Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszik olyan sokan hogy...

Miért hiszik olyan sokan hogy a gyerek napi 24 órás "meló" legalább 18 évig? Miért kellene csak róluk szólni az életnek?

Figyelt kérdés

Kicsit felhúztam magam. Érdekelne, hogy most ki gondolkodásával van a "baj", vagy miért nem lehet egyszerűen elfogadni hogy mindenkinek más az igénye?

A gyerekeim 4 és 6 évesek. Imádom őket, sok időt töltök csak velük, minden mást kirekesztve. De nem csak róluk szól az életem. Heti egy estét nélkülük töltök (apjukkal vagy barátokkal vagyok), havonta egy hétvégét lelépünk. Már emiatt is kaptam megjegyzéseket.

Most úgy volt, hogy elmegyünk síelni egy másik baráti párral két ünnep között, de a férjem beteg lett, így maradtunk. Erre a szomszéd (mintaanyuka) beszól szemrehányóan, hogy nyáron már úgy is voltunk gyereket lepasszolva! Nem értem mi alapon szól le. Nyáron nagyszülőknél vannak ilyenkor, akik szívesen vállalják vagy egy kedves lány vigyáz rájuk.

2012. dec. 29. 21:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
19%
Én is eljárok havi 1-2-szer a párommal egész estére, sőt néha hétvégére is, de ettől még a heti egy estét és még erre ráadásként havi egy hétvégét én nagyon soknak tartok távol a gyerekektől. De engem nem kell győzködni, tényleg nem érdekel ki mennyit van a gyerekével, ha nektek így jó csináljátok. De gondolom én is elmondhatom a véleményemet, ha már kérdés... :)
2012. dec. 29. 22:56
 12/24 A kérdező kommentje:

Persze, hogy elmondhatod :) Csak én is reagáltam rá. Nem érzem soknak. Ha este elmegyünk valahova 7 körül tesszük, ők 9kor fekszenek, szóval ez 8 óra kb. az életükből. Plusz 4hétvégéből egy külön, akkor mindig nagyszülőknél vannak, ami meg felér a mennyországgal mindkét helyen :) A többit általában maximálisan rájuk szánjuk.

Nekünk ez így tényleg jó. Nekik is.

2012. dec. 29. 23:03
 13/24 anonim ***** válasza:
71%
Ha nektek jó, és a gyerekek sem sérülnek lelkileg, akkor mit számít más véleménye? Most attól jobb, vagy rosszabb, ha én azt mondom, hogy....?
2012. dec. 29. 23:11
 14/24 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak érdekelt, ki hogy gondolkodik. Ez miért baj?:)
2012. dec. 29. 23:13
 15/24 anonim ***** válasza:
78%

A beszólásokkal ne törődj. Aki tényleg azért nem ruccan ki a gyerek mellett, mert nincs rá igénye, nem az szól be, hidd el :)

Nálunk is működik a nagyszülős-bébiszitter osztag szerencsére. Havi 2-4 este, mikor hogy, szintén azokkal az indokkal amit leírtál, és negyedévente egy hétvége.

2012. dec. 29. 23:38
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez teljesen jó így. Nekünk olyan is volt már, hogy egy hétig voltak a nagyszülőknél a gyerekek, mert a párom konferenciára utazott külföldre, én meg elkísértem, mert a munka mellett azért sok idő jutott kikapcsolódásra is kettesben. Amikor hazaértünk a gyerekeknek be nem állt a szájuk, annyira mesélték, hogy milyen jó volt egy hétig a mamáéknál és hogy mi minden történt. Amúgy mi is egy hónapban legalább egy hétvégére lepasszoljuk őket, bár mi hétköznap nem, de van, hogy egy hónapban majdnem minden hétvégén a mamáéknál vannak. Ilyenkor mi elmegyünk moziba, van, hogy több filmre is beülünk egymás után, vagy színházba, vagy vacsorázni, vagy koncertre, szóval úgy szervezzük a programjainkat, hogy azok hétvégére essenek, és a gyerekek tudjanak menni mamáékhoz. Mi is el szoktunk járni wellnessezni is, de ebből olyanra is volt már példa, hogy vittük a gyerekeket is, és a szüleimet is. Így együtt is tudtunk kirándulni, pancsolni, de azért kettesben is tudtunk lenni, és arra is figyeltünk, hogy a szüleim is tudjanak pihenni, ne csak a gyerekekre kelljen vigyázniuk. Szerintem teljesen normális, hogy egy felnőtt ember igényli azt a fajta kikapcsolódást, amit egy másik felnőtt ember, vagy kultúrprogramok adhatnak. Mert természetesen imádjuk a gyerekeinket a sírással, a hisztivel, a Duracell-efektussal együtt, de néha kell egy kis szabadság. Én biztos begolyóznék, ha össze kéne kötnöm magam a gyerekekkel, hamar hárpiává válnék, és ez a gyereknek sem jó. Sokkal értékesebb időt tudnak tölteni egy kipihent szülővel, mint egy idegronccsal.
2012. dec. 29. 23:49
 17/24 anonim ***** válasza:
24%

Nem baj, de akkor leírom a véleményem, és elvárom, hogy ne legyek lepontozva.

Szerintem ez sok, és soha nem fogom megérteni, miért kell "elszabadulni" a gyerekektől. Számomra ez visszatetsző. És igen, én azt gondolom, hogy a non-stop felelősséggel jár a szülőség. És nem csak 18 évig, hanem halálunk napjáig.

2012. dec. 30. 00:01
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Két felnőtt gyerekkel úgy gondolom, hogy valóban halálig tart a felelősség.De!Akkor is teljes mértékben én vagyok értük a felelős, ha nem velem vannak. rábízom őket valakire, aki megbízhatóan vigyáz rájuk, akivel jól érzik magukat.

Felnőttek a gyerekeim.Még most is tudnom kéne minden percükről?Esetleg nem kellett volna elengednem őket messzire tőlem? A szülőnek is van élete a gyereken kívül is.szerintem nem lehet, sőt egyenesen tilos csak és kizárólag a gyerek érdekében élni.Tönkreteszi a szülők kapcsolatát, akár még a gyerek életét is.

2012. dec. 30. 07:47
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki találta ki azt, hogy ha néha lepasszolják a gyereket, akkor sérül. Mitől sérülne? Na pont ez az. Itt tartunk, hogy a nőknek sincs halvány lila fingjuk a gyereknevelésről, a gyerekek lelkivilágáról. 30-40 éve még más volt.

Ez van, hogy az emberek elszeparálódnak, a saját kis világukban élnek és téveszméik vannak.

2012. dec. 30. 09:17
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nincs semmi kivetnivaló, abban amit csináltok kérdező.

Én gyerekként írom, hogy az ahogyan ti nevelitek a gyerekeket néha sokkal jobb, mint az hogyha folyton mellettük lennétek, és nem hagynátok élni a saját életüket még 50 évesen sem.

2012. dec. 30. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!