Volt már valaki úgy, hogy a saját gyerekében látja azt az embertípust, akit amúgy ki nem állhat? Tovább.
Szégyelem magam,hogy a saját Fiamról írok ide!43F vagyok,Fiam 19 és fél,egyedül nevelem 13 éve.Nem vagyok szívtelen,se beteg,egy aktív
,adózó,komoly munkát végző,tiszta,kultúrált normális ember vagyok.Fiammal mindig próbáltam foglalkozni,de Ő sosem hagyta magát,kisebb korában se volt semmi,amiben egyeztünk volna.Mára,az én jelzőm szerint,a következő típus: "linkg.ci"
Nem tudom mi van vele,rosszat nem lát,de Ő bukdácsol,még mindig tanuló a tökömtudja már hányadik suliban.Örökké elalszik,mindenhonnan elkésik.Mindent elhagy,széthagy maga után,ruhái,cuccai kifordítva leb.szva szerteszét.Nem tanul,csak a néger repperek érdeklik,nem segít semmit otthon,eszébe nem jut semmit csinálni,csak mindig:Apa kéne mosni,meg kéne kaja,meg ez,meg az,de Ő semmit nem tesz semmiért,csak lóg,alszik,meg fogyaszt mindent.Kapucniban,begörnyedve áll,és kinlódik,meg nyavajog állandóan.Próbáltam már magammal vinni dolgozni,de képtelen időre odaérni bárhová,semmi értelme az egésznek.
Ha néha talán valamit csinál,akkor is egyből a k.rva anyád,sz.r,ba.dmeg,és mindent csak elront.Napi szinten halmozza fel számomra a gondot,fizetni,és csinálnivalót,de Őszerinte én nem vagyok elég laza,ezért egy szánalmas embernek hív.
Bocs Mindenkitől,hogy kipanaszkodtam magam,sosem gondoltam,hogy egyszer így fogok érezni.Sajnos az utóbbi hetekben már izzadok az idegtől,ha egy szobában kell vele lenni.Megjegyzem,hogy nem csak konkrétan a Fiam miatt,hanem ezt az embertípust ki nem állhatom.
Próbálok megoldást találni a dologra,de nem tudok.Úgy érzem,nemsokára külön kellene élnünk,mert még akkor megmaradhat valami normál viszony,egyébként kinyírnánk egymást.Vélemény?

"Aki azt mondja, jól nevelte a gyerekét, az hazudik. Akarta jól nevelni,de nem mindíg sikerül. Két nagy lányom van.
Az egyik talpraesett, a másik mint a Fiad. Egyforma neveléssel,nem ugyan azt a célt értük el."
A két lányod két külön ember, más személyiség, más temperamentum, más igények. Itt cseszted el.

Elcsesztem, ahogy írod. 31 éves. Én támogatom, hogy megéljen. A rokkant nyugdíjamból..
Nincs is miatta egy nyugodt nappalom, éjszakám..
Tudom, elcsesztem.. mint szülő megbuktam.
41 jól írta!
Más személyiség!Más az agyműködés,minden más belül!
Hiába csinálsz bármit,nem megy!
Gyerekkoromban berepült egy veréb hozzánk,megfogtam,betettem kalitkába.Amíg a papagály egy életet le tud ott élni,a veréb két nap múlva elpusztult.
Mert más!

@33
Ne nézz már ennyire hülyének, nagyon jól tudom, mit jelent alapjáraton, hogy valakit sorsára hagynak. Addig viszont nem gondolkodtál el, hogy lehet ez az én, és mások olvasatában az is, hogy valakit kilökünk a nagybetűs életbe, anélkül, hogy bármit is megtanítottunk volna neki. "Majd az élet megtanítja neki" alapon. Én legalábbis szeretném mindazt átadni a gyerekemnek, amit én már tudok. Mit gondolsz, honnan és hogyan lett az emberiség kollektív tudása??
Kérdező, én még mindig azt mondom, csinálj közös programokat a fiaddal. Nem érdemes már azon rágódni, mit, hol rontottál el, de szerintem nem is ismered. Tudod, látod, mit csinál, mit nem, de nem ismered, egyszerűen nem töltöttél vele elég időt ahhoz, és nem is figyeltél rá eleget. Eddig nem írtál semmi olyat, hogy a fiad mit gondol, mit miért tesz őszerinte, csak arról írtál, szerinted mi, hogyan. Én megkérdezném a fiad is.
Ha jól értettem, 6 és fél éves kora óta te neveled, azaz az anyja hiányzott az életéből. Az igazi anyja is, meg az az anya is, aki korrektül anyja lett volna, ahogy elvárható minden nőtől, akinek gyereke van. Én nem irigylem ezért, mert valószínűleg százszor megnehezítette a dolgát. Volt, aki megkérdezze, miről mit gondol? Volt, aki törődött a lelki világával? Volt, aki érzelmileg adott neki annyit, hogy otthon biztonságban érezze magát?
Kérdező, kár már azon gondolkodni, mit hogy kellett volna csinálni, az a véleményem, bántó szándék nélkül, hogy akkor kellett volna azon gondolkodnod, hogy ne legyen olyan a fiad, mint az édesanyja családtagjai, amikor hozzád került. Ez viszont nem csak a pozitív példa mutatásában merül ki, mert az csak hozzájárul ahhoz a neveléshez, ami másmilyenné tehette volna. És igen, sokkal korábban kellett volna kezdeni, nem akkor, amikor már kikristályosodott a személyisége.
Egészen óvodás kortól nevelik a kockákat, nemdebár? Nem véletlenül. Ott kell megtanulni sorba állni, és úgy gondolkodni, mint a többiek, a többség. Ha már önállóan gondolkodsz, veszett fejsze nyele. Nevelni már nem fogod tudni, de a viszonyotokon még javíthatsz, és az segíthet abban is, hogy belássa, jobb neki is úgy, ahogyan te csinálod.

Apuci azért bemutatkozott egy párszor. Egy példa:
"Keves 28,mekkora kis tapló hülye vagy Te,azt se tudod,mi volt anno,aztán itt okoskodsz,mert épp fél órája kaptál pinát:)"
Nyah, pont ilyen a gyereked is, csak még egy kicsit kamaszkodik. Nem esett túl messze az almád, nyugodj meg.
Kedves 46!
Elmondanám,hogy abszolút nem vagyok egy bunkó tapintatlan ember,de az ilyen okoskáknak,mint Te is ,ugyanazt tudom írni,melyet visszaidéztél.Azt hiszed nálunk nem volt jóéjtpuszi,meg kirándulás?Balatonon laktunk,egyben ház,munkahely,nyaraló,gyönyörű kert,tiszta szép lakás.Sosem felejtem el,mikor úgy 21 lehetett a gyerek,mondtam neki,gyere kicsit kertészkedünk,hogy szép legyen a kert,a gyerek mondja,minek nyírod a szar füvedet,úgyis 3 nap múlva megnő...Ez a mentalitás,és hozzáállás mindenhez csak erősödött,nem tudtam jóra fordítani.Minden szar volt neki,amit csináltam,vidéki parasztnak hívott.Ezerszer beszélgettem vele,ma is.Semmiben nem ért egyet,szánalmas hülyének hív,aki megy,és hegeszti a szar vasait,meg ilyenek.Olyan erős valamilyen van neki erre a madafakenes reppervilág felé,hogy hihetetlen.
Emberek,már a háziorvos is mondta,hogy ne menjem hozzá a Fiam.A tesóm,aki Angoltanár,az én Apám,aki nyugdíjas mérnök,a Baránőm,ők mind mondták,hogy ne menjen hozzájuk a Fiam,mert sunyi kisugárzása van,nem akarják,hogy odaszokjon.Én még mindig azt mondom,különlakás,aztán valamennyire odafigyelek rá,de igenis kezdje az életet.

Most 19.5 vagy 21 éves múlott a fiad? Kicsit érdekes...
Amúgy akármit is mondasz, a fiadat Te nevelted, minden, amilyen Ő a Te "kezed" nyoma. Lehet nem tudatosan nevelted így, de ez a Te hatásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!