Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férfit bántalmazzák,...

Ha a férfit bántalmazzák, hogyan tudja bizonyítani?

Figyelt kérdés

Szerencsére a kérdésem csak elméleti, egy beszélgetés során vitatkoztunk ezen.

Ha feltételezzük, hogy a férfi erősebb fizikumú, a nő pedig megtámadja, akkor a férfi védekezésből szintén sérülést ejthet a nőn. Valószínűleg komolyabbat is.

Ha mindketten látleletet vetetnek és mindketten azt mondják, hogy a másik kezdte, ők önvédelemből ütöttek, hogyan tesz igazságot a bíróság, szakértők?

(Most azt feltételezve, hogy valóban a nő az agresszor és a férfi csak védekezik.)

2012. júl. 13. 10:14
 1/10 kohjack válasza:
69%
Hát végre egy értelmes kérdés ami nem hülyeség őszintén a bírónak igazságot kell szolgáltatni ugye meghallgatja mind a 2 embert de amúgy az ilyen ügyekben általában a férfi ember szokta a rövidebbet húzni mivel minek ütött vissza amúgy ez az új törvény a hírtelen támadásokról szól tehát ha éjszaka rádtámadnak akkor megvédheted magad de otthon már nem ez a helyzet ha az asszony neked ment akkor családon belüli werőszaknak minősül tehát el is itélheti érte. bocs hogy ilyen hosszú lett!
2012. júl. 13. 10:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Nő vagyok és nem ver senki senkit nálunk :) Egy barátom dolgozik lelkisegélyszolgálatnál, mesélt a munkájáról és így került szóba, hogy rejtetten, de létezik ilyen is. Ő még nem találkozott ilyennel, de elméleti síkon beszélgettünk róla, hogy vajon hogyan tudja egyáltalán bizonyítani, hogy mi történt.
2012. júl. 13. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden bizonyítás nélkül, mosolyogva távozik a nő a bíróságról.

Időnként fel fel villan egy riport a tévében arról, hogy milyen sok férfit bántalmaznak. Csak ők nem panaszkodnak, mert ciki nekik.

2012. júl. 13. 10:27
 4/10 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem egy erős férfi egyszerűen lefogja a nő karjait és nem üt vissza, ezt hívják védekezésnek. Ha visszaüt az már valami más, akkor is, ha nem ő kezdte.
2012. júl. 13. 10:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell visszaütni. Hívja a rendőrséget, látleletet vetet, feljelentést tesz. Nő ellen is lehet ideiglenes megelőző távoltartást alkalmazni.
2012. júl. 13. 10:31
 6/10 A kérdező kommentje:

Egy külföldi barátom már a válásérett időszakban mesélte, hogy a felesége rendszeresen nekiront, sőt, egyszer késsel dobta meg és a szerencsén múlott, hogy a feje MELLETT állt bele a falba.

Az ő jogrendszerüket nem ismerem, annyit tudok, hogy azóta elváltak.

De el tudom képzelni, hogy - bár kisebb számban, mint a bántalmazott nők - de vannak bántalmazott férfiak is. Azt hiszem a becsült százalék 5 körül van. (Ebben a kérdésben nehéz ugye statisztikát készíteni, mert az esetek nagy része nem kerül nyilvánosságra)

2012. júl. 13. 10:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Tegnap a Ténytáron ment egy vita a családon belüli erőszakról, és a kommentek során elég gyakran előjött a téma, miszerint a férfiakat is bántják. Érdemes elolvasni:

[link]

2012. júl. 13. 10:42
 8/10 A kérdező kommentje:

A férjemmel is beszélgettünk erről.

Egyszer volt egy esetünk, amikor sötétben (rajta már takaró) másztam át rajta a saját térfelemre, egyúttal ráhajoltam, hogy puszit adjak. A sötétben sikerült rátérdelnem a tökére, ő a fájdalomtól felült, és sikeresen lefejelt. 5 percig fetrengtünk, én a fejemet, ő a családi ékszereket fogta, közben röhögtünk, hogy ennyire bénák nem lehetünk.

Nekem lett egy zúzódásom a fejeléstől, neki nem maradt nyoma, csak ugye baromira fájt neki.

Ha ez nem a hülye baleset kategória, hanem én mondjuk szándékosan csináltam volna, ő meg szándékosan fejel meg, akkor elég nehezen tudta volna bizonyítani, mert nekem lett foltom, rajta nem maradt nyoma.

2012. júl. 13. 10:43
 9/10 A kérdező kommentje:
#7 - köszönöm a linket, olvasom is!
2012. júl. 13. 10:43
 10/10 Hazardteam válasza:
Sehogy. Az "arányosság elvét" nézik a sérüléseknél és olyanokat, hogy "kikerülés lehetősége". DE még egy megerőszakolt nőnél is ezekkel jönnek, ha 3-an mentek is rá az utcán és mondjuk felkap valami éles tárgyat és megsebzi őket. Arányosság elve: ha késsel jön nem védekezhetsz pisztollyal, ha harcművész vagy, nem ütheted meg úgy az ellenfeledet, mintha egy másik harcművész támadna stb. Kikerülés lehetősége: azt nézik, volt e lehetőséged mondjuk elmenni, átugrani egy kerítésen, és bagatell módon, ha mondjuk üldöznek, volt e alkalmad "bekopogtatni" valahová, meg segítséget kérni stb ilyen hülye, nem reális dolgokat. Neked KELL bizonyítanod az ártatlanságodat ilyen esetekben magyarországon, ez nem a CSI. Nekem egyszer munkahelyen volt hasonló, úgy védekeztem, hogy csak hárítottam és volt rá 6 tanú, meg mindenféle fém eszközökkel hadonászott az illető (nőnek ugyan nem nevezném, de biológiai értelemben állítólag az volt) Én még csak panaszt sem tettem, mert szánalmasnak tartottam az egészet, a "nő" meg felment bepanaszolni (legjobb védekezés a támadás) mindketten fegyelmit kaptunk, holott én csak védekeztem és még akkor sem anyáztam, mikor olyanokat üvöltözött, hogy "dögölnél meg anyáddal együtt a gázkamrában" és hasonló kedvességek. Pár hétre rá engem kirúgtak azzal, hogy "konfliktusba keveredett egyik munkatársával" őt áthelyezték egy másik részlegre, majd, ahogy a többiektől később hallottam: előléptették. Ha rendőrségi ügy lett volna a dologból, a rendőrök max röhögtek volna az egészen. Amíg nem folyik vér, nem kell kijönni valakit "körberajzolni" addig azok sem mozdulnak semerre, max a közlekedésiek, ha bírságolni kell zsebre. A bíróságot meg nem az igazság érdekli, hanem, a törvények betűje és neked kell bizonyÍtanod az igazadat (amit nem tudsz, mert nem vesznek fel normális látleleteket, ha pedig kiderül, hogy mégsem okoztál károsodást a másikban, még mindig jöhet a pszichikai sérülésekkel, meg ilyenekkel, főleg ha szép nagy darab vagy)
2012. júl. 13. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!