Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hármasban töltenétek pár...

Hármasban töltenétek pár hónapot vagy menjek vissza dolgozni, míg az apa van a kicsivel?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves. Én márciustól vagy júliustól mennék vissza dolgozni, akkor is lesz üresedés. Férjem februártól itthon van, otthagyta az állását, itthoni munkát fog végezni egy ideig, legalább szeptemberig míg a kicsi nem megy bölcsibe. Eddig úgy volt, hogy márciustól megyek vissza. Akkor is ha a férjemnek nem alakul így, akkor rögtön bölcsit kezdett volna a fiunk. Most viszont nem tudom mit tegyek:) Közeledik az idő, és egyre inkább érzem azt, hogy jó lenne a fiammal lenni egy kicsit, hiszen több ilyen lehetőség nem lesz. Pláne nem olyan, hogy hármasban lennénk. A gond csak az, hogy a férjemnek a váltás miatt kevesebb lesz a fizetése, ha én is maradok itthon akkor nem lesz annyi bevételünk mint eddig. Még mindig nem minimálbéren élnénk, és van megtakarításunk is, de sok a tervünk is a jövőre, nem szeretnénk hozzányúlni. De közben meg itt az érzés, hogy maradnék..

Ti mit tennétek?

2012. dec. 19. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
42%
De a munkán kívül minden idődet velük töltheted. Szerintem az is elég.
2012. dec. 19. 10:40
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Ha februártól van otthon a férjed és te csak márciusban mész vissza az egy hónap együtt. Ennek is sokan örülnének :) Szerintem fél év alatt meg is őrjítenétek egymást :D Plusz szerintem jót tenne az apa-gyerek kapcsolatnak is az együtt töltött idő. De megértem azt is amit írsz :) Szóval nem tudom hogy döntenék.
2012. dec. 19. 10:43
 3/4 anonim ***** válasza:
71%
Mindenképp visszamennék dolgozni, amint lehet.
2012. dec. 19. 10:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha anyagilag meg tudjátok oldani, és marad úgy pénzetek, hogy ezt az időt jól kihasználhassátok együtt, akkor én otthon maradnék a helyedben.

De csak akkor, ha ez nem azt jelenti, hogy 5 hónapot filléreskedtek.

Ez az idő egy nagyon jó lehetőség lenne pl. utazni: meglátogatni egy hónapra a vidéken élő szülőket (akik tudnak vigyázni a gyerekre addig, amíg ti a férjeddel végre ismét eljártok szórakozni, randizni), esetleg egy-két hetet eltölteni az Ausztriába szakadt barátnődnél, aki már másfél éve hív, hogy látogassátok meg, ilyesmik.

Ez alatt a néhány hónap alatt feltöltekezhettek élményekkel, közelebb kerülhettek egymáshoz, és ez sokkal fontosabb, mint az, hogy egy kicsit magasabb jövedelmetek legyen. (hangsúlyoznám, ez akkor áll, ha egyébként nem kell nyomorognotok akkor sem, ha otthon maradsz!!!)

Szerintem ezt is gondold át, ilyen lehetőséged valóban nem lesz többet, legfeljebb ha már kirepültek a gyerekek. Az meg nem most lesz..

2012. dec. 19. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!