Vann itt valaki, aki nem ad ajándékot szeretteinek, nem azért mert nem jó a kapcsolatuk, hanem csak egyszerűen azért, mert nem szoktak?
Gyerekkoromban a mi családunkbannem volt szokás a karácsonyi ajándékozás, nem is vártuk el soha. Nem anyagi okok miatt. Nálunk mukuláskor volt ajándékosdi.
Az ovis gyerekem az ünnepek miatt 2 hétig itthon lessz (téli szünet lessz), vásároltam neki ú ceruzákat, vízfestéket, kifestőt, rajzfüzetet stb. hogy a szünetben ne unatkozzon itthon. Egy pillanatra eszembe jutott, mi lenne, ha szenteste a karácsonyfa alá tenném. Aztán eszembe jutott, hogy mire való az. Karácsony számomra nem egyenlő az ajándékozással, ezt a gyereknek is próbálom megtanítani. Az ajándékot megkapja ígyis-úgyis, hamarabb vagy később, az övé lesz.
Igen! Mi például nem ajándékozunk. 1-1 képeslap és kész. A párommal nem csinálunk ügyet ebből. Feldíszítem a lakást, sütünk, főzünk, és jól érezzük magunkat. Kártyázunk, társasjátékozunk, fimet nézünk. A fiam 20 éves már ő sem igényli az ajándékokat. Veszek egy finom piát és ez a közös ajándékunk..Hármasban eliszogatjuk.
A család többi tagjának egy szép képeslap. De ennek megadom a módját. Nem interneten keresztül,hanem rendes borítékos képeslap.. Szépen megcímezve, és egyedi képeslapok. Mindegyiket én csinálom..
A férjemmel általában közösen lepjük meg magunkat valamivel, de a tágabb családban már csak a kisgyerekek kapnak ajándékot. Régebben mindenki kapott, de ma már annyira nagy lett a család, mindenkinek a házastársa, a testvére, annak a házastársa, gyerekei, szülők...
Ezt már nem bírnánk anyagilag, tehát mindenhol úgy van, hogy csak a kisgyerekek kapnak ajándékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!