Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm terhes! Én még nem...

A barátnőm terhes! Én még nem szeretnék gyereket de ő igen. Mi lenne a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés

4 napja közölte velem, hogy apa leszek. Megállt a szivem. Én még nagyon nem akarok gyereket. Olyan 5 év múlva beszélhettünk volna róla. Együtt élünk de még nem is állunk úgy anyagilag, mondjuk ahogy a szüleinket ismerem úgy nem lenne gond. De én akkor is félek tőle és nem szeretném. Tudom ketten kellettünk hozzá de még mindig nem értem hogy történhetett. A barátnőm sem tudja, de ő legalább örül neki mert csak miattam várt volna éveket. Lehetséges, hogy 9 hónap alatt megváltozik a véleményem? És ha nem? Segítsetek!

25/F

2012. dec. 30. 15:11
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
21%

"Egy kisbabát minden lelkileg legalább félig-meddig egészséges ember szeret!"

Kivéve az, aki nem akarta.

Érdekes, én 7 évig szedtem fogamzásgátlót, minden nap bevettem ugyanabban az időben. A 7 év alatt max. 5 alkalom volt, amikor elfelejtettem bevenni. Ilyenkor 12 órán belül pótolni kell. Ha nem pótoltad, kiegészítő védekezést alkalmazni, vagyis szedni tovább a tablettás, de mellette egy hétig gumit is kell húzni. Én mindig így tettem.

Ezzel azt akartam mondani, h nem olyan könnyű tabletta mellett teherbe esni még akkor se, ha elfelejted. Szóval helyesen alkalmazott tabletta mellet is lehet teherbe esni, csak nekem ne mondja senki, h ez olyan gyakori.

Szóval jó esély van rá, h a kérdezőt átverték.

Kérdező, ne higgy a csajnak, nem érdemli meg! Nem tartotta tiszteletben azt, h te még nem akarsz családot. Ha kicsit is érdekelné, mit gondolsz a témáról, megkérdezte volna, h mi legyen, vetessük el? De nem, ő már eldöntötte. Hát ha eldöntötte, akkor viselje a következményeket. Helyezd kilátásba, h ha vállalja a babát, ne csodálkozzon, ha pár év múlva lelépsz, a gyerekt támogatni fogod meg szeretni, de benne csalódtál.

2012. dec. 30. 22:58
 32/52 anonim ***** válasza:
100%
Te hol olvastad hogy a barátnő szedett /szed fogamzásgátlót?
2012. dec. 30. 23:16
 33/52 anonim ***** válasza:
87%
Én egy 18 éves lány vagyok. Nekem a szüleim elváltak és apunak most van egy 2 hónapos babája...amikor meghallottam, hogy a barátnője terhes se nyelni se köpni nem tudtam, egyáltalán nem örültem neki, hogy lesz gyereke már 48 évesen megint...azt mire kamasz lesz a kiscsajszi addigra egyben nagypapa is lesz szval nem örültem neki...még a kezembe sem vettem a babát egyszersem...ma már kezdek rá nézni és mosolyogni rá, már kezdem úgy érezni, hogy nagyon aranyos és szeretni való és pár hónap és odáig leszek érte :) Az a kisbaba nem tehet róla, hogy a világra jön, de persze ülj le a barátnőddel és beszéld meg vele, vagy, ha megtartsa lelépsz és fizeted a gyerektartást nekem apu havi 30 ezret fizetett. De ha megszületik hidd el nagyon kis aranyoska lesz és egyre jobban meg fogod szeretni, én is így voltam/vagyok a kis hugival. Sok sikert kívánok! :))
2012. dec. 31. 13:20
 34/52 anonim ***** válasza:
57%
Oké, kedves utolsó ez mind szép és jó, de azt vedd figyelembe, hogy ez a baba NEM a te felelősséged, nem neked kell eltartani, nem te fogod minimum 18 éves koráig felnevelni. Így nem csoda, ha te is másképp állsz ehhez.
2012. dec. 31. 13:40
 35/52 anonim ***** válasza:
65%
Egy kisbaba egy olyan, mint egy kiskutya, akit ajándékba kapsz és megszereted, mert olyan "aranyoska" , pedig eredetileg nem is akartál kutyát. Aztán ha ráuntál, elajándékozhatod. Na egy gyereket nem szabad arra alapozva vállalni, h majd megszereted, mert milyen kis cuki, meg különben is mindenki szereti a babákat.
2012. dec. 31. 14:37
 36/52 anonim ***** válasza:
44%
Kedves utolsó, így van, és nem csak a felelősség, nem csak az eltartás, nem csak az anyagiak... maga a Kérdező által leírt szitu olyan, ami az esetek kisebbik részében hozza a "majd ha a karjában tartja, majd akkor megenyhül" c. eredményt... a nagyobbik részében meg egyre inkább elmérgesedő viszonyt, és a gyereknek hamarabb nem lesz apja, mint hogy megszületik... vagy ha a férfiban átlag feletti a kötelességérzet, akkor lehet, hogy még 2-3 évig elnyűglődnek egymással egyre rosszabb kapcsolatban, majd amikor vége a terhességnek, szoptatásnak, GYES-nek, akkor dobja be valamelyik a törölközőt és menekül el a rossz kapcsolatból.
2012. dec. 31. 14:39
 37/52 anonim ***** válasza:
52%
Akkor lojuk le a mar meglevo gyereket is mert mi van ha 2 ev mulva elvalnak az ugy kivant gyerek szulei.
2012. dec. 31. 15:35
 38/52 anonim ***** válasza:
62%
#37, inkább nézzük reálisan a kérdést, és ne említsünk egy lapon egy embriót meg egy megszületett gyereket, teljes jogú embert. Bocsi, de a magzatvédők privát véleményéhez a tárgyban egy esetben van egy férfinak köze, akkor, ha az a kapcsolat elején tudomására hozta a partnerének a saját világnézetét, és a másik fél ennek tudatában vállalta a kapcsolatot.
2012. dec. 31. 16:55
 39/52 Pendulum92 ***** válasza:
13%
Még egy rejtélyes teherbeesés.
2013. jan. 3. 22:38
 40/52 Pendulum92 ***** válasza:
58%
Szerintem egy gyerek megszületéséhez(a nem elvetetéséhez) két ember akarata kell. Ha az egyik nem akarja, bukta a dolog. Abból szakítás, válás lesz ha nem is rögtön, mert ott van a tüske a másikban, hogy ő nem is akarta, a másik ráerőltette. Tudom-tudom, most jön a mindkét ember kellett a gyerekhez duma, de általában védekezés közben csúszik be a gyerek, tehát akaratlanul.
2013. jan. 3. 23:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!