Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már valaki úgy, hogy a...

Volt már valaki úgy, hogy a saját gyerekében látja azt az embertípust, akit amúgy ki nem állhat? Tovább.

Figyelt kérdés

Szégyelem magam,hogy a saját Fiamról írok ide!43F vagyok,Fiam 19 és fél,egyedül nevelem 13 éve.Nem vagyok szívtelen,se beteg,egy aktív

,adózó,komoly munkát végző,tiszta,kultúrált normális ember vagyok.Fiammal mindig próbáltam foglalkozni,de Ő sosem hagyta magát,kisebb korában se volt semmi,amiben egyeztünk volna.Mára,az én jelzőm szerint,a következő típus: "linkg.ci"

Nem tudom mi van vele,rosszat nem lát,de Ő bukdácsol,még mindig tanuló a tökömtudja már hányadik suliban.Örökké elalszik,mindenhonnan elkésik.Mindent elhagy,széthagy maga után,ruhái,cuccai kifordítva leb.szva szerteszét.Nem tanul,csak a néger repperek érdeklik,nem segít semmit otthon,eszébe nem jut semmit csinálni,csak mindig:Apa kéne mosni,meg kéne kaja,meg ez,meg az,de Ő semmit nem tesz semmiért,csak lóg,alszik,meg fogyaszt mindent.Kapucniban,begörnyedve áll,és kinlódik,meg nyavajog állandóan.Próbáltam már magammal vinni dolgozni,de képtelen időre odaérni bárhová,semmi értelme az egésznek.

Ha néha talán valamit csinál,akkor is egyből a k.rva anyád,sz.r,ba.dmeg,és mindent csak elront.Napi szinten halmozza fel számomra a gondot,fizetni,és csinálnivalót,de Őszerinte én nem vagyok elég laza,ezért egy szánalmas embernek hív.

Bocs Mindenkitől,hogy kipanaszkodtam magam,sosem gondoltam,hogy egyszer így fogok érezni.Sajnos az utóbbi hetekben már izzadok az idegtől,ha egy szobában kell vele lenni.Megjegyzem,hogy nem csak konkrétan a Fiam miatt,hanem ezt az embertípust ki nem állhatom.

Próbálok megoldást találni a dologra,de nem tudok.Úgy érzem,nemsokára külön kellene élnünk,mert még akkor megmaradhat valami normál viszony,egyébként kinyírnánk egymást.Vélemény?

2012. dec. 30. 15:56
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
66%

" civa válasza:

De bírom az ilyen dumát, akinek nem tetszik a gyerek viselkedése, fogja, aztán kib@ssza otthonról! Megnézném, hogy állna ma a szátok, ha anno anyátok, apátok titeket is tényleg kivágott volna otthonról. "

Ha olyan lennék mint a kérdező gyereke és kiraknának otthonról, pár év múlva meg is köszönném, hogy még épp időben -vagyis inkább az utolsó előtti pillanatban-, de elkezdtem önállósodni.

2012. dec. 30. 18:17
 32/48 anonim ***** válasza:
35%
32 - igen, a gyerekek nagy százaléka hálás, hogy a szülei lemondanak róla, és sorsára hagyják. Nagyon-nagyon idealizálod ezt a helyzetet, nyilván, mert sosem történt meg veled. Velem sem, de én sosem bocsátottam volna meg. És főiskolán, kollégiumban önállósodtam.
2012. dec. 30. 18:19
 33/48 anonim ***** válasza:
90%

Nana!

Az, hogy valakit 19 év lébecolás után elküldenek otthonról, hogy akkor dolgozzon vagy járjon be a suliba mert nem becsüli meg a másik munkáját nem egyenértékű azzal, hogy a sorsára hagynak.

Tudod kit hagynak a sorsukra? Akiket megszülnek és lelépnek a szülők!

Itt 19 éven keresztül húzta a rabigát, látta el a gyereket, aki még csak a kötelességeit sem látta el-pedig lett volna rá ideje!

2012. dec. 30. 18:22
 34/48 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Apuka!

Attól még, hogy mint, munkás ember tisztességes, és kitakarítja a lakást, még nem biztos, hogy szeretet-teljes, biztonságos légkört teremtett annak a "linkg.cinek"...

Mint munkás, mint háztartását vezető ember megbukott.

Kérdezze meg a komoly barátnőjét, hogy miképp nevelte fel a két lányát, ha az Ő viselkedésük jobban tetszik.

Csak egyet ne felejtsen el: ennek a linkkölyöknek maga az Apja, akitől a példát leste, aki hatott rá, aki azt a légkört biztosította, amiben felnőtt. Üljön le és gondolja végig az elmúlt 19 évet. Mindent megtett azért a gyermekért, amit lehetett, és amire Ő vágyott?? Ha a válasz igen, akkor sem gondolhatna így rá...

Ennyi a véleményem, jóestét!

Egy pedagógus

2012. dec. 30. 19:19
 35/48 anonim ***** válasza:
7%
Javítás: Mint munkás, mint háztartását vezető ember megfelelt, de mint szülő, a saját bevallása szerint megbukott...
2012. dec. 30. 19:20
 36/48 A kérdező kommentje:

Igen,szó sincs arról,hogy ki akarok b.szni a gyerekemmel.Modjuk annyit kérdeztem,hogy más is volt e így?

Lényeg,hogy segítek neki lakást intézni,meg egyebek,semmi olyanról szó nincs,hogy soha nem akarom meglátni,és beszélni vele.Egyszerűen utáljuk egymás nézeteit,és nem lehet ezzel semmit tenni.Amíg én elmegyek 5-kor dolgozni,addig Ő 9-kor facebookozik(előzményekből láttam),pedig gyakorlaton,meg suliban kellene lennie.

Ilyen mindenhez a hozzáállása,és ennyi.Külön kell laknunk,és akkor mindenki úgy él,ahogy jónak látja.

És ahogy már írtam,ezerszer megpróbáltam mindent.Nem és nem,Ő a laza néger az usából című műsor megy.

2012. dec. 30. 19:21
 37/48 A kérdező kommentje:

Kedves 35 pedagógus!

Amire Ő vágyott?Mit teremtsek meg neki?Azt,hogy persze kisfiam,nézd csak 2pac-ékat,meg a sok rap-et egész nap,két video közt aludj,meg lógj egyet,suliba csak akkor menj,ha van kedved.Sajnos a Fiamnak mindig csak a semmittevés volt jó,már kiskorában is.

Most mire vágyik?Amerikai autó,meg rapper ruhák.Ez még nem is lenne gond,de könyörgöm,lógásból nem megy.

2012. dec. 30. 19:30
 38/48 anonim ***** válasza:
59%

Ezt klasszikus eset. A fiad jeleníti meg a családtagok eltitkolt pszichés gondjait, köztük a tiédet is.

Itt bizony gond van a fiaddal is, de veled is - nem is kevés.

2012. dec. 30. 20:02
 39/48 anonim ***** válasza:
26%
Attól,hogy te dolgoztál,attól még lehet,hogy nem foglalkoztál vele.Én ismerek egy ilyen embert,és a fiát,és róluk ugyan ez elmondható.Hogy apuka elmulasztotta a fiát nevelni,még csak nem is élt vele,hanem a nagypapára hagyta.Aztán később visszaköltözött.És neki ugyan ez a gondja...Vajon miért?Hát nem kell hozzá sok ész,hogy ezt kitalálják...Még egyszer megkérdezem:foglalkoztál te vele eleget,biztosan? Vitted pl nyaralni? Mert az én ismerősöm pl soha,sőt a gyereknek mindig a 86 éves nagyapjára kellett vigyáznia,míg apuci nyaralt.
2012. dec. 30. 20:50
 40/48 anonim ***** válasza:
14%
És annak a férfinek is hiába volt egy menyasszonya,aki mondta neki,hogy mit csináljon,hogy hívja el a gyereket is pl nyaralni (a telekre), vagy hogy jöjjön el hozzájuk többször,aludjon ott, a férfit nem érdekelte ez.
2012. dec. 30. 21:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!