Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha kiderülne,...

Mit szólnátok, ha kiderülne, hogy tesódnak 1 hónap múlva lenne a lakodalma?

Figyelt kérdés
Konkrétan szarul állunk anyagilag,úgy volt,hogy tavasszal lesz az esküvő.Erre még nem hivatalosan,de megtudtam,hogy jövő hónapban lesz az esküvő.Se ruhám,se pénzem az egészre,de muszáj elmennem.Honnan teremtsek elő most erre 60000 Ft-ot minimum?
2012. nov. 25. 10:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Sehonnan. Ruhát olcsóbban is lehet venni, pénzt meg nem muszáj adnod. Legfeljebb megbeszéled a tesóddal, hogy később kapnak ajándékot.
2012. nov. 25. 10:43
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
60 ezer? Minek, mire? Egy cuki ruha mondjuk 3-5 ezer, turiban még olcsóbb is lehet. Ajándéknak meg 5-10 ezer, ha nagyon elvárják. De b+, ő a tesód! Meg fogja érteni, hogy nem tudsz neki adni semmit.
2012. nov. 25. 10:46
 3/15 anonim ***** válasza:
78%

minek a 60 ezer?

turiból szuper jó alkalmi ruhát lehet venni fillérekért szinte (amúgy sem nagyestélyi kell), ajándékot meg lehet csinálni. mondjuk hobbiboltban veszel egy fadobozt, dekupázsolod, és kész is a személyre szabott, sk ajándék. én jobban örülnék egy ilyennek, mint valami századik haszontalan valaminek.

2012. nov. 25. 10:47
 4/15 A kérdező kommentje:
ők pénzt akarnak.annak idején én is kaptam tesótól 40000 ftot.fodrászhoz is el kell mennem.az is kb 3000 ft,meg az útiköltség,torta.
2012. nov. 25. 10:50
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Te szoktál beszélni a tesóddal, vagy csak léteztek a vakvilágba? Megmondod neki, hogy nincs pénzed. Ennyi, és nem több.
2012. nov. 25. 10:54
 6/15 anonim ***** válasza:
56%
Meghívott? Ha nem, akkor lehet, hogy nem is akarja, hogy ott legyél.
2012. nov. 25. 10:56
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

ismerős a helyzet. de szeretem az ilyen rokont, akinek puccos esküvője van, pénz is kell neki, ki is kell öltözni és nem lehet előre készülni. tőlem így biztosan nem kapna egy fillért sem és ezért nem vennék külön ruhát. nem fogok magamon spórolni, mert ő most házasodik, így nem. ha testvér és ilyet akar szóljon előre.

sehonnan. nászajándék nincs, örüljön, hogy ott vagy.

2012. nov. 25. 11:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én az vagyok, aki azt írta, hogy lehet nem is akarja, hogy ott legyen. Nem tudom, miért 0%-os a válaszom, ha 1 hónap múlva lesz az esküvő, és még mindig nem hívta meg, csak valami zegzugos úton, ki tudja hogy nem véletlenül megtudta valakitől, akkor lehet, hogy szándékosan nem tudott róla eddig. Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a testvérek nincsenek jóban, vagy látszólag jóban vannak mégsem hívják meg egymást, láttam már ilyet a gyakorin is..
2012. nov. 25. 11:10
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Minek kéne ennyi pénz? Vegyél fel egy szép ruhát, csak van egy szoknyád, blúzzal aztán megmondod, hogy később adod a pénzt. Ezzel számolniuk kell, ha változtattak. Különben is a testvéred, csak megérti...
2012. nov. 25. 11:19
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Megmondom őszintén én a fodrászt is feleslegesnek tartom. Nem hiszem el, hogy nem tudod mondjuk besütni a hajad és egy szép csattal feltűzni.

Pl:

[link]

Ruhát lehet venni kb 5000 Ft-ért.

Ha pénz kell nekik adsz mondjuk 10 000 Ftot, azzal bőven "fedezed" a kajádat, bár szerintem nem azért kellene meghívniuk mert pénzt remélnek tőled. A körmöst és a sminkest is feleslegesnek tartom (gondolom van körömlakkod, meg smink készleted is... nem?)

Másik megoldás, hogy elmész, de a pénzt később adod nekik oda. Szerintem ha jó testvér, akkor megérti. Ha meg nem jó, akkor el se menj!

2012. nov. 25. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!