Mit lehet csinálni, hogy a sziámi szőre ne barnuljon be felnőtt korára se? Valamint a sziámik akkor is nyávognak, ha a gazda nincs otthon?
Vagy kölyök korban látszik, hogy mennyire lesz sötét idősebb korára? A tadicionális sziámira gondolok, és azt szeretném, ha mindig világos maradna a szőre. Úgy tudom, a visszanövő szőr, és fürdetés után is barnább lesz a szőr.
Köszi előre is a válaszokat .
Az orra, füle, mancsai, farka barna lesz.
Meg a háta egyre inkább minél idősebb.
Sajna nem lehet világosítani.
Kölyökkorban a jegyek színe ill. minta látszik csak, és az is csak 1-2 hét elteltével, mivel teljesen fehéren születnek.
Nincs mód arra hogy felnőtt korában is olyan világos maradjon a cica mint kölyökként.
Van pár dolog ami befolyásolhatja a felnőtt szőrszín sötétségét, pl. testsúly (ha nagyobb darab a cicó akkor sötétebb a színe), az éghajlat (hidegben sötétebb a szín megint csak - vlsz. a tartalék zsírréteg miatt a bőr alatt, tehát hasonló a testsúly folyományához).
Ennyiről tudok, ill. ragdollnál ha az étkeztetés pusztán száraz táp minden egyéb nélkül akkor sötétebb a cica színe, ezt nem tudom mennyire igaz sziámikra is de mindkét faj colorpoint mintázatú, tehát elvileg ebben nagyon hasonlítanak.
Ó azt lehagytam hogy a nyávogás mértéke teljes mértékben egyénfüggő. Senki nem fogja tudni neked megmondani milyen cicát fogsz ki, lehet hogy meg sem fog nyikkanni hiába sziámi :).
A beszédes cicák általában akkor társalognak ha van kihez beszéljenek. Egyedül nem dumálnak (nekem egy rendkívül nagy dumás cicám van, igaz nem sziámi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!