Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis hogyan éljek így?

Mégis hogyan éljek így?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, anyukám 2 évvel ezelött elköltözött itthonról. Eleinte nem volt semmi baj, úgyahogy eléldegéltem, mert valamennyit segített. A hónapok alatt egyre kevesebbszer segít. Esti suliba járok érettségire. Szakmám nincs, munkát nem találok. Havi 22.000 ft-ból élek. Tartozások (amik akkor is gyűltek, amikor még anyám itt lakott), felszólítások egymás hegyén hátán, sokszor ki sem bontom a leveleket, mert úgyis tudom mi van benne. Mindenféle segélyekért, támogatásokért járok az önkormányzathoz, de ugye ezeket sem kapom minden hónapban, tehát általában marad a 22 ezer, plusz az a max 4-5 ezer amit anyukám segít havonta(!!). Nem mondhatnám, hogy rossz anyagi körülmények között élnek, mivel a 10 éves testvérem nemrég kapott egy új laptopot és most karácsonyra egy ps3-at. Eleve kiakadtam, hogy egy 10 éves gyereknek minek kellenek ilyenek, anyukám erre azt mondta, hogy a tesóm már a technológia világába született és, hogy ez neki már kell. Nem vagyok féltékeny és irigy sem mert örülök,ha a testvérem ezektől boldog, de ettől nekem még nem lesz itthon se fűtés, se meleg víz... Nem vagyok anyukámmal rossz viszonyban, mert szinte mindennap beszélünk, de sosem kérdezi meg, hogy van-e mit ennem vagy minden rendben van-e itthon. Folyton rohangálnom kell ide vagy oda, hogy ne kapcsolják ki az áramot vagy, hogy egyáltalán ne vegyék el a házat a fejem fölül a tartozások miatt. Úgyahogy élek, de nemsok segítségem van, az összes rokonom Bp-en lakik. Mellékesként megjegyezném, hogy mikor elköltözött tőlem nem kérdezte meg, hogy szeretnék-e velük menni. Főzök, mosok, takarítok ezekkel nincs baj, de túl sok a teher rajtam. Van valaki hasonló helyzetben? Mégis mit tanácsoltok? Feladni nem szeretném...
2012. dec. 31. 02:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Eladni a hazat nem kellene, mivel nem te vagy a tulajdonos. Ha megis sikerülne, azt csalásnak hívják. Ha anyád beleegyezésével történne, nemhogy a felet, az egészet oda kellene adnod neki, hiszen az o tulajdona. Próbálj bekerülni egy közmunka programba. Nem sok pénz, de több mint a segély. Nézz körül, hogy milyen munkalehetőségek vannak, ne zárt ki a legalja melot se.
2012. dec. 31. 06:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Éppen csak nagykorú vagy, tanulsz, miért nem élsz anyáddal? Neked nem jutna már ott hely? A lakását, amiben most élsz, meg kiadhatnátok, és abból is jönne egy kis pénz.
2012. dec. 31. 07:13
 13/15 anonim ***** válasza:

Konkrétan kérj segítséged anyádtól, mondd meg neki, hogy nem tudod 22ezerből a fűtést és a kaját is fizetni, fázol, éhes vagy, lassan beteg is leszel, ha így folytatod.

Kérd meg, hogy had költözhess hozzájuk.

Erre NEM mondhat nemet egy anya. Ha mégis, biztosan megszakítanék minden kapcsolatot vele. És megpróbálkoznék egy pesti rokonnal.

2012. dec. 31. 10:49
 14/15 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Anyukám talált magának egy fickót Bp-en és mivel a pasit a munkája Pesthez kötötte ezért nem ő költözött ide, hanem anyukám ment (testvéremmel együtt). Ők most a pasija anyukájánál laknak 3-an egy szobába, ami alapból kicsi, sajnos nem férnék el. Engem az iskola ide köt, hamarosan érettségizem, utána OKJ-s képzést terveztem, mivel érettségi után 22 éves korig az első ingyenes. Számomra is jó kérdés, hogy miért nem zavarja, hogy az Ő nevére gyűlik a tartozás és nem zavarja. A lakást az Ő beleegyezésével tudtam volna eladni, mert természetesen ezt megbeszéltem vele, de sajnos az állapota miatt nem vették meg.

2012. dec. 31. 14:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem járok bulizni, nem iszok, nem cigizek, nem kávézom tehát nincsenek "luxus" kiadásaim. Sajnos mégcsak egy hétre előre sem tudok tervezni, mert nap mint nap azon vagyok, hogy a holnapot túl éljem.
2012. dec. 31. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!