Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mindent megbocsátotok a...

Ti mindent megbocsátotok a család tagjaitoknak?

Figyelt kérdés
Az olyan dolgokat amik esetleg erkölcstelen,minősíthetetlen?
2012. dec. 20. 23:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én lelkileg megbocsájtottam, de találkozni nem akarok továbbra sem. Semmi értelme.
2012. dec. 21. 00:36
 12/19 anonim ***** válasza:
mint ahogy elso irta; megbocsatok de nem felejtek!
2012. dec. 21. 01:18
 13/19 anonim ***** válasza:
nekem is van nővérem és bátyám is... a nővérem egyszer már "elárult" nagyon durván... megbocsájtottam neki de a seb még mindig meg van pedig ez 4 éve volt!!! az biztos, hogy soha nem felejtem el...
2012. dec. 21. 01:51
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Apum szüleivel vagyok így. Nem mondhatom, hogy megbocsájtottam, nem mondhatom, hogy nem. De közömbössé váltak számomra, mint egy idegen. Annyi rosszat tettek apukámmal és ezáltal velünk, hogy egy élet is kevés helyrehozni.
2012. dec. 21. 07:52
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát...Én nem tudok megbocsátani a nővéremnek..Úgy teszek mintha sikerült volna, de akárhányszor mondd valamit, tesz összeszorul a gyomrom és gyakran kapom magam azon, hogy elítélően nézek rá.. Főleg, hogy mai napig nem hagyta abba az efféle viselkedését.. Pontosan azért leplezem a haragom, mérgem mert családtag.. Félek, ha elmondanám mit gondolok megbántom.. Pedig én csak annak tudok megbocsátani bármilyen ügyben, akivel előtte megbeszéltük a dolgot..
2012. dec. 21. 08:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Neked mindent megbocsátanak a családtagjaid? Elfogadnak olyannak, amilyen vagy, a hibáiddal, a tévedéseiddel együtt?

Az erkölcstelen és minősíthetetlen dolgok sem megbocsáthatatlanok, még a traumatizáció sem lehet az. Különben egy életen át azok foglya maradsz lelkileg, akiket gyűlölsz. Megéri? :)

2012. dec. 21. 08:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Lehet lepontozni, hogy jaj, a család mindenek előtt meg tisztelned kell apád-anyád, amiért megszülettél/felneveltek, de én nem bocsátanék meg mindent. Sőt csomó olyan dolog van, amit nem bocsátottam meg a lelkem mélyén, csak rájuk hagytam, mert az én családom olyan, hogy semmit nem ért meg, és azt a kártyát kihasználva, hogy fiatalabb vagyok náluk, sok mindent megengedtek maguknak... lelki terror, kivételezés, rengeteg hazugság és átverés, folyamatos verés... bár azt is tudom, hogy én vagyok túlérzékeny. De még ha objektíven nézem is a dolgot, van pár olyan cselekedet, aminél nem csodálom, ha a legcsaládszeretőbb ember is valamelyik családtagja ellen fordul: életveszélyes sérülés okozása haraghból, erőfölényt kihasználva; kisállatnak vagy barátnak, adott ember párjának megölése bosszúból/heccből (környezetemben hallottam már olyat, hogy az apukának nem tetszett a lány udvarlója, és lelőtte); molesztálás stb.
2012. dec. 22. 13:48
 18/19 anonim ***** válasza:

#16-os, tudod, a megbocsájtásnak van egy alapfeltétele, nevezetesen, hogy lezárt történet legyen, a vétő fél ismerje fel, és bánja meg a hibáját, és próbálja rendbe hozni azt. Ha ez adott, akkor nyilván bármit meg lehet bocsájtani, bárkinek.

A problémát azok okozzák, akik képtelenek felismerni azt, hogy ártanak másoknak, sőt, ezt mindenféle önigazolással kimagyarázva önmaguknak tovább folytatják.

Amiről te beszélsz, az, hogy "ne cipeljünk magunkkal fölös terhet" az csak és kizárólag az első esetre értelmezhető, ahol a terhet egy múltbéli, valamikor megesett sérelem jelenti. A jelenidejű sérelmeknél nem a te döntésed, hogy cipeled vagy nem, mert a vétő fél folyamatosan pakolja rád...

Ha ez így nem érthető esetleg, elmondom példán. Azt, hogy az embert anno egyszer megverte a szülője valamiért, azt meg lehet bocsájtani. Azt, ha az ember szülőjének meggyőződése, hogy a gyereket veréssel kell nevelni, és eszerint cselekszik meg erre agitál mást, azt viszont nem, az ilyent egyszerűen meg kell törni, el kell taposni, nem a megbocsájtáson filózni.

2012. dec. 22. 14:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem...
2012. dec. 22. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!