Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám finoman megértet...

Hogyan tudnám finoman megértetni a párommal, hogy túl sokat hízott az utóbbi években és ez lassan a kapcsolatunkra is rányomja a bélyegét?

Figyelt kérdés
Már próbálkoztam közös fogyókúrával, egészséges ételek bevezetésével, de minden hatástalan, ha ő ezek mellett még eszik ezt-azt (pizza, hamburger, tésztaételek...) és a mozgást is kiiktatta a napjaiból, mert a munkája is a számítógép elé köti és a hobbija is.
2012. dec. 23. 08:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
Igen, a férfiak nem veszik az ilyet a szívükre általában. Nekik egyenesen kell megmondani, hogy öreg fogyj le, mert így nem voznódom hozzád :) Egy nőnek persze ezt nem szabad mondani :)
2012. dec. 23. 11:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Sajnos a párom nagyon sértődékeny. Már többször mondtam neki, hogy fogynia kellene, mert ez már túl sok, de csak fehúzta magát rajta és "bánatában" még többet evett. Mikor megismerkedtünk 11 éve 80 kg volt, idén januárban 137 kg (azóta nem hajlandó a mérlegre állni).
2012. dec. 23. 14:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne arra hivatkozz, hogyan néz ki!

Az egészségére hivatkozz, az elhízással együtt jár a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív-problémák, az ízületi gyulladások és rengeteg minden még.

Talán ekkora súlynál már célszerű lenne egy általános kivizsgálás, hogy esetleg valamelyik, vagy éppen valami más, nincs-e a túlsúly miatt kialakulóban.

Mondd neki, hogy nem szeretnéd őt idejekorán elveszíteni, és szeretnéd, ha a gyerekek (mert gondolom van, vannak) nevelésébe még sokáig résztvenne, ill. szeretné, ha a gyermekei még sokáig számíthatnának rá. Szükségük van az apjukra, nemcsak az anyjukra.

2012. dec. 23. 14:32
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem a súly a döntő, de azért számít, mert ha valakit egészségesen, fitten, csinosan ismersz meg, akkor később is ezt az embert szeretnéd magad mellett tudni, nem egy eltunyult hájpacnit, bármennyire is nagy a szerelem, azért nem kell mindent eltűrni. Az én párom 1 év alatt hízott 30 kilót, előtte sportolt is, edzett volt, de mikor összejöttünk ezt is abbahagyta. Aztán mikor 1 év után már a pocaktól és a súlyfeleslegtől szakadt róla a víz szex közben és fulladás jött rá, már valahogy nem kívántam meg a dolgot. Ezt meg is mondtam neki, de arra hivatkozott, hogy "nincs pénze lefogyni". Hiába főztem rá egészségesen, ha arra volt pénze, hogy a csirkemell és saláta után (ami "sz*r") megrendelt egy családi pizzát amit megevett vacsorára egyedül... Mondtam, hogy ha meghalni a kövérségtől van pénze, akkor további sok szerencsét az életbe, majd összepakoltam és elköltöztem. Azóta már 150 kg körül jár. A mozgást ő is teljesen kiiktatta az életéből anno, pedig előtte sokat járt kondi terembe. Én a kapcsolatunk alatt is jártam fitnessezni, zumbázni, szóval mozogtam, és próbáltam őt is elcsalni, mondtam, hogy keressünk közös mozgásformát, de ő nem akart.
2012. dec. 23. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:

nálunk fordítva van a helyzet: elég szép súlyban volt mikor megismertük egymást. kellett egy kis idő, mire megbarátkoztam ezzel, és elfogadtam az udvarlását. nem bántam meg, mert nála jobb embert nem tudnék mutatni még a távolabbi ismerősök közt sem.

már leszoktattam a cukros löttyről, a nasiról, itthon sincs nagy zabálás. bár a munkahelyi kajálás tuti ludas abban, h az összejövésünk óta egy dekát sem fogyott... :(

nekem végülis teljesen mind1, h hogy néz ki, a szex működik, nagyon figyelmes, én is odaadó vagyok, nem undorodom a testétől. inkább az egészsége miatt aggódok nagyon. hamarosan babát szeretnénk. én már gőzerővel fogyózom, h a terhesség alatt ha fel is szedek, ne a meglévő hájra, hanem egy átlagos testre, amiről könnyebb ledolgozni a felesleget mint egy bálnatestről :)

amúgy én még istenes ahogy kinézek (175/78), de ő már a kóros kategória (200/160).

asszem a következő lépés egy dietetikus lesz. ő is nagyon szeretne utódot, de jó lenne, ha nagypapa korában is egészséges lenne, és nem halna meg még a gyerekünk ballagása előtt.

a mozgás utána jön majd csak. előtt diéta, mert ekkora testtel tönkretenné az ízületeit.

2012. dec. 23. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!