Rossz anya lettem amiért nem én neveltem a gyerekemet? Ti elhoznátok, vagy nem bolygatnátok, ha nem akar jönni?
Elváltam amikor 2 éves volt, nem tudtam megélni abban a faluban ahol születtem. Ezért eljöttem, a kisfiamat otthagytam a szüleimmel, mivel albérletben vagyok, műszakokban. Kéthetente látogatom. Most 6 éves, szóval négy éve van így. Lenne lehetőségem munkát váltani, igaz kevesebb pénzért, de akkor velem lehetne. Elmondtam otthon. Szüleim nagyon szomorúak lettek amit megértek. A fiam viszont nem akar velem jönni. Emiatt nagyon sz.r anyának érzem magam. Tudom, hogy ragaszkodik a nagyszülőkhöz, és szereti őket, de azt hittem örülni fog.
Nem tudom mit csináljak. Ők egyre idősebbek lesznek, még most persze semmi bajuk. De nem tudom mikor lenne célszerű a váltás. Az iskolakezdésre szerettem volna ha megoldódik a helyzetünk, de most elbizonytalanodtam. Járjon ott általánosba?
Naponta nem tudnám látogatni. Két munkahely között lesz két hét szünet (márciusban) eleinte úgy gondoltam, hogy akkor kellene felköltözzön. Előtte kialakítanám neki a helyét, kerestem ovit is egy ismerős által mehetne. Úgy gondoltam, hogy egy hetet otthon lennénk, utána feljönnénk, hogy itt sem legyen minden idegen, anyukám is feljönne először. De sokáig nem maradhat csak egy-két hétre, mert a nagymamámat sem hagyhatja több időre apukámra.
Előtte nem tudom, hogyan tudnám megoldani a sűrűbb látogatást, max hetente, de a műszakok nem úgy vannak, akkor csak egy napot lennék ott.
Nem "gyerekezni" akarok, csak most jött helyre az életem, és szeretném, ha normálisan élnénk együtt.
Másik gyereket nem szeretnék.
Most nem szólok hozzá a többiek véleményéhez, de nagyrészt igazuk van.
Nagycsoportból márciusban semmiképp se hozd el!
Várd meg a júliust, amikor vége a foglalkozásoknak.
A legfontosabb a fokozatosság.
Én úgy képzelem, júliusban felköltözik a kisfiad anyukáddal. Te dolgozol, de esténként, hétvégén együtt vagytok, ő megszokja az új közeget, de közben a biztonságot adó nagyi is vele van. Aztán kb, 1 hónap után mondjuk egyik hétvégén ő jön, a másikon Ti mentek a szüleidhez, egészen szeptemberig.
Esetleg óvónőt, óvodapszichológust megkérdezhetnél, mi a véleményük.
Csak, hogy valami pozitívat is olvass :)
1-7 éves koromig a nagyimnál voltam, anyukám hétvégente tudott hazajönni, igaz minden héten. Nem nagyon emlékszem egyébként rá.
De semmilyen hatással nem volt az életemre! Imádom a nagyim az biztos. De anyukámmal is nagyon szoros a kapcsolatom, mindig is az volt, nincs bennem semmi elrejtett sértettség, nem hatott ki semennyire az életemre.
34 éves vagyok, már rájöttem volna :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!