Hogyan lehet bizonyítani, hogy anyuka elhanyagolja a gyerekét?
4 éves gyerekről van szó, 35 éves anyukáról. Nem volt gyermekelhelyezés, heti váltásban van a szülőknél a gyerek. Az anyuka hetéből ha ovi van, akkor hétvégén a nagymamánál van a gyerkőc, ha nincs ovi vagy beteg a gyerek, hétköznap is ott van, anyuka jó ha két estét a gyerekkel van. Ilyenkor nem fürdeti és reggelit/vacsorát nem kap a gyerek (gyerek mondja), illetve nem játszik, törődik vele. Kivételesen vele volt az anyuka egy hetet, a gyerkőc lázas volt, de bevitte a munkahelyére, bár otthon maradhatott volna vele. Egy hét után olyan büdösen adta át a gyereket, mint egy csöves, télen, vékony nadrágban, de elegáns ingben, csak a műanyag cédula is benne volt az ing nyakában a gyerek nyakát sértve (ilyen többször volt).
Szeretnénk ha bíróság elvenné anyukától a jogait, max kéthetente láthassa, akkor is max egy estét aludjon ott a gyerkőc. De anyuka ha bíróságra vinnénk az ügyet, félünk hogy csak egy környezettanulmány erejéig összeszedné magát, hogy jó színben tűnjön fel, aztán folytatná tovább amit eddig, illetve ha anyapárti bírót fogunk ki, akkor is nehéz. És ezeket a dolgokat nem is lehet mivel bizonyítani. Ilyenkor mi a megoldás?
Ezt a kérdést az apuka új kedvese írta ki, látszik.
Ez a ruha címkés dolog meg egyszerűen nevetséges. Nyilván a kérdező is tisztában van vele, hogy ezzel az ál-indokkal ki fogják röhögni.
Már miért lenne ál indok?
Én is felejtettem már benne és b*szottul tud fájni, ha az a kartonpapír ott piszkálja a nyakad.
Ha meg a gyerek nem eszik és büdös, akkor nehogymár valaki az anyát védje, ez már a vicc kategória.
...egy 4 eves gyerek nem fogja ezeket igy elmeselni ha nem faggatjak,
tehat napi furdetes, oltoztetese a gyereknek stb. Ezeket a vadakat bekell bizonyitani, hiszen ott a kornyezete a gyermeknek, ovonenik, szomszedok stb.
A nagymamanal lehet a gyerek ha beteg, ez nem jelenti azt, hogy ellenne hanyagolva pl.
Szokta emlegetni az anyját, várja mikor mehet hozzá, főleg azért mert ez ritkán fordul elő, és azért, mert elég jól él, így ott hetente kap ajándékokat, játékot, ezeket várja, emlegeti az ottani játékait, de mondja, hogy egyedül kell játsszon velük.
A cetlis kérdés nem először fordul elő, alapjáraton figyelmetlen. Simán kisebb méretű ruhát ad rá, mint kéne. Végre vett pl egy szandált (én ruházom, így örültem hogy besegít), de az már amikor megvette kicsi volt rá. Ugyanezt melegítő ruhával tavaly játszotta el.
Ha nagy ritkán ad neki vacsorát az egy joghurt, pedig itt és a nagymamánál rendes adagokat eszik mindig. Nyáron a gyerek alig látszott ki a szúnyogcsípésből, mert hiába kapott konnektorba dugható riasztót, arra nem veszi a fáradtságot az anyja hogy bedugja. Az oviból hazaviszi más ruhájában a gyereket, és fel sem tűnik neki, bár jel van bennük. A városba úgy viszi be a gyereket, ha ott veszem át, nem az oviban, hogy mocskos az arca.
De a legjobban az fáj, ott szemlátomást, pár nap alatt lefogy ott a gyerkőc, és nem tehetek semmit.
Oké. Értem én, bocsi csak figyelmetlen voltam.
Én azért jobban utána járnék a dolgoknak. A mi családunkban is van ilyen helyzetben lévő gyerek és hazudik. Mindenkinek. Valótlan történeteket talál ki és előadja. pl. Apukájától egy évvel ezelőtt kapott szép és pihe-puha téli csizmát, rá következő télen előadta, hogy az anyjától kapta. VAGY odament a nővéréhez, elvette a játékát, ledobta a lépcsőn és beleharapott a nővérébe-> előadta, hogy a nővére odament, megütötte, hozzá akarta vágni a játékot, ami leesett a lépcsőn, és Őt harapta meg..
7-es válaszadó a könnyekig meghatott, le a kalappal előtte, nem is értem, ki volt az az észlény, aki lepontozta...No comment. Remélem, "édes"anyját megbünteti az élet, hamár a hatóság erre alkalmatlan.
Igazából a kérdésben megfogalmazott anya nem tűnik ennyire szörnyűnek, (természetesen jónak sem), a nem-vacsoráztatást leszámítva, inkább nem törődöm, vagy inkább fontosabb neki a saját karriere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!