Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is igazságtalan a...

Szerintetek is igazságtalan a mama velünk? Ajándék dolgában és más dolgok ban is?

Figyelt kérdés
megkérdezte mit szeretne a lányunk elmondtam neki hogy egy járni tanuló babát mire ő majd megveszi telefonon beszéltük hogy már meg is van kipróbálta gyönyörüen megy szép stb mire eljött karácsony ide csak egy sima bab jutott el .. hogy mindenki értse minden jövetelkor először a lányát látogatja meg aki szépen kiválogatja az ajándékokat és szépen kiveszi ami neki kell elveszi a pénzét , ide meg a jön a maradék szeméttel ami szinte használhatatlan... pedig ide szánta..Mama külföldön él apósom meghalt férjhez ment egy milliomos palihoz angliába már elegem van ebből 2 éve ez van ... nem is az a baj hogy nem kapott járó babát hanem hogy ne mondta volna hogy megveszi mert akkor azt kapott volna tőlünk... igy szegénykém csalódott a karácsonyban.. vagy csak én viszem tulzásba??
2012. dec. 28. 12:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Csak egy ilyen helyzetben nem biztos,h van értelme bármit is mondani a drága mamának,ha a lánya ennyivel fontosabb neki,mint a fia,akkor nincs mit tenni,nagy az esély,h a kérdező evvel elinditana egy családi vitát,amire gondolom nincs szükség,m ugye a mama úgyis elpanaszolja a lányának. Ha már ilyen jól megy sora éppen vehetett volna,mind a 2 helyre egy babát és meg lett volna oldva a dolog.
2012. dec. 28. 13:38
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Most ne feltétlenül a gyerek szempontjából nézzétek a kérdést, mert azon lehet vitatkozni, hgy nevelés kérdése-e, hogy csalódik, ha nem azt kapja, amit szeretett volna.

Onnan nézzétek a dolgot, hogy anyós ígért valamit, amire számítottak, de nem tartotta be. Ez egyáltalán nem szép dolog.

2012. dec. 28. 13:46
 13/20 anonim válasza:
74%
Nem viszed túlázba, iagzságtalan helyzet, a mama és a lánya is szégyelljék magukat. A legbosszantóbb, hogy egy üzenet elég lett volna és megvetted volna Te. Értelek, sajnálom a kislányodat és remélem a többi ajándék, a szülői szeretet kárpótolta.
2012. dec. 28. 13:58
 14/20 anonim ***** válasza:
90%

Ismerős helyzet! Szerintem egyáltalán nem viszed túlzásba!

Anyósom telefonon beígért a fiunknak egy favonat pályát + sínekkel és vonatokkal stb. stb. Aztán hozzánk a másik fia után jött és hozott 1 db kinder tojást, mert ott a kislánynak is elmesélte, hogy mit kap az unokatesó és az elkérte azt az ajándékot is. Minket sem zavart volna, ha nem harangozta volna be előtte már egy hónappal és az érkezése előtti napon is, hogy milyen fantasztikus ajándékot fog hozni. A fiunkkal előtte egy hétig egy rozzant asztalt újítottunk fel, hogy megcsináljuk terepasztalnak, a kicsi mért, festett, csiszolt és egész végig arról áradozott, hogy milyen szuper lesz. A hab a tortán az volt, hogy anyós úgy próbálta menteni a helyzetet, hogy a fiunkra fogta, hogy biztos rossz fiú volt, ezért nem kapta meg végül az ajándékot a Jézuskától! "Jó" volt a karácsony! A fiunk végigsírt 3 napot, hogy pedig ő jó kisfiú volt és a Jézuska mégis elvitte a mamától az ajándékot, ő ennél ügyesebb nem tud lenni, biztos azért volt mert az ágyunkban evett sütit és telemorzsálta... A szívem majd megszakadt. A férjem is és én is elbeszélgettünk anyóssal, hogy többet inkább ne ígérjen semmit és ha mégis bajt csinál legalább ne tetézze azt hülyeséggel is, mert ez lesz belőle. Jól megsértődött, de úgyis el fogja felejteni és ugyanúgy képes lesz megint ezt csinálni.

27.-én nyitásra már a helyi tecoban voltunk, válogattuk a vonatokat és összeszedtük a terepasztalhoz valót. Azóta csak azzal játszik és kizárólag azzal tudtam meggyőzni, hogy fürdeni ne vigye magával a vonatokat, hogy a víztől lepattogna róluk a festék. :)

2012. dec. 28. 14:55
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
Kedves Utolsó! Ez a sztori most kiverte a biztosítékot. Irigylem az önuralmadat, hogy nem hajítottad ki anyósodat, mikor bejelentette, hogy a gyerek biztosan rossz volt. Én nem lettem volna ilyen türelmes. Ilyet hogy csinálhat egy ember? A gyereknek okoz bűntudatot, pedig ő volt a hülye. Szánalmas. Örülök, hogy a kicsi megkapta a végén a vonatpályát és boldog vele. Legalább a szüleivel szerencséje van. :)
2012. dec. 28. 15:39
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Akik szerint a kérdező viszi túlzásba, azokkal szívesen elolvastatnék egy másik kérdést. Ott egy 6 év körüli gyerekről volt szó, akinek nem tetszett az egyik karácsonyra kapott ajándéka (azt hiszem valamilyen bábu volt), mert pl a szüleitől is playstationt kapott ajándékba, s a gyereknek ott kezdődik az ajándék fogalma.
2012. dec. 28. 16:19
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Remélem 12 éves gyerek írta a kérdést, mert nagyon gáz. Központozás, helyesírás? Leírsz egy történetet ilyen stílusban? Eleje, közepe, vége hol van?

Szervezd úgy a karácsonyt, hogy először hozzátok menjenek a vendégek és te tudjál válogatni. Illetve normális mondatokba szedve leírhatnád ez az érintett nagymamának is, hogy tudja mennyire bánt a dolog.

L20

2012. dec. 28. 16:28
 18/20 anonim ***** válasza:
79%

ma 16:28

Írj az oldal szerkesztőinek,moderátoroknak, hogy csak azok tehessenek fel kérdést, akik írnak bevezetőt, tárgyalást és befejezést is a kérdésükhöz. :D

2012. dec. 28. 16:34
 19/20 anonim ***** válasza:
93%

Kedves 20L!

A kérdező az "in medias res-t" alkalmazta, ami nem feltétlenül baj, Homérosz is megtette már;) De legközelebb majd biztos oda fog figyelni, hogy felvezesse a történetet, minden szereplő életútját is bemutatja, nehogy hiányérzeted legyen:D

Kérdező! Igen igazságtalan, szegény gyerek még abban hisz, hogy a Jézuska hozza az ajándékot. Mit lehet ilyenkor neki mondani? Rossz volt? Szegénykém:(

2012. dec. 28. 18:13
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat bocsi a hibákért de sietve 2 rántott hús közepette írtam most meg hulla fáradtan,szóval nem csak neki a lényeg mert igen is kap járó babát ha nem is karácsonyra de később igen csak bántó hogy minket nem néz semmibe a férjem aki az ő fia semmit nem számít neki csak a sógornőm ide a lerágott csont jut mint valami kutyának akkor inkább ne is hozzon semmit és kész.Igazatok van nem az ajándékokról szól de a gyereknek valahogy mégis mert előtte levelet irtunk hogy mit szeretne miért fog jól viselkedni stb..
2012. dec. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!