Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám idős nagymamámma...

Hogyan tudnám idős nagymamámmal megértetni, hogy diétáznom kell és ne akarjon minden nap süteményekkel tömni?

Figyelt kérdés
Naponta átjárok hozzá társaságnak és segítek elvégezni neki a ház körüli tennivalókat. Ő minden nap hozat a szomszédjával (cukrász) süteményeket és már-már veszekedni kell vele, hogy elfogadja, nem szabad belőlük ennem. Van valakinek valami ötlete vagy törődjek bele a napi "harcokba"?
2012. júl. 5. 15:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Hol lakik a nagyi? Mig te melózol én feleszem a sütiket.

Milyen sütik vannak?

2012. júl. 5. 15:31
 2/13 anonim ***** válasza:
19%
Mond, hogy kiderült, hogy cukorbeteg vagy
2012. júl. 5. 15:31
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
Vagy néha mondhatod, hogy fáj a fogad. Nem tudsz enni sem.
2012. júl. 5. 15:33
 4/13 anonim válasza:
95%
Sztem reménytelen megértetni vele, ha ő sovány azért, ha duci meg azért. Nálam ugyanez a szitu, és azt találtam ki, hogy nem előtte ettem meg, hanem elraktam, hogy majd később, és másnak nekiadtam, stb. De komolyan mondom, ahogy elhagytam ezeket a förtelmeket, attól is fogytam. Egyszerűen a csoki kevésbé hízlal, mint ezek az összetákolt holmik, nem laksz jól tőlük, nagyon hízlalnak, és tovább késztetnek az evésre. Ha diétázol, márpedig fiatal vagy, miért ne tennéd, ne érdekeljen senki, péksütit ne egyél semmi áron! De ha hagyod elmúlni a fiatalságod, és 30 évesen szingliként akarsz egy tálca süti mellet keseregni, akkor hallgass a nagyanyádra. Én ezt tanácsolom. (Nem sérteni akartam, csak nyomatékosítani, és nem a személyed ellen szólt)
2012. júl. 5. 15:34
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
A legjobb megoldás az, ha elcsomagoltatod magadnak a sütiket, aztán a kukába hajítod hazafelé menet. Kegyetlen dolog, de saját magadnak ne árts!
2012. júl. 5. 15:36
 6/13 vagyokakilehetek ***** válasza:
18%
nehogy már ne tudj megmagyarázni egy idősebb embernek valamit. nem csecsemő aki nem érti meg a dolgokat. nem ő a hibás hanem te magad,
2012. júl. 5. 15:55
 7/13 anonim ***** válasza:
70%
mondd, hogy te csak egy dolgot eszel meg: a szilvásbuktát, mert azt szereted!
2012. júl. 5. 16:08
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Terhességi diabétesz miatt kell diétáznom, még a gyümölcsöket is csak kimérve ehetem. Ha egy sütit megennék akkor kb. aznap már mást nem is ehetnék. :(

A nagyamám szerint ilyenkor kettő helyett kellene ennem, ráadásul mivel fiút várok, jobb lenne, ha három helyett ennék... Bármennyire hihetetlen, nem sikerül vele ezt megértetni, pedig szellemileg teljesen ép. Már a háziorvosa is próbálta neki elmagyarázni, hogy nem szabad ilyeneket ennem, ő az orvost is simán lehülyézte, hogy ő mint anya, nagymama és dédimama, ezt jobban tudja mindenkinél.

2012. júl. 5. 16:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Az én nagyim is értetlen. A saját epekő műtétje után talán egy-két hétig diétázott, aztán abbahagyta, és a kiújuló tünetek se veszik rá a diétás táplálkozásra.
2012. júl. 5. 16:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Uhh, ez nagyon kemény dió. Én feladnék a dolog elmagyarázásával, látszik, hogy nem fogja megérteni, talán nem is hajlandó. A kisbabám és a saját érdekemben egyszerűen visszautasítanám a süteményt. Ha tovább erőszakoskodik, akkor vagy beszélnék azzal, akitől kapja a sütit, hogy ne adjon neki - ismertetve a tényállást, vagy egyszerűen megmondanám neki, hogy ki fogom dobni az első kukába, ha a tányéromra teszi. Elhiszem, hogy jót akar, csak ez már egyrészt túl megy az erőszakossági tűréshatáron, a fontosabb viszont, hogy egészségügyi kockázata van.
2012. júl. 5. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!