Ha a férfit bántalmazzák, hogyan tudja bizonyítani?
Szerencsére a kérdésem csak elméleti, egy beszélgetés során vitatkoztunk ezen.
Ha feltételezzük, hogy a férfi erősebb fizikumú, a nő pedig megtámadja, akkor a férfi védekezésből szintén sérülést ejthet a nőn. Valószínűleg komolyabbat is.
Ha mindketten látleletet vetetnek és mindketten azt mondják, hogy a másik kezdte, ők önvédelemből ütöttek, hogyan tesz igazságot a bíróság, szakértők?
(Most azt feltételezve, hogy valóban a nő az agresszor és a férfi csak védekezik.)
Szerintem minden bizonyítás nélkül, mosolyogva távozik a nő a bíróságról.
Időnként fel fel villan egy riport a tévében arról, hogy milyen sok férfit bántalmaznak. Csak ők nem panaszkodnak, mert ciki nekik.
Egy külföldi barátom már a válásérett időszakban mesélte, hogy a felesége rendszeresen nekiront, sőt, egyszer késsel dobta meg és a szerencsén múlott, hogy a feje MELLETT állt bele a falba.
Az ő jogrendszerüket nem ismerem, annyit tudok, hogy azóta elváltak.
De el tudom képzelni, hogy - bár kisebb számban, mint a bántalmazott nők - de vannak bántalmazott férfiak is. Azt hiszem a becsült százalék 5 körül van. (Ebben a kérdésben nehéz ugye statisztikát készíteni, mert az esetek nagy része nem kerül nyilvánosságra)
Tegnap a Ténytáron ment egy vita a családon belüli erőszakról, és a kommentek során elég gyakran előjött a téma, miszerint a férfiakat is bántják. Érdemes elolvasni:
A férjemmel is beszélgettünk erről.
Egyszer volt egy esetünk, amikor sötétben (rajta már takaró) másztam át rajta a saját térfelemre, egyúttal ráhajoltam, hogy puszit adjak. A sötétben sikerült rátérdelnem a tökére, ő a fájdalomtól felült, és sikeresen lefejelt. 5 percig fetrengtünk, én a fejemet, ő a családi ékszereket fogta, közben röhögtünk, hogy ennyire bénák nem lehetünk.
Nekem lett egy zúzódásom a fejeléstől, neki nem maradt nyoma, csak ugye baromira fájt neki.
Ha ez nem a hülye baleset kategória, hanem én mondjuk szándékosan csináltam volna, ő meg szándékosan fejel meg, akkor elég nehezen tudta volna bizonyítani, mert nekem lett foltom, rajta nem maradt nyoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!