a baba, lehet nyújtani ezt az időt, pl. délutáni mozi, vacsi étteremben, koncert/színház - van délutáni előadás is, plázázás ha szeretitek, ilyenek. Szép fokozatosan el lehet jutni az egész napos programig, wellness hétvégéig.
Egyelőre sok türelem részedről, sztem ne nyaggasd ezzel a pihenés témával, a házimunkában csináld meg amit magadtól is tudsz, pl. szemetet kivinni, kiteregetni a mosott ruhát, leszedni a száraz ruhát, leugrani kenyérért a boltba, kávét főzni, beágyazni, kirakni egy tekercs klópapírt, megteríteni/leszedni az asztalt étkezéskor nem nagy művészet, ezt tuti nem rontod el és tényleg nagy segítség, hiába apróságnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!