Mennyi joga van egy szülőnek beleszólni a felnőtt gyermeke életébe, ha az még otthon él?
Sok szélsőséges kérdést olvasgatok itt a Gyakorin: egyes helyeken a 13 évesek már agyba-főbe szexelnek a szülői liberalizmus miatt, máshol 19 éveseknek még könyörögniük kell azért, hogy egy hónapban egyszer elmehessenek bulizni.
A huszonéves fiatalok többsége otthon lakik és nem tud függetlenedni - tehát önálló felnőtt és mégis függ a szülőktől. Nyilván sok konfliktus származik abból, ha a gyerek és szülő eltérő elveket, értékeket vall (mert ugye ez gyakran megesik), ilyenkor össszecsap az "Én már felnőtt vagyok, azt csinálok, amit akarok" és az "Amíg az én házamban laksz, az lesz, amit én mondok".
Természetesen mindkettőben ott az igazság - de hol a határ? Mikor és kinek kell alkalmazkodnia? Hogy lehet megoldani, amikor egy szülő nem enged valamit a felnőtt gyermekének, az pedig kénytelen alárendelődni?
Mi a véleményetek, tapasztalatotok?
22 éves koromig laktam otthon (19től volt saját keresetem is). A szüleim világéletemben "fogtak"
Én a következőt csináltam: nem vittem fel a páromat, mert oké az ő házuk, ne alkalmazkodjanak senkihez.
Minden másba nem szólhattak bele, pedig próbáltak. Jött a lelki terror is. De egyszerűen kisétáltam az ajtón. Nem érdekelt, hogy "megtiltották" hogy a barátomnál aludjak, vagy hogy bulizni menjek. Általában alapból 9-10 után estem haza, mert barátokkal voltam. Ilyenkor jött a hogyan mész másnap dolgozni? Hát hogyan? Úgy hogy felkelek :)
Vannak külömböző emberek mindegyiket másképp nevelik de a lényeg az ....
lehet h nagy korú vagy
de a szüleid csak azért szolnak bele a dolgaidba mert megakarnak óvni ,lehet h vannak túlzások de ilyenkor lekel velük ülni és meg kell beszélni velük ezt az egészet mert lehet hogyha nem teszed meg akkor szép lassan elkezdtek távolodni egymástól .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!