Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 21 éves vagyok és 7 hónap...

21 éves vagyok és 7 hónap múlva fogok szülni. Anya ma elkezdett nekem arról beszélni, hogy szülésnél le kell borotválni ott lent. Minek hozta ezt elő? Ti beszéltek ilyenről anyukátokkal?

Figyelt kérdés
Miért nem gondolt rá, hogy ezzel zavarba hoz?Kínos téma ráadásul évek óta borotválom.
2012. dec. 30. 18:41
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
30%

az a ciki, hogy neked ez ciki.nekem a kislányom 6,5 hónapos.én anyukámtól mindent megkérdeztem, hogy mi hogy lesz.mindent tudni akartam.és egyáltalán nem volt ciki.ezek szerint nem anyukád világosított fel a sexről,mert az még cikibb lett volna,nem? xddd

látszik még gyerek vagy, ha ilyenekről nem tudsz az édesanyáddal beszélni.pedig neked is ez lesz a dolgod majd a gyermekeddel.

27/l

2013. jan. 1. 15:53
 32/41 anonim ***** válasza:
41%
Értsétek már meg, hogy nem mindenkinek olyan a személyisége, hogy az anyjával beszéljen erről. Miért ilyen rohadt nehéz ez felfogni? Le lehet pontozni, mint ahogy eddig az összes válaszomat lepontoztátok, de egyrészt a legtöbb nő mire eljut addig, hogy terhes legyen már tudja mire számíthat, részletesen, másrészt én sem akarnék erről beszélgetni az anyámmal, mert nem vagyunk jóban. Tragédia, komolyan.
2013. jan. 1. 17:18
 33/41 anonim ***** válasza:
73%

Olvastam itt egyszer, hogy beöntést adtak szülés előtt, de nem sikerült kiüríteni teljesen a tárat időben, mert nagyon gyorsan beindult a szülés, és még a fal is olyan lett. Mondta a nőci, hogy ha nem adnak akkor jobb lett volna, mert így a híg létől minden olyan lett, ha meg nem adnak maximum kijön egy gurigába az egész. Már bocsánat, csak itt is nagy vita alakult ki. Szóval kínos dolgok sorozatára készülj fel szülés közben, pl. a magad alá ürítés, mag szerintem még a beöntés se egy májuselseje, a borotválkozás, ha nagy hassal irtó nehéz lesz, lehet tényleg egy nővér fogja neked megborotválni, illetve minden idegesítő apró momentum megeshet veled. De ne parázz, mindenkivel megesik aki szül :) anyukád ha beszélgetne veled erről, nyugodtan hagyd neki, mert még mindig jobb ha ő készít fel, mintha meglepetésként érne :)

Én a lelkem minden nagy esemény előtt a legrosszabbra is felkészítem, és akkor kellemes csalódásként ér, hogy nem történt esetleg meg :) A lelki felkészülés ne az legyen, hogy ráparázol, nem ezt írtam, csak érted. Jó ha tud az ember ezekről.

2013. jan. 1. 21:15
 34/41 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2013. jan. 2. 12:20
 35/41 anonim ***** válasza:
28%

Én anyukámmal soha ilyenekről nem beszéltem és nem is fogok, szóval nem csodálom, hogy a kérdezőnek is "izé".

És nem is örülnék neki, ha azon felbuzdulva, hogy terhes vagyok, úgy gondolná, hogy akkor mostantól rátartoznak a szőrügyeim meg minden. Sose voltunk olyan kapcsolatban, akkor most, hogy így már nyilvánvalóan se hülye, se gyerek nem vagyok, meg nem a sötét középkorban élek, hogy ne tudjak mindent, ne akarjon már felvilágosítani, meg bizalmas barátnőset játszani hirtelen..

2013. jan. 30. 15:16
 36/41 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy most így ezen gondolkodok, de nem értem tényleg. Egy rakás ember van, aki NEM beszél ilyenekről, vagy nem akárkivel és akkor csak azért, mert van egy gyerek a hasában, már természetesnek kellene lenni, hogy az összes intim dolog, az alfele, a beöntése, a gátsebe stb. beszédtéma kell, hogy legyen, mindenkivel csak azért, mert az is nő, vagy családtag?
2013. jan. 30. 15:34
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Szívesebben megbeszél az ember ilyen dolgot a barátnőjével, vgy a védőnővel, mint egy szülővel. A mai világban sokan 40 éves koruk körül szülnek először, ezért nevezik éretlennek a 21 éves kismamát. Ez természetes, hogy ilyenkor van gyerek. Halottam már olyat is, hogy a leendő nagymama jelen van leánya szűlésénél.
2013. jan. 30. 15:43
 38/41 anonim ***** válasza:
69%
Én 3 gyereket szültem 3 különböző korházban 2 különböző orvosnál.Az első gyereknél se nem borotváltak, se beöntést nem kaptam.A másodiknál megkérdezték, hogy szeretnék e beöntést kapni előtte és én kértem.Borotválni nem borotváltak, mert azt mondták jó lesz úgy ahogy van (1-2 mm-es lehetett)A 3.nál beöntést adtak és szintén jóváhagyták ahogy én kb. egy héttel előtte szőrtelenítő krémeztem.Én óckodtam a borotválástól mindig is, mert olyankor ki is pattoghat a dolog és elég az emberlányának akkortájt megülni a fenekén, nemhogy nyihelődzni :)Az meg, hogy anyud ezt megkérdezte tőled tök normális, mert nemsokára te is anya leszel és ha a te lányod(ha lesz) odajut, te is akarsz majd segíteni neki bárhogy...akár így, hogy előtte felvilágosítod ilyenekről.Ha ez az első babád lesz nemsokára nagyot fordul veled a világ és ahogy nő a gyereked és te próbálod őt nevelni és tanítani, ő pedig ellenkezik veled...na majd akkor ismersz magadra igazán, hogy te hogy is viselkedtél gyerekként és ugyanúgy ciki volt neked is 1-2 téma amiről anyád veled akart beszélni, te pedig most beszélsz a gyerekednek. Szülőként értékeli igazán egy ember a SZÜLŐ fogalmát. :)
2013. jan. 30. 17:17
 39/41 anonim ***** válasza:
30%
Létezik még olyan (fiatal)nő aki nem borotválja? ...
2013. jan. 30. 18:17
 40/41 anonim ***** válasza:
74%

Létezik hát!!!! :) van aki arra bukik:)

Amúgy terhesség alatt is borotváltam, amikor már akkora volt a hasam, akkor a férjem megoldotta helyettem, szülés előtt sem volt ez másként. De vittem egy borotvát a szülészetre ha mégis maradt valami. Végül császár lett!

Anyukád csak jót akart. Mond neki, hogy tudod és köszönöd a tanácsot.

2013. jan. 30. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!