Ti mindent megbocsátotok a család tagjaitoknak?
Nem.
Mérlegelem, aztán döntök. Az hogy rokon még nem sokat tesz, az egy tőlünk független állapot.
mindent ... azért a családtagom
nem szeretem Szamócát (Eperjes), de volt egyszer vele egy riport amit fél füllel hallgattam és ez megütötte a fülem, és megmaradt bennem, bár biztos nem szó szerint:
" A gyerekemnek? Hülyeséget ne csinálj, de ha kell megyek veled a börtönig. "
hasonló dologról faggatták mint a te kérdésed
Nem,attól hogy rokon még nem bocsátok meg könnyebben!
Ha még is megbocsátok akkor sem felejtek,és már nem lesz ugyan olyan a kapcsolat az adott személlyel mint ellőtte!
Kérdező, sokat (egyébként mindenki másnak is sokat megbocsájtok) de azért mindent messze nem, léteznek azok a fajta súlyos bűnök vagy jellemhibák, amit nem bocsájtanék meg senkinek.
Meg nyilván az is kérdés, hogy milyen rokonról van szó, pl. egy gyermek mindig kivételes helyzetben van, mert az ő bűnei, jellemhibái mindig felvetik az őt nevelő szülő felelősségét is... ha anyám hazudik nekem komoly dologban, azt nem bocsájtom meg, ha a gyerekem, akkor először elgondolkodom erősen, hogy én mit szúrhattam el a nevelésében, amiért ezt tette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!