Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a bátyámmal,...

Mit csináljak a bátyámmal, aki nem eszik szinte semmit, de egész nap a kocsmában vedel?

Figyelt kérdés
2012. dec. 22. 17:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Sokan próbáltunk már beszélni vele erről, de azt mondja mindenki törődjön a saját dolgával.
2012. dec. 22. 17:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, amíg saját maga fel nem fogja a helyzetét és nincs saját elhatározás addig nem tehetsz semmit akarata ellenére.

Marad a folyamatos papolás, össz-családi beszélgetés, orvosi befenyítés.

Nagybátyám is akkor tette le a poharat, amikor a doki rádörrent, hogy ha nem hagyja abba kezdjen búcsúzni a családjától. Ez hatott.

De sokakat ez sem hat meg.

Tudom, hogy fájdalmas de egy idő után el kell engedned a kezét nem viheted a keresztjét egy életen át. Ez az ő élete neki kell döntenie, mihez kezd vele.

És ha ő sincs rátok tekintettel, ha nem érdekli, hogy mennyi szenvedést okoz nektek hát akkor....

2012. dec. 22. 18:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon nem lehet.
2012. dec. 22. 18:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem kéne vele foglalkozni,elvégre Ő is b@szik rátok.Őt nem zavarja,ha mindenkit elveszít,aki még szereti.Akkor titeket se zavarjon!Úgysem tudod Neki elmagyarázni,hányas a kabát.
2012. dec. 22. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:

"Őt nem zavarja,ha mindenkit elveszít,aki még szereti.Akkor titeket se zavarjon"

Hát, a gyakorlatban ez nem teljesen így működik azért, mert nekem a nagyszüleim ugyanezt csinálták és nagyon fájt. ennek már sok sok éve.

Most nagybátyám csinálja ugyanezt, bár ritkán találkozom vele, de legutóbb vártam valahol, és jött felém a kocsma felől. Elnézést a kifejezésért, de kb úgy nézett ki, mint aki már évek óta az utcán él... iszonyatosan ijesztő volt, de mivel nem hallgat senkire, nem érdekli, mekkora fájdalmat okoz ezzel, és mekkora csalódást, elfogadtam így. Engem is érdekelne, mit lehet tenni. Mert hagyni hogy így éljen, nagyon fájdalmas, nem neki, hanem nekem. Csinálni vele nem lehet semmit, mert akkor meg van sértődve...

Én vagyok a legfiatalabb a családban, mégis én viselkedek a leginkább felnőttként. Eltartom magam, viszonylag normálisan élek, igyekszem felelősséget vállalni magamért. Helyettük nem dönthetek. Gáz helyzet, de sajnos ez van. :/

2012. dec. 22. 19:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Jah, és hogy mennyi ideig én szégyelltem magam azért ahogy viselkedtek, ill viselkedtek... Pedig nekik kéne szégyellniük magukat, ha lenne annyi tartásuk, hogy megtegyék.
2012. dec. 22. 19:18
 7/10 anonim ***** válasza:

az alkeszok nem vallják be magukról, h azok. mi több, igencsak meg tudnak sértődni és agresszívan reagálni, ha valaki kimondja a nyilvánvaló tényeket.

nekem van egy ismerősöm, aki még igencsak fiatal (30 körüli), de olyan masszív piás, h rossz nézni.

ha végre sikerül belátnia, h gondok vannak, akkor magától le fog jönni az italról. talán még segítséget sem szégyell kérni. de ameddig maga előtt is tagadja a problémáját, addig nincs megoldás.

nem tudom mivel lehetne kényszeríteni, de az sem állapot, h pénzelitek és eltartjátok. mert gondolom ha egész nap iszik, akkor nem nagyon jár dolgozni.

2012. dec. 22. 20:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Masszív alkoholista csak orvosi segítséggel hagyhatja abba az ivást. Az alkohol tulajdonképp idegméreg. Amikor az emberek isznak, és bódult állapotba kerülnek, tulajdonképpen az alkohol mérgező hatását élvezik.

Ha vki erősen túllő a célon, rá azt mondják, "alkoholmérgezést kapott"

Ebből nyilván nincs nagyobb gond, ha az ember alkalomadtán nyúl az üveg után, De ha ezt rendszeresen teszi, és nem ismeri a mértéket, nagy a kockázat , hogy az életével fog fizetni.

2012. dec. 22. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:

am így belegondolva, azt kéne kipuhatolni, hogy miért akarja vki tönkretenni az életét, nyilván azért iszik, mert vmivel nagyon nem elégedett. Ha ki tudod deríteni mi az, és ráébreszteni, hogy inkább dolgozzon azon, akkor egyenesbe jönne a mostani állapothoz képest, és nem lenne szüksége az italra.

Kérdezhetnénk akár azt is:

Mi hiányzik az életedből, amit az itallal próbálsz pótolni?

Remélem ezzel segítettem kicsit.

2012. dec. 22. 21:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyébként, elég nagy csúsztatás van abban, ha azt mondják, hogy az alkoholizmus, az egy betegség.

Az alkoholizmus, egy tünet (!!) és nem betegség.

Próbálj meg lassan a bizalmában férkőzni annyira, hogy a legbennsőségesebb dolgaiban meg tudjon nyílni neked. Akkor talán fény derül rá, hogy mi fáj, mi hiányzik neki. Ha erről tud majd beszélni, lehet próbál majd változtatni, és nem érzi már szükségét az ivásnak.

Am rájöttem, hogy azért sértődik meg az alkoholista, és azért tagadja, hogy ő iszik, mert amikor vki megemlíti nekik a dolgot, egyből a fájdalmas ponton érzik magukat támadva. Ami, még egyszer mondom nem az, hogy isznak. Hanem amit ezzel takargatnak.

2012. dec. 22. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!