Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már valaki úgy, hogy a...

Volt már valaki úgy, hogy a saját gyerekében látja azt az embertípust, akit amúgy ki nem állhat? Tovább.

Figyelt kérdés

Szégyelem magam,hogy a saját Fiamról írok ide!43F vagyok,Fiam 19 és fél,egyedül nevelem 13 éve.Nem vagyok szívtelen,se beteg,egy aktív

,adózó,komoly munkát végző,tiszta,kultúrált normális ember vagyok.Fiammal mindig próbáltam foglalkozni,de Ő sosem hagyta magát,kisebb korában se volt semmi,amiben egyeztünk volna.Mára,az én jelzőm szerint,a következő típus: "linkg.ci"

Nem tudom mi van vele,rosszat nem lát,de Ő bukdácsol,még mindig tanuló a tökömtudja már hányadik suliban.Örökké elalszik,mindenhonnan elkésik.Mindent elhagy,széthagy maga után,ruhái,cuccai kifordítva leb.szva szerteszét.Nem tanul,csak a néger repperek érdeklik,nem segít semmit otthon,eszébe nem jut semmit csinálni,csak mindig:Apa kéne mosni,meg kéne kaja,meg ez,meg az,de Ő semmit nem tesz semmiért,csak lóg,alszik,meg fogyaszt mindent.Kapucniban,begörnyedve áll,és kinlódik,meg nyavajog állandóan.Próbáltam már magammal vinni dolgozni,de képtelen időre odaérni bárhová,semmi értelme az egésznek.

Ha néha talán valamit csinál,akkor is egyből a k.rva anyád,sz.r,ba.dmeg,és mindent csak elront.Napi szinten halmozza fel számomra a gondot,fizetni,és csinálnivalót,de Őszerinte én nem vagyok elég laza,ezért egy szánalmas embernek hív.

Bocs Mindenkitől,hogy kipanaszkodtam magam,sosem gondoltam,hogy egyszer így fogok érezni.Sajnos az utóbbi hetekben már izzadok az idegtől,ha egy szobában kell vele lenni.Megjegyzem,hogy nem csak konkrétan a Fiam miatt,hanem ezt az embertípust ki nem állhatom.

Próbálok megoldást találni a dologra,de nem tudok.Úgy érzem,nemsokára külön kellene élnünk,mert még akkor megmaradhat valami normál viszony,egyébként kinyírnánk egymást.Vélemény?

2012. dec. 30. 15:56
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
97%

"De ez, hogy ilyenné vált abszolút a szülő hibája. Ugyanis bármelyik ember ha következetesen nevelve(!!!!) van, az pl. tudja, hogy sem a suliból, sem a melóból elkésni tilos. Meg azt is tudja, hogy unintelligens dolog tapló módjára a mocskot ontani a szánkból.

Ezeket megtanítani mindig is a szülő dolga volt van lesz. Tetszik nem tetszik ez van."

Látszik, hogy neked se volt még gyereked!

Kíváncsi leszek, hogy vélekedsz majd erről, ha egyedül neveled majd a gyereked, a szülőtársad segítsége nélkül,; késő estig gályázol, hogy legyen miből élned és senki segítségére nem számíthatsz.

2012. dec. 30. 16:33
 22/48 anonim ***** válasza:
9%
Most lázadó korszakát éli. Csakis pont az ellen, ami van. Próbálj meg az ő nyelvén közelíteni felé, és azt végképp ne éreztesd vele, hogy számodra minden rezdülésével a legkiállhatatlanabb embertípust képviseli, ezzel még jobban el is durvíthatod az egészet.Tényleg vedd lazábbra a figurát!
2012. dec. 30. 16:37
 23/48 anonim ***** válasza:
84%

Nem értek egyet azokkal, akik szerint a gyerek a szülő tükre.

Az én anyám patent, szorong, nehogy elkéssen, abszolút konvencionális.

Én képtelen vagyok a patent rendben tájékozódni, nem szórakoztat a házimunka, és nem kések bár, de mindig utolsó előtti pillanatban érkezem, és nem omlok össze, ha csak másnap van elmosogatva. Sőt, éjjel 11-kor is nekiállok főzni, ha úgy tartja kedvem.

Csináljatok a fiaddal közös programot, amit ő is szeret, és szerintem már rögzült benned, hogy csak a hibáit keresed! Ezt hagyd el, és keresd azt, ami pozitív benne. Az elvárásaidat meg nyeld le, szerintem azért ilyen, mert mást se hall, csak, hogy szerinted milyennek kellene lennie. Azt meg elfelejted, hogy ő is önálló személyiség, van véleménye, szívesen meg is osztaná veled, ha nem úgy gondolnád, csak az jó, ami tőled származik.

És azt is megérthetnéd, hogy épp most lábal ki egy nehéz időszakból, most válik felnőtté, de ha jól értelmezem, a több, mint fél gyermekkorát anya nélkül töltötte. Ez akkora törés, hogy te el sem hiszed. Kezeld egyenrangú félként, bátorítsd, nézd el neki, ha hibázik, mert azért nem akar semmit csinálni, mert te írtad, mindent elszúr és neked semmi sem jó, amit ő csinál. Hát tudod, így én is b@sznék rá magasról, hogy te mit akarsz, ha úgysem jó sosem.

2012. dec. 30. 16:38
 24/48 anonim ***** válasza:
26%
Az együttélésnek vannak írott és íratlan szabályai; ha nem tetszenek, el lehet húzni a csíkot.
2012. dec. 30. 16:40
 25/48 anonim ***** válasza:
55%

Talán csak egy őszinte szeretet teljes beszélgetésre lenne szüksége.

Talán úgy érzi nem figyelsz rá!

Ha kimutatod hogy utálod azzal csak rontasz szerintem a helyzeten. Ne egymást büntessétek azért mert nehéz az élet.

Próbálj meg többet beszélgetni vele és odafigyelni rá.

Bár lehet nagyon nehéz lesz mert úgy látom eléggé sértett és elutasító lehet. Szerintem a gyereket is tisztelni kell, és az a szülő kap tiszteletet, aki azt a gyereke felé is nyújtani tudja...

2012. dec. 30. 16:57
 26/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a változatos hozzászólásokat!

Azért jó nagy tahó az,aki jön ezzel a gyerek a szülő tükre dologgal.K.rva nehéz volt egyedül megteremteni mindent,úgy hogy az Anyja semmit sem fizetett,és semmit sem foglalkozott a gyerekkel.Én mindig rengeteget dolgoztam,sokszor otthoni műhelyben,nap mint nap csak a rendes munkát,és életvitelt látta,nem pedig azt,hogy otthon döglenék,és állna a kosz a lakásban.

Van egy nagyon komoly Barátnőm,neki is van két lánya,de Ő sem bírja a Fiam tulajdonságait.

Az Anyjával azért nem tudtam együtt élni,mert Ő is ilyen nő volt:munka semmi,csak lógni a másikon.Sajnos anyai ágon Mindenki ilyen volt:Nagypapa,Nagyybácsi,mind kóvájogtak a városukban,itt lógás,ott lógás,a munka büdös volt.Csórtak,sunyiztak,stb.

Szerintem az agyműködésben ez egy hajlam a link laza élet felé.Talán senki nem tehet erről,de mindenesetre engem kiakaszt...

2012. dec. 30. 17:09
 27/48 anonim ***** válasza:
40%
Dobd ki, meddig akarod még a hátadon cipelni? Élje az életét, ahogy neki tetszik, nem púp ő, amit örökké el kell viselned.
2012. dec. 30. 17:49
 28/48 anonim ***** válasza:
31%

ez jó! megveted a tunya, link embereket, de előtte azért feleségül veszel egy pont ilyen nőt, és ami a legszebb, h gyereket nemzel neki.

bocs, de asszem nekem 25 évesen több agyam van, mint neked valaha lesz. tisztában vagyok vele, h milyen embertípust nem kedvelek, ergo nem állok össze olyannal. a párom pont olyan ember, akinek szeretem a tulajdonságait, és esélyes, h gyerekünk sem egy naplopó lesz.

2012. dec. 30. 17:50
 29/48 A kérdező kommentje:
Keves 28,mekkora kis tapló hülye vagy Te,azt se tudod,mi volt anno,aztán itt okoskodsz,mert épp fél órája kaptál pinát:)
2012. dec. 30. 17:57
 30/48 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem szülőknek szólt a kérdés.

Ja, hogy gyerekként én is tudtam volna, hogy kell gyereket nevelni? Az itélkezzen, aki próbálta, tette a dolgát..

Főleg az törjön pálcát, aki nevelt, nevel gyereket. És jól csinálja..De az élet bebizonyítja, nem lehet jól gyereket nevelni. Maximum: elég jól.

2012. dec. 30. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!