Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az ex-felesség...

Mit lehet tenni az ex-felességgel? Hagyjam ott a pasit?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Olyan gondom van, hogy teljesen kikészít a párom exfelesége.

Egy munkahelyen dolgozunk mind a hárman, de egy nagy gyár különböző területein, tehát nem vagyunk személyes napi kapcsolatba. Három hónapja jöttem össze a párommal, aki egyébként a főnököm. Előtte sokáig csapta a szelet, de nem akartam semmit, mert az exneje is a cégnél dolgozik, és hallottam róla ezt-azt, bár azt hittem el van túlozva. Aztán viszont egyre többet beszélgettünk, megtetszett és adtam a dolognak egy esélyt.

A volt feleségével 1 éve szakítottak, volt már előttem egy másik csajjal kialakulóban valami, de (szintén) az ex miatt nem lett semmi. Szóval közöm nincsen a különválásukhoz. Persze a fülébe jutott rögtön a hír, h mi összejöttünk, és azóta igyekszik pokollá változtatni az életemet...

Van 2 közös fiuk akit nagyon szeret a párom, én is jól kijövök velük. Elkezdte zsarolni, hogy ameddig velem van nem viheti el látogatóba, mert veszélyes vagyok a gyerekekre. Ezt nem hagyta szó nélkül és mikor megfenyegette, hogy feljelenti nagy nehezen ideadta a látogatási időre. Folyamatosan olyan sms-ket küld (elnézést a trágárságért), hogy "Tudom h azt a kis k*vat b*szod éppen, büszke lehetsz magadra, h bele mártogatod a f*szod, miközbe a fiaddal is lehetnél.."Ilyen és ehhez hasonló stílusú és hangvételű. Munkahelyemen is próbált fúrni, de ott nem jött neki össze. Állandóan hívja, hogy azonnal szaladjon, mert betegek valamelyik gyerek beteg, persze nem igaz soha szerencsére. Most viszont már nagyon gáz, mert valaki megkarcolta a kocsim oldalát és biztos vagyok benne, hogy ő volt. Pedig azt is én mondtam, hogy a karácsony szentestét töltse velük, hogy a fiúk örüljenek, majd másnap elhozza őket.

Mostmár viszont reggel eléálltam és mondtam, hogy nem tudom akarom-e ezt így tovább, hogy hárman vagyunk. Próbálta már leállítani szépen, csúnyán, semmi haszna. Erre ő mondta, hogy nagyon szeret, legyek egy kicsit türelmes hátha megunja, de mondtam, kérek egy kis szünetet. Nem tudom mit tegyek, minden jó egyébként, nagyon egy hullámhosszon vagyunk, csak ezt én már nem nagyon bírom idegekkel..

Azt érzem, lehet jobb lenne még most kiszállni pár hónap után, mint amikor már végleg belebonyolódtam. De akkor meg az a nő eléri a célját és szétszed minket ...

Ti mit tennétek?

2012. dec. 19. 11:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?? ELhagynám. Ha az exfeleség zaklat titeket azt csak a párod tudja lerendezni. Ezekszerint nem elég erélyesen.

Ha már a kocsi karcolásnál tartotok akkor az már tényleg gáz, többre is képes.

2012. dec. 19. 11:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a feleségtől függetlenül megbeszélném a pasimmal, hogy egyikünk váltson munkahelyet. Még nem láttam olyat, hogy valaki járt volna a főnökkel és ne terjedtek volna pletykák, h kivételez vele, hirtelen fizetésemelést kapott stb.... Nem egészséges az ha a főnököddel jársz, egy idő után majd tuti lesz foganatja annak, ha a nő elkezd fúrni, hisz sokan fogják mondani,h kivételez veled a főnök stb... mégha nincs is alapja. Ha nem lenne ott az ex, akkor is kellemetlen lesz egy idő után! Ha tényleg szeretitek egymást, beszéljétek meg, hogy akinek nagyobb esélye van rá, keressen új munkahelyet. Az exnővel kapcsolatos kérdést meg a pasinak kell megoldania, sztem te próbálj meg kimaradni belőle, vagy legalábbis úgy tenni, mintha nem vennél róla tudomást, csak megunja egyszer, hogyha nem tud felidegesíteni.
2012. dec. 19. 12:03
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Ha a párod a főnök, bocsájtsa el. Zaklatás, rongálás. Ezt egyes munkahelyeken nem tolerálják. Nyugodtan kirúghatja aztán szevasz.
2012. dec. 19. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:

Szóval nő zsarolja a férfit a gyerekekkel, azért nem meri helyre tenni? Nekem ez nem hiányozna.

Egyébként meg jelentsd fel, ha ő tette tönkre a kocsidat, a fényezés sem olcsó.

2012. dec. 19. 12:04
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

Beteg elme az ilyet nem a racionális ész hanem a saját keserves és beteg lelke irányítja. Én azért sem hagynám magam. Sok ilyen nő van, aki nem tudja elviselni, hogy a párja tovább lépett.

Két dolgot tehetsz.

Te magad mész el hozzá és elbeszélgetsz vele, szépen, finoman érzékelteted vele, hogy mennyire szánalmas és gyerekes a hozzáállása és ugye nem gondolta komolyan, hogy a válás után a férj cölibátust fogad egy életre! Ő nem keres társat? Jót tenne neki! És ha ő talál valakit és a férje leordask**za akkor, mit fog hozzá szólni? Gondolkodjon mert ez a hangulat a gyerekeket is leamortizálja márpedig egy anyának nem ez lenne a dolga.

A másik lehetőség: az sms-eket elmenteném és az orrára koppintanék, hogy ha továbbra is ilyen hozzáállást tanúsít irány a bíróság, újabb gyermekelhelyezési per és az ilyen üzenetek tükrözni fogják a személyiségét, hogy a gyerekek milyen közegben élnek, és hogy ellene hangolja őket.Ez egy normális anyának nem megengedett viselkedési forma. Esetleg vinni tanúkat, akik igazolják a furkálódásait ezzel pedig igazolják a beteg agyát.

A kocsiról nem lehet ujjlenyomatot venni?

A főnökeinek nem lehet szólni, hogy összeférhetetlen? Nincs mód rá, hogy odébbálljatok? Tudom nehéz a mai világban de mégis meg lehetne próbálni. A kilépés indoklásánál őt jelölném meg.

2012. dec. 19. 12:08
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Én voltam évekkel ezelőtt hasonló helyzetben csak annyi különbséggel, hogy a férfinak nem volt felesége, gyereke, de az egyik kolléganőnk akarta magának, és mivel nem vele jött össze így pokollá tette azoknak az életét akik a férfival jártak. Amikor én nekem udvarolt, és járni kezdtünk, én már több mint 1 éve elvált nőként, és anyaként éltem. Így volt férjemet (akivel barátságban váltunk el,és mai napig jó barátok maradtunk) állandóan hívta a otthoni telefont hogy én mekkora egy rib..nc vagyok, és mindent mondott amit lehet ilyenkor. (nem dicsért) Mivel az exférjem nem reagált, és lecsapta a telefont sőt megfenyegette akkor jöttem én.Napi szinten hívogatta a mobilt vagy a vonalast hogy pocskondiázzon, megalázzon. Egy arabig megoldottam hogy letettem számot cserélem stb. De mindig tudott hívni. A párom is kapott elég sok telefonhívást.Végül rájöttünk ki a zaklató. Másnap a munkahelyen odamentem hozzá,és elmondtam neki, hogy rendőri segítséggel kiderült ki hívott minket, így lebukott. Az sms-ek mind megvannak amit küldött, a telefon hívásai rögzítve vannak, és zaklatásért feljelentem. Először tagadta. Majd amikor beidézték akkor peren kívül az ügyvédje tanácsára bocsánatot kért. Végül peren kívül úgy egyeztünk meg,hogyha még egyszer zaklat minket akkor megyünk a bíróságra. Soha többé nem zaklatott, és mi a párommal azóta boldog házasok is vagyunk...

Én a helyetekben rögzíteném hívásait, elmenteném az sms üzeneteket, és szólnék nekik hogyha nem fejezi be, akkor beperled zaklatásért..

2012. dec. 19. 12:10
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Az ex elég szánalmas lehet. Ő miért nem b*szatja magát valakivel? Nincs jobb dolga? Intelligens ember nem viselkedik így, még ha belül másképp is gondolja.

Nehéz helyzetben vagyok, én is voltam már hasonló helyzetben, nem tudtam mit tegyek, de kitartottam, mert a férfit szerettem-szeretem még most is (azóta már a férjem). Ha szereted a párod, ő is téged, és jól kijössz a gyerekekkel, akkor tudod a választ. Ő sincs könnyű helyzetben, nehéz lehet így neki, a gyerekek miatt kapcsolatban kell lenniük az ex-szel. A lényeg, hogy a gyerekek előtt sosem szabad rosszat mondani az anyjukra, csak semleges dolgokat.

Ha végképp nem megy, én beszélnék a nővel, megkérdezném, hogy miért fáj neki, hogy veled van? Vagy majd megunja...

Remélem, segíthettem.

2012. dec. 19. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát, tudod, eleve gáz a főnökkel járni, ráadásul így, hogy az ex is ott dolgozik, s te még tudtad is, hogy milyen.

Mindazonáltal három hónap alatt nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ebből, csupán egyet: a kedves párod olyan mértékben függ az exnejétől, hogy szédületes. És mindezt még élvezi is.

Ugyan mi másért mutatná meg neked az ex sms-eit, ha nem büszkeségből, hogy utána a régi asszonyka hogy fut.

Épelméjű ember megtartja magának a szitkozódást, és nem terheli vele egy épphogy kialakulóban lévő kapcsolatban a barátnőjét.

Az ex meg ugyan ki mástól tudhatta meg, hogy veled jár, ha nem tőle? Itt megint az van, párod tudta, milyen lökött az ex, mégsem véd meg tőle.

Én biztos kiszállnék ebből mihamarabb.

2012. dec. 19. 13:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szóval te vagy sorban a harmadik alkalmazott, aki lefekszik a főnökkel? Jó kis munkahely lehet. Itt jegyzem meg, hogy a főnök ágyasát nem nagyon szokták szeretni a melósok, szóval simán lehet, hogy nem a főnököd egyik exe volt, hanem másik munkatársad.
2012. dec. 19. 13:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Hagyd a fenébe szerintem!Találsz a pasinál sokkal jobbat és olyat,akinek nem zavar be a múltja....
2012. dec. 19. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!